Marakujas siera kūka ar citronu krēmu un riekstu drumstalām

Izklausās sarežģīti, taču pagatavojams viegli un ātri. Maigs deserts, kas sastāv no siera kūkas ar marakujas garšu, citronu krēma un riekstu drumstalām. Šis deserts labāk garšos, ja būs pagatavots iepriekšējā dienā.

6 porcijas

PT55M

1 stunda + 2 stundas atdzesēšanai

Atzīme (5 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Citronu krēmam
100 ml svaigi spiestas citron sulas
1 olas dzeltenums
1 ola
210 g Dansukker Ievārījuma cukura
80 g sviesta

Riekstu drumstalām
30 g mandeļu
30 g lazdu riekstu
50 g sviesta
10 g kokosriekstu skaidiņu
30 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
60 g kviešu miltu 
1 šķipsniņa sāls

Siera kūkai 
200 ml saldā krējuma
200 g svaigā krēmsiera
60 g Dansukker pūdercukura
30 ml svaigas marakujas sulas

Dekorēšanai
citronmelisa

Instrukcijas

Vispirms pagatavo krēma masu, lai dotu tam laiku nostāvēties. Izspiež citronu sulu un katliņā ar biezu dibenu samaisa to ar olas dzeltenumu, olu un ievārījuma cukuru. Uzvāra un, nepārtraukti maisot karsē 3 minūtes, līdz krēms sāk sabiezēt.

Nepārtraucot kulšanu, pa daļām pievieno sviestu. Noņem katliņu no uguns un masu caur sietu izkāš. Lej tīrā, izkarsētā burciņā un atdzesē. Uzglabā ledusskapī.

Pagatavo riekstu drumstalas. Uzstādiet cepeškrāsni uz 175 °C.

Riekstus sasmalcina un samaisa kopā ar pārējām sastāvdaļām drupanā mīklā. Izklāj uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru, un cep krāsns vidusdaļā apmēram 10 minūtes, līdz zeltaini brūna.

Pagatavo marakujas siera kūku. Krējumu, krēmsieru un pūdercukuru sakuļ stingrā mīklā. Pievieno marakujas sulu un vēl nedaudz pakuļ. Liek siera kūku maisiņā un ievieto ledusskapī uz vienu stundu.

Visas sastāvdaļas kārto deserta trauciņā. Citronu krēmu liek maisiņā ar nelielu sprauslu. Siera kūkas krēmu izspiež no maisiņa kā smailes sešās porciju glāzēs, bet citronu krēma masu – tai apkārt.  Pārkaisa ar riekstu drumstalā un dekorē ar citronnmelisas lapiņām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.