Šokolādes parfē ar apelsīniem - Receptes

Šokolādes parfē ar apelsīniem

8 porcijas 50 minūtes + 4 stunda saldētavā
Mūsu šokolādes parfē ar apelsīniem tiek gatavots no tumšās šokolādes, un tas ir nedaudz saldens. Apelsīni šim šokolādes parfē piešķir atspirdzinošu un skābenu garšu - gards noslēgums pēc sātīgām pusdienām.
Šokolādes parfē ar apelsīniem
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • Parfe
  • 150 g tumšās šokolādes
  • 6 olas dzeltenumi
  • 60 g Dansukker pūdercukura
  • 70 g Dansukker dzidrā sīrupa
  • 1 apelsīna miza
  • 3 ēdamkar. apelsīnu sulas
  • 600 ml saldā krējuma

Dekorēšanai

  • 100 g grauzdētu riekstu

Šokolādi sakapā un izkausē karsta ūdens peldē. Atdzesē.
Olas dzeltenumu, cukuru un sīrupu sakuļ mīkstās putās. Izkausēto šokolādi iemaisa olu-cukura maisījumā. Pievieno arī sakapātu apelsīna miziņu un sulu. Saldo krējumu saputo un iemaisa krēmā. Masu lej dziļā kēksa formā, kas izklāta ar pārtikas plēvi, un novieto saldētavā uz vismaz 4-5 stundām.
Cepeškrāsni noregulē uz 175°C. Riekstus izber uz cepešplāts un apgrauzdē 5 minūtes. Seko, lai rieksti neapdeg. Atdzesētus sakapā. 
Parfē izņem no saldētas 20 minūtes pirms pasniegšanas, sadala porcijās un pārkaisa ar drupinātiem riekstiem.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;