Apelsīnu sorbets ar šokolādes kraukšķiem

Sorbets ir augļaini saldskābs, olu baltumos putots saldējums. Pamatā kraukšķīgi šokolādes krikumi, pāri - skābenais apelsīnu sorbets. Kulinārijas meistartiķis!

8 porcijas

PT25M

Gatavošanas laiks 30 minūtes + 5 stundas saldētavā

Atzīme (61 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Apelsīnu sorbets
500 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
70 g Dansukker želejas cukura “Multi”
70 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
2 olas baltumi

Šokolādes kraukšķi
50 g sviesta istabas temperatūrā
50 g Dansukker tumšā muscovado cukura
60 g kviešu miltu
7,5 g kakao pulvera
1 šķipsniņa sāls

Instrukcijas

Vispirms pagatavo sorbetu. Apelsīnu sulu, želejas cukuru un sīrupu uzkarsē un pavāra 30 sekundes. Atdzesē. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un pakāpeniski iecilā tās apelsīnu sulā. Kārtīgi izmaisa. Sasaldē, izmantojot saldējuma mašīnu vai arī novieto saldētavā, ik pa laikam apmaisot, saldē vismaz piecas stundas.

Cepeškrāsni noregulē uz 180 °C un pagatavo šokolādes kraukšķus. Visas kraukšķu sastāvdaļas sastrādā drupanā mīklā un izkaisa uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 12 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Atdzesē. Kraukšķus ber deserta trauciņā, papildina ar sorbetu un pasniedz nekavējoties

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.