Par cukuru

Par cukuru

Saldums no dabas

Cukuru mūsu platuma grādos iegūst no cukurbietēm. Kā tīrs un dabisks salduma avots cukurs ir daudzpusīgs un plaši izmantojams ēdienu gatavošanā. Cukurs ir arī pilnīgi dabisks veids, kā nodrošināt, lai maize būtu mīkstāka, saldējums maigāks un ievārījums ilgāk saglabājas svaigs.

Vairāk nekā tikai saldums

Salds kā cukurs - tas ir izplatīts izteiciens, un cukurs tiešām piešķir saldumu. Taču papildus tā tīram, dabiskam saldumam cukuram piemīt arī vairākas citas svarīgas īpašības, kas palīdz gatavot gudrāk.

Ilgtspējīga audzēšana un ražošana

Cukurbietes ir videi draudzīga kultūra. Cukura ekstrakcijas laikā ūdens bietēs tiek pārstrādāts un no cukurbietēm pāri palikušais, piemēram, biešu mīkstums un melase, tiek pārvērsts vērtīgā dzīvnieku barībā. Mūsu Fairtrade sertificētie niedru cukura produkti nāk no Dienvidamerikas un Āfrikas.

Cukura funkcionālās īpašības

Mūsdienās cukuru piedāvā dažādos veidos, tādēļ to var izmantot daudzos un dažādos pārtikas produktos. Cukuram piemīt virkne unikālu īpašību, kuras pašas par sevi vai kopā ar kādu citu produktu to padara par svarīgu sastāvdaļu modernajā pārtikas ražošanā.

Kenneth Hansen

Dansukker pasaule

Dansukker ir zīmols cilvēkiem, gatavot mājās - cept kūkas un cepumus, gatavot pusdienas un citus ēdienus.

Cukurs cauri laikiem

Mēs allaž esam tiekušies pēc salduma. Jau pirms 15 000 gadu tapušajos alu zīmējumos redzams, kā cilvēki vāc savvaļas medu.