Neceptais crème brule - Receptes

Neceptais crème brule

4 porcijas 30 minūtes + 3 stundas atdzesēšanai
Neceptais crème-brule ir deserts, kurā apvienots klasiskais creme-brule un panna cotta. Želejas cukurs sarecina krējuma želeju ātri un droši.
Neceptais crème brule
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Marakujas želeja

    • 100 g sula no 8 marakujas augļiem
    • 95 g Dansukker želejas cukurs Multi

    Creme brule

    • 400 ml trekna saldā krējuma
    • 70 g Dansukker želejas cukura Multi
    • 10 g vaniļas cukura
    • 2 olu dzeltenumi

    Dekorēšanai

    • Dansukker cukurniedru cukurs

    Marakujas mīkstumu ar karoti izgrebj no čaulas un izberž caur sietu. Iegūto biezeni/sulu lej katliņā un kopā ar želejas cukuru Multi un apvāra 30 sekundes. Želejas cukurs sāks savu sabiezēšanas “darbu” pēc uzvārīšanas atdziestot. Lej porciju trauciņos un atdzesē ledusskapī.

    Pagatavo crème brule. Saldo krējumu, želejas cukuru, vaniļas cukuru un olu dzeltenumus samaisa un uzkarsē. Nepārtraukti maisot, vāra 3 minūtes. Ļauj vienu minūti atdzesēties, tad pārlej marakujas želejai. Novieto ledusskapī uz divām stundām.

    Pirms pasniegšanas pārkaisa ar brūno cukuru un karamelizē, izmantojot konditora gāzes degli.

    Padoms! Svaigas marakujas vietā var izmantot arī saldētus augļus vai gatavu biezeni.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;