Pavlovas Ziemassvētku eglīte

8 porcijas

Gatavošanas laiks apmēram 2,5 stundas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Pavlova
4 olas baltumi istabas temperatūrā
210 g Dansukker smalkā cukura
5 g vaniļas cukura
8 g kukurūzas vai kartupeļu cietes
5 ml ābolu etiķa

Brūkleņu īrisa mērce
95 g Dansukker gaišā muskovado cukura
140 g Dansukker Zeltainā sīrupa
100 ml trekna saldā krējuma
75 g brūkleņu

Dekorēšanai
Putukrējums
Brūklenes
Svaigs rozmarīns

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 125°C.
Olas baltumus lej ideāli tīrā stikla bļodā un puto, līdz veidojas stingras putu galotnītes. Pievieno pusi no cukura daudzuma un puto vēl 5 minūtes. Pievieno atlikušo cukura daudzumu un vaniļas cukuru un puto vēl 5 minūtes. Noslēgumā pievieno cieti un etiķi. 

Uz cepampapīra loksnēm uzzīmē piecus dažādu izmēru apļus, piemēram, 14 cm, 12 cm, 10 cm, 9 cm un 7 cm diametrā. Trīs mazākos apļus izvieto uz vienas loksnes, bet lielākos – uz otras. Olu putu masu vienmērīgi izklāj pa apļu perimetru. Cep apmēram 90 minūtes, atkarībā no apļu izmēra. Mazākie apļi būs gatavi 10-15 minūtes ātrāk. Cepumiem jābūt mazliet mīkstiem centrālajā daļā. Lēnām atdzesē.

Pagatavo brūkleņu īrisa mērci. Muskovado cukuru un sīrupu katliņā izkausē un vāra 2 minūtes, līdz masa sāk biezēt un karamelizēties. Nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā pievieno saldo krējumu un turpina vārīt vēl 4 minūtes. Pievieno brūklenes, izmaisa un atdzesē – vispirms istabas temperatūrā, pēc tam ledusskapī. 

“Eglītes” salikšana: Vispirms saputo saldo krējumu, Novieto lielāko bezē apli uz tortes pamatnes un pārklāj to nedaudz saldā krējuma un apslaka ar brūkleņu īrisa mērci. Virsū kārto nākamo apli, un atkārto procedūru, līdz “eglīte” gatava. Dekorē ar mērci, svaigām brūklenēm un rozmarīna zariņiem. Pasniedz nekavējoties.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Acu trifeles

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.