Šokolādes parfe ar apelsīniem

Mūsu šokolādes parfe ar apelsīniem tiek gatavots no tumšās šokolādes, un tas ir nedaudz saldens. Apelsīni šim šokolādes parfe piešķir atspirdzinošu un skābenu garšu. Labs noslēgums pēc pikantām rudens pusdienām.

8 porcijas

PT55M

50 minūtes + 4 stunda saldētavā

Atzīme (16 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Parfe
150 g tumšās šokolādes
6 olas dzeltenumi
60 g Dansukker pūdercukura
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
1 apelsīna miza
3 ēdamkar. apelsīnu sulas
600 ml saldā krējuma

Dekorēšanai
100 g grauzdētu riekstu

Instrukcijas

Šokolādi sakapā un izkausē karsta ūdens peldē. Atdzesē.
Olas dzeltenumu, cukuru un sīrupu sakuļ mīkstās putās. Izkausēto šokolādi iemaisa olu-cukura maisījumā. Pievieno arī sakapātu apelsīna miziņu un sulu. Saldo krējumu saputo un iemaisa krēmā. Masu lej dziļā kēksa formā, kas izklāta ar pārtikas plēvi, un novieto saldētavā uz vismaz 4-5 stundām.
Cepeškrāsni noregulē uz 175°C. Riekstus izber uz cepešplāts un apgrauzdē 5 minūtes. Seko, lai rieksti neapdeg. Atdzesētus sakapā. 
Parfe izņem no saldētas 20 minūtes pirms pasniegšanas, sadala porcijās un pārkaisa ar drupinātiem riekstiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.