Kardamona kēksiņi ar rumā vārītiem bumbieriem

Šie gardumiņi atgādina rūķīšus, vai ne? Kardamons ir vienmēr lieliska izvēle, cepot kēksiņus vai citus miltu izstrādājumus. Savukārt, bumbierus vārot rumā, alkohols izgaros, bet bumbieri saglabās tā rūgteno cukurniedru aromātu. Kombinācijā ar tumšo Muscovado cukuru iegūstam īsteni dienvidniecisku garšu, ko papildina maiga svaigā siera un pūdercukura glazūra.

6 porcijas

PT1H

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Kardamona kēksiņi
2 olas
110 g Dansukker Farīna cukura
150 g kviešu miltu
5 g cepamā pulvera
2 g sāls
3 g malta kardamona
6 g malta kanēļa
75 ml rapšu eļļas
75 ml piena

Rumā vārīti bumbieri
6 nelieli bumbieri
200 ml ūdens
100 ml tumšā ruma
45 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
1 kanēļa standziņa

Glazūra
30 g Dansukker pūdercukura
75 g svaigā siera
3 g vaniļas cukura ar dabīgo vaniļu
Piens

Cepamā eļļa formiņu ieeļļošanai
Kanēlis dekorēšanai

Instrukcijas

Vispirms sagatavo bumbierus. Tos nomizo, bet kātiņus atstāj vietā. Bumbierus kopā ar visām marinādes sastāvdaļām liek katliņā, nosedz ar vāku un vāra mērenā karstumā, līdz bumbieri mīksti – tas ir apmēram 30 minūtes. Tad tos atstāj sīrupā atdzist. 

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C temperatūru.  
Sešus suflē vai lielus kēksiņu trauciņus ietauko ar cepamo eļļu. 

Olas un muscovado cukuru sakuļ krēmīgā, gaisīgā masā. 

Atsevišķā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli un garšvielas. Iecilā olu-cukura maisījumā. Noslēgumā iemaisa eļļu, līdz izveidojas vijīga mīkla.

Mīklu lej formītēs, piepildot tās par 2/3 no tilpuma. Cep krāsns vidējā daļā 25–30 minūtes. Pēc cepšanas kēksiņus atstāj formītēs, līdz tie atdziest.  

Pasniegšana
Pirms pasniegšanas katrā kēksiņā ar karoti iegrebj iedobi, kurā ievieto bumbieri. Visas glazūras sastāvdaļas, izņemot pienu, sakuļ. Pakāpeniski pievieno pienu, līdz glazūra ieguvusi vajadzīgo konsistenci  - tai jābūt pašķidrai, bet joprojām krēmīgai. Pārlej katram bumbierim glazūru un pārkaisa ar kanēli. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.