Apelsīnu sorbets ar šokolādes kraukšķiem - Receptes

Apelsīnu sorbets ar šokolādes kraukšķiem

8 porcijas Gatavošanas laiks 30 minūtes + 5 stundas saldētavā
Apelsīnu sorbets ar šokolādes kraukšķiem
Vērtējums: (21gab.)

Sastāvdaļas

    Apelsīnu sorbets

    • 500 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
    • 70 g Dansukker želejas cukura “Multi”
    • 70 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
    • 2 olas baltumi

    Šokolādes kraukšķi

    • 50 g sviesta istabas temperatūrā
    • 50 g Dansukker tumšā muskovado cukura
    • 60 g kviešu miltu
    • 7,5 g kakao pulvera
    • 1 šķipsniņa sāls

    Vispirms pagatavo sorbetu. Apelsīnu sulu, želejas cukuru un sīrupu uzkarsē un pavāra 30 sekundes. Atdzesē. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un pakāpeniski iecilā tās apelsīnu sulā. Kārtīgi izmaisa. Sasaldē, izmantojot saldējuma mašīnu vai arī novieto saldētavā, ik pa laikam apmaisot, saldē vismaz piecas stundas.

    Cepeškrāsni noregulē uz 180 °C un pagatavo šokolādes kraukšķus. Visas kraukšķu sastāvdaļas sastrādā drupanā mīklā un izkaisa uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 12 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Atdzesē. Kraukšķus ber deserta trauciņā, papildina ar sorbetu un pasniedz nekavējoties

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;