Apelsīnu sorbets ar šokolādes kraukšķiem

Sorbets ir augļaini saldskābs, olu baltumos putots saldējums. Pamatā kraukšķīgi šokolādes krikumi, pāri - skābenais apelsīnu sorbets. Kulinārijas meistartiķis!

8 porcijas

Gatavošanas laiks 30 minūtes + 5 stundas saldētavā

Atzīme (29 gab)

Sastāvdaļas

Apelsīnu sorbets
500 ml svaigi spiestas apelsīnu sulas
70 g Dansukker želejas cukura “Multi”
70 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
2 olas baltumi

Šokolādes kraukšķi
50 g sviesta istabas temperatūrā
50 g Dansukker tumšā muscovado cukura
60 g kviešu miltu
7,5 g kakao pulvera
1 šķipsniņa sāls

Instrukcijas

Vispirms pagatavo sorbetu. Apelsīnu sulu, želejas cukuru un sīrupu uzkarsē un pavāra 30 sekundes. Atdzesē. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un pakāpeniski iecilā tās apelsīnu sulā. Kārtīgi izmaisa. Sasaldē, izmantojot saldējuma mašīnu vai arī novieto saldētavā, ik pa laikam apmaisot, saldē vismaz piecas stundas.

Cepeškrāsni noregulē uz 180 °C un pagatavo šokolādes kraukšķus. Visas kraukšķu sastāvdaļas sastrādā drupanā mīklā un izkaisa uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 12 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Atdzesē. Kraukšķus ber deserta trauciņā, papildina ar sorbetu un pasniedz nekavējoties

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Rabarberu un zemeņu siera kūka

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Rabarberu limonāde

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.