Sastāvdaļas
125 g mandeļu miltu
50 ml kviešu miltu
½ ml sāls
150 ml Dansukker baltā cukura
4 olas
4 olu dzeltenumi
300 ml saldā krējuma
1-2 apelsīni
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Mandeļu un kviešu miltus samaisa kopā ar sāli. Pievieno cukuru, okas, olu dzeltenumus, krējumu un ar slotiņu saputo krēmīgā masā. Mīklu lej ietaukotā kūkas formā. Nomizo apelsīnus, sagriež šķēlēs un izkārto uz kūkas. Cep krāsns vidējā 175 °C temperatūrā 20-25 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru. Vislabāk garšo, kad mazliet padzisusi.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.

Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku deserti
Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos.

Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.