Kardamona kēksiņi ar rumā vārītiem bumbieriem

Šie gardumiņi atgādina rūķīšus, vai ne? Kardamons ir vienmēr lieliska izvēle, cepot kēksiņus vai citus miltu izstrādājumus. Savukārt, bumbierus vārot rumā, alkohols izgaros, bet bumbieri saglabās tā rūgteno cukurniedru aromātu. Kombinācijā ar tumšo Muscovado cukuru iegūstam īsteni dienvidniecisku garšu, ko papildina maiga svaigā siera un pūdercukura glazūra.

6 porcijas

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Kardamona kēksiņi
2 olas
110 g Dansukker Farīna cukura
150 g kviešu miltu
5 g cepamā pulvera
2 g sāls
3 g malta kardamona
6 g malta kanēļa
75 ml rapšu eļļas
75 ml piena

Rumā vārīti bumbieri
6 nelieli bumbieri
200 ml ūdens
100 ml tumšā ruma
45 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
1 kanēļa standziņa

Glazūra
30 g Dansukker pūdercukura
75 g svaigā siera
3 g vaniļas cukura ar dabīgo vaniļu
Piens

Cepamā eļļa formiņu ieeļļošanai
Kanēlis dekorēšanai

Instrukcijas

Vispirms sagatavo bumbierus. Tos nomizo, bet kātiņus atstāj vietā. Bumbierus kopā ar visām marinādes sastāvdaļām liek katliņā, nosedz ar vāku un vāra mērenā karstumā, līdz bumbieri mīksti – tas ir apmēram 30 minūtes. Tad tos atstāj sīrupā atdzist. 

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C temperatūru.  
Sešus suflē vai lielus kēksiņu trauciņus ietauko ar cepamo eļļu. 

Olas un muscovado cukuru sakuļ krēmīgā, gaisīgā masā. 

Atsevišķā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli un garšvielas. Iecilā olu-cukura maisījumā. Noslēgumā iemaisa eļļu, līdz izveidojas vijīga mīkla.

Mīklu lej formītēs, piepildot tās par 2/3 no tilpuma. Cep krāsns vidējā daļā 25–30 minūtes. Pēc cepšanas kēksiņus atstāj formītēs, līdz tie atdziest.  

Pasniegšana
Pirms pasniegšanas katrā kēksiņā ar karoti iegrebj iedobi, kurā ievieto bumbieri. Visas glazūras sastāvdaļas, izņemot pienu, sakuļ. Pakāpeniski pievieno pienu, līdz glazūra ieguvusi vajadzīgo konsistenci  - tai jābūt pašķidrai, bet joprojām krēmīgai. Pārlej katram bumbierim glazūru un pārkaisa ar kanēli. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Rabarberu sīrups

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.