Marakujas siera kūka ar citronu krēmu un riekstu drumstalām

Izklausās sarežģīti, taču pagatavojams viegli un ātri. Maigs deserts, kas sastāv no siera kūkas ar marakujas garšu, citronu krēma un riekstu drumstalām. Šis deserts labāk garšos, ja būs pagatavots iepriekšējā dienā.

6 porcijas

PT55M

1 stunda + 2 stundas atdzesēšanai

Atzīme (5 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Citronu krēmam
100 ml svaigi spiestas citron sulas
1 olas dzeltenums
1 ola
210 g Dansukker Ievārījuma cukura
80 g sviesta

Riekstu drumstalām
30 g mandeļu
30 g lazdu riekstu
50 g sviesta
10 g kokosriekstu skaidiņu
30 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
60 g kviešu miltu 
1 šķipsniņa sāls

Siera kūkai 
200 ml saldā krējuma
200 g svaigā krēmsiera
60 g Dansukker pūdercukura
30 ml svaigas marakujas sulas

Dekorēšanai
citronmelisa

Instrukcijas

Vispirms pagatavo krēma masu, lai dotu tam laiku nostāvēties. Izspiež citronu sulu un katliņā ar biezu dibenu samaisa to ar olas dzeltenumu, olu un ievārījuma cukuru. Uzvāra un, nepārtraukti maisot karsē 3 minūtes, līdz krēms sāk sabiezēt.

Nepārtraucot kulšanu, pa daļām pievieno sviestu. Noņem katliņu no uguns un masu caur sietu izkāš. Lej tīrā, izkarsētā burciņā un atdzesē. Uzglabā ledusskapī.

Pagatavo riekstu drumstalas. Uzstādiet cepeškrāsni uz 175 °C.

Riekstus sasmalcina un samaisa kopā ar pārējām sastāvdaļām drupanā mīklā. Izklāj uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru, un cep krāsns vidusdaļā apmēram 10 minūtes, līdz zeltaini brūna.

Pagatavo marakujas siera kūku. Krējumu, krēmsieru un pūdercukuru sakuļ stingrā mīklā. Pievieno marakujas sulu un vēl nedaudz pakuļ. Liek siera kūku maisiņā un ievieto ledusskapī uz vienu stundu.

Visas sastāvdaļas kārto deserta trauciņā. Citronu krēmu liek maisiņā ar nelielu sprauslu. Siera kūkas krēmu izspiež no maisiņa kā smailes sešās porciju glāzēs, bet citronu krēma masu – tai apkārt.  Pārkaisa ar riekstu drumstalā un dekorē ar citronnmelisas lapiņām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Ziemassvētku cepumi

Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Dzēriens “Ziemas pasaka”, Karstvīna sours

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.