Ziemassvētku
deserti

Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos. Mums tomēr ir ļoti paveicies, jo ko gan mēs iesāktu Ziemassvētkos bez rīsu pudiņa, apelsīniem un vīģēm, kas kopā ar eglītes smaržu rosina smaidu ik sejā. Šeit atradīsiet vairākas lieliskas receptes, ar kurām pārsteigt Ziemassvētkos.

Pavlovas “kronis” ar greipfrūtu krēmu

Affogato

Mazās safrāna pankūciņas

Marakujas siera kūka ar citronu krēmu un riekstu drumstalām

Safrāna Pavlova ar putotu krēmu un citrusaugļu salātiem

Siera kūka ar karameļu mērci un piparkūku pamatni

Safrāna panna cotta

Neceptais crème brule

Sarkano greipfrūtu sorbets

Piparkūku sendviči

Pavlovas Ziemassvētku eglīte

Apelsīnu sorbets ar šokolādes kraukšķiem

Šokolādes pudiņš ar kafijas-karameļu mērci

Šokolādes fondants

Rīsu pudiņš ar ķiršu mērci “Rice à la Malta”

Panna cotta ar karstvīnā mērcētām brūklenēm

Citronu muss ar sālīto kraukšķu dekoru

Parfe pamata recepte

Kardamona flāns

Saldējums ar citrusaugļiem un kardamonu

Panna Cotta ar ledenēm

Šokolādes krēms ar piparmētru beze cepurīti

Apelsīnu panna (clafuti)

Šokolādes parfe ar apelsīniem

Šeit atradīsiet receptes, kā pagatavot Ziemassvētku desertus

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.