Pavlovas Ziemassvētku eglīte

Pavlovas Ziemassvētku eglīte

8 porcijas Gatavošanas laiks apmēram 2,5 stundas
Pavlovas Ziemassvētku eglīte
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

Pavlova
4 olas baltumi istabas temperatūrā
210 g Dansukker smalkā cukura
5 g vaniļas cukura
8 g kukurūzas vai kartupeļu cietes
5 ml ābolu etiķa

Brūkleņu īrisa mērce
95 g Dansukker gaišā muskovado cukura
140 g Dansukker Zeltainā sīrupa
100 ml trekna saldā krējuma
75 g brūkleņu

Dekorēšanai
Putukrējums
Brūklenes
Svaigs rozmarīns

Cepeškrāsni noregulē uz 125°C.
Olas baltumus lej ideāli tīrā stikla bļodā un puto, līdz veidojas stingras putu galotnītes. Pievieno pusi no cukura daudzuma un puto vēl 5 minūtes. Pievieno atlikušo cukura daudzumu un vaniļas cukuru un puto vēl 5 minūtes. Noslēgumā pievieno cieti un etiķi. 

Uz cepampapīra loksnēm uzzīmē piecus dažādu izmēru apļus, piemēram, 14 cm, 12 cm, 10 cm, 9 cm un 7 cm diametrā. Trīs mazākos apļus izvieto uz vienas loksnes, bet lielākos – uz otras. Olu putu masu vienmērīgi izklāj pa apļu perimetru. Cep apmēram 90 minūtes, atkarībā no apļu izmēra. Mazākie apļi būs gatavi 10-15 minūtes ātrāk. Cepumiem jābūt mazliet mīkstiem centrālajā daļā. Lēnām atdzesē.

Pagatavo brūkleņu īrisa mērci. Muskovado cukuru un sīrupu katliņā izkausē un vāra 2 minūtes, līdz masa sāk biezēt un karamelizēties. Nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā pievieno saldo krējumu un turpina vārīt vēl 4 minūtes. Pievieno brūklenes, izmaisa un atdzesē – vispirms istabas temperatūrā, pēc tam ledusskapī. 

“Eglītes” salikšana: Vispirms saputo saldo krējumu, Novieto lielāko bezē apli uz tortes pamatnes un pārklāj to nedaudz saldā krējuma un apslaka ar brūkleņu īrisa mērci. Virsū kārto nākamo apli, un atkārto procedūru, līdz “eglīte” gatava. Dekorē ar mērci, svaigām brūklenēm un rozmarīna zariņiem. Pasniedz nekavējoties.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;