Sastāvdaļas
Parfe
150 g tumšās šokolādes
6 olas dzeltenumi
60 g Dansukker pūdercukura
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
1 apelsīna miza
3 ēdamkar. apelsīnu sulas
600 ml saldā krējuma
Dekorēšanai
100 g grauzdētu riekstu
Instrukcijas
Šokolādi sakapā un izkausē karsta ūdens peldē. Atdzesē.
Olas dzeltenumu, cukuru un sīrupu sakuļ mīkstās putās. Izkausēto šokolādi iemaisa olu-cukura maisījumā. Pievieno arī sakapātu apelsīna miziņu un sulu. Saldo krējumu saputo un iemaisa krēmā. Masu lej dziļā kēksa formā, kas izklāta ar pārtikas plēvi, un novieto saldētavā uz vismaz 4-5 stundām.
Cepeškrāsni noregulē uz 175°C. Riekstus izber uz cepešplāts un apgrauzdē 5 minūtes. Seko, lai rieksti neapdeg. Atdzesētus sakapā.
Parfe izņem no saldētas 20 minūtes pirms pasniegšanas, sadala porcijās un pārkaisa ar drupinātiem riekstiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.