Apelsīnu sorbets ar šokolādes kraukšķiem

Sorbets ir augļaini saldskābs, olu baltumos putots saldējums. Pamatā kraukšķīgi šokolādes krikumi, pāri - skābenais apelsīnu sorbets. Kulinārijas meistartiķis!

8 porcijas

PT25M

Gatavošanas laiks 30 minūtes + 5 stundas saldētavā

Atzīme (61 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Apelsīnu sorbets
500 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
70 g Dansukker želejas cukura “Multi”
70 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
2 olas baltumi

Šokolādes kraukšķi
50 g sviesta istabas temperatūrā
50 g Dansukker tumšā muscovado cukura
60 g kviešu miltu
7,5 g kakao pulvera
1 šķipsniņa sāls

Instrukcijas

Vispirms pagatavo sorbetu. Apelsīnu sulu, želejas cukuru un sīrupu uzkarsē un pavāra 30 sekundes. Atdzesē. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un pakāpeniski iecilā tās apelsīnu sulā. Kārtīgi izmaisa. Sasaldē, izmantojot saldējuma mašīnu vai arī novieto saldētavā, ik pa laikam apmaisot, saldē vismaz piecas stundas.

Cepeškrāsni noregulē uz 180 °C un pagatavo šokolādes kraukšķus. Visas kraukšķu sastāvdaļas sastrādā drupanā mīklā un izkaisa uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 12 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Atdzesē. Kraukšķus ber deserta trauciņā, papildina ar sorbetu un pasniedz nekavējoties

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.