Neceptais crème brule

Neceptais crème-brule ir deserts, kurā apvienots klasiskais creme-brule un panna cotta. Želejas cukurs sarecina krējuma želeju ātri un droši.

4 porcijas

PT25M

30 minūtes + 3 stundas atdzesēšanai

Atzīme (43 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Marakujas želeja
100 g sula no 8 marakujas augļiem
95 g Dansukker želejas cukurs Multi

Creme brule
400 ml trekna saldā krējuma
70 g Dansukker želejas cukura Multi
10 g vaniļas cukura
2 olu dzeltenumi

Dekorēšanai
Dansukker cukurniedru cukurs

Instrukcijas

Marakujas mīkstumu ar karoti izgrebj no čaulas un izberž caur sietu. Iegūto biezeni/sulu lej katliņā un kopā ar želejas cukuru Multi un apvāra 30 sekundes. Želejas cukurs sāks savu sabiezēšanas “darbu” pēc uzvārīšanas atdziestot. Lej porciju trauciņos un atdzesē ledusskapī.

Pagatavo crème brule. Saldo krējumu, želejas cukuru, vaniļas cukuru un olu dzeltenumus samaisa un uzkarsē. Nepārtraukti maisot, vāra 3 minūtes. Ļauj vienu minūti atdzesēties, tad pārlej marakujas želejai. Novieto ledusskapī uz divām stundām.

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar brūno cukuru un karamelizē, izmantojot konditora gāzes degli.

Padoms! Svaigas marakujas vietā var izmantot arī saldētus augļus vai gatavu biezeni.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.