Kardamona kēksiņi ar rumā vārītiem bumbieriem

Šie gardumiņi atgādina rūķīšus, vai ne? Kardamons ir vienmēr lieliska izvēle, cepot kēksiņus vai citus miltu izstrādājumus. Savukārt, bumbierus vārot rumā, alkohols izgaros, bet bumbieri saglabās tā rūgteno cukurniedru aromātu. Kombinācijā ar tumšo Muscovado cukuru iegūstam īsteni dienvidniecisku garšu, ko papildina maiga svaigā siera un pūdercukura glazūra.

6 porcijas

PT1H

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Kardamona kēksiņi
2 olas
110 g Dansukker Farīna cukura
150 g kviešu miltu
5 g cepamā pulvera
2 g sāls
3 g malta kardamona
6 g malta kanēļa
75 ml rapšu eļļas
75 ml piena

Rumā vārīti bumbieri
6 nelieli bumbieri
200 ml ūdens
100 ml tumšā ruma
45 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
1 kanēļa standziņa

Glazūra
30 g Dansukker pūdercukura
75 g svaigā siera
3 g vaniļas cukura ar dabīgo vaniļu
Piens

Cepamā eļļa formiņu ieeļļošanai
Kanēlis dekorēšanai

Instrukcijas

Vispirms sagatavo bumbierus. Tos nomizo, bet kātiņus atstāj vietā. Bumbierus kopā ar visām marinādes sastāvdaļām liek katliņā, nosedz ar vāku un vāra mērenā karstumā, līdz bumbieri mīksti – tas ir apmēram 30 minūtes. Tad tos atstāj sīrupā atdzist. 

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C temperatūru.  
Sešus suflē vai lielus kēksiņu trauciņus ietauko ar cepamo eļļu. 

Olas un muscovado cukuru sakuļ krēmīgā, gaisīgā masā. 

Atsevišķā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli un garšvielas. Iecilā olu-cukura maisījumā. Noslēgumā iemaisa eļļu, līdz izveidojas vijīga mīkla.

Mīklu lej formītēs, piepildot tās par 2/3 no tilpuma. Cep krāsns vidējā daļā 25–30 minūtes. Pēc cepšanas kēksiņus atstāj formītēs, līdz tie atdziest.  

Pasniegšana
Pirms pasniegšanas katrā kēksiņā ar karoti iegrebj iedobi, kurā ievieto bumbieri. Visas glazūras sastāvdaļas, izņemot pienu, sakuļ. Pakāpeniski pievieno pienu, līdz glazūra ieguvusi vajadzīgo konsistenci  - tai jābūt pašķidrai, bet joprojām krēmīgai. Pārlej katram bumbierim glazūru un pārkaisa ar kanēli. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.