Sastāvdaļas
Citronu krēmam
100 ml svaigi spiestas citron sulas
1 olas dzeltenums
1 ola
210 g Dansukker Ievārījuma cukura
80 g sviesta
Riekstu drumstalām
30 g mandeļu
30 g lazdu riekstu
50 g sviesta
10 g kokosriekstu skaidiņu
30 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
60 g kviešu miltu
1 šķipsniņa sāls
Siera kūkai
200 ml saldā krējuma
200 g svaigā krēmsiera
60 g Dansukker pūdercukura
30 ml svaigas marakujas sulas
Dekorēšanai
citronmelisa
Instrukcijas
Vispirms pagatavo krēma masu, lai dotu tam laiku nostāvēties. Izspiež citronu sulu un katliņā ar biezu dibenu samaisa to ar olas dzeltenumu, olu un ievārījuma cukuru. Uzvāra un, nepārtraukti maisot karsē 3 minūtes, līdz krēms sāk sabiezēt.
Nepārtraucot kulšanu, pa daļām pievieno sviestu. Noņem katliņu no uguns un masu caur sietu izkāš. Lej tīrā, izkarsētā burciņā un atdzesē. Uzglabā ledusskapī.
Pagatavo riekstu drumstalas. Uzstādiet cepeškrāsni uz 175 °C.
Riekstus sasmalcina un samaisa kopā ar pārējām sastāvdaļām drupanā mīklā. Izklāj uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru, un cep krāsns vidusdaļā apmēram 10 minūtes, līdz zeltaini brūna.
Pagatavo marakujas siera kūku. Krējumu, krēmsieru un pūdercukuru sakuļ stingrā mīklā. Pievieno marakujas sulu un vēl nedaudz pakuļ. Liek siera kūku maisiņā un ievieto ledusskapī uz vienu stundu.
Visas sastāvdaļas kārto deserta trauciņā. Citronu krēmu liek maisiņā ar nelielu sprauslu. Siera kūkas krēmu izspiež no maisiņa kā smailes sešās porciju glāzēs, bet citronu krēma masu – tai apkārt. Pārkaisa ar riekstu drumstalā un dekorē ar citronnmelisas lapiņām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.