Sastāvdaļas
Citronu krēmam
100 ml svaigi spiestas citron sulas
1 olas dzeltenums
1 ola
210 g Dansukker Ievārījuma cukura
80 g sviesta
Riekstu drumstalām
30 g mandeļu
30 g lazdu riekstu
50 g sviesta
10 g kokosriekstu skaidiņu
30 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
60 g kviešu miltu
1 šķipsniņa sāls
Siera kūkai
200 ml saldā krējuma
200 g svaigā krēmsiera
60 g Dansukker pūdercukura
30 ml svaigas marakujas sulas
Dekorēšanai
citronmelisa
Instrukcijas
Vispirms pagatavo krēma masu, lai dotu tam laiku nostāvēties. Izspiež citronu sulu un katliņā ar biezu dibenu samaisa to ar olas dzeltenumu, olu un ievārījuma cukuru. Uzvāra un, nepārtraukti maisot karsē 3 minūtes, līdz krēms sāk sabiezēt.
Nepārtraucot kulšanu, pa daļām pievieno sviestu. Noņem katliņu no uguns un masu caur sietu izkāš. Lej tīrā, izkarsētā burciņā un atdzesē. Uzglabā ledusskapī.
Pagatavo riekstu drumstalas. Uzstādiet cepeškrāsni uz 175 °C.
Riekstus sasmalcina un samaisa kopā ar pārējām sastāvdaļām drupanā mīklā. Izklāj uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru, un cep krāsns vidusdaļā apmēram 10 minūtes, līdz zeltaini brūna.
Pagatavo marakujas siera kūku. Krējumu, krēmsieru un pūdercukuru sakuļ stingrā mīklā. Pievieno marakujas sulu un vēl nedaudz pakuļ. Liek siera kūku maisiņā un ievieto ledusskapī uz vienu stundu.
Visas sastāvdaļas kārto deserta trauciņā. Citronu krēmu liek maisiņā ar nelielu sprauslu. Siera kūkas krēmu izspiež no maisiņa kā smailes sešās porciju glāzēs, bet citronu krēma masu – tai apkārt. Pārkaisa ar riekstu drumstalā un dekorē ar citronnmelisas lapiņām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.