Sastāvdaļas
Karameļu saldējums
4 olu dzeltenumi
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
350 ml saldā krējuma
Kafija
600–800 ml espresso vai stipras kafijas
Instrukcijas
Olu dzeltenumus, cukuru un sīrupu sakuļ ar slotiņu. Saldo krējumu un sīrupu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Nedaudz nostādina, un tad olu maisījumu tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, iemaisa siltā krējuma maisījumā.
Pirms to liet saldējuma mašīnā vai ievietot saldētavā, masu atdzesē līdz istabas temperatūrai. Ja neizmanto saldējuma mašīnu, saldējumu novieto saldētavā uz vismaz 5 stundām, laiku pa laikam apmaisot.
Pa vienai bumbiņai liek katrā no 8 glāzēm. Pārlej ar kafiju un pasniedz nekavējoties.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.