Saldējums ar citrusaugļiem un kardamonu
Mājās gatavots saldējums ir īpaša delikatese. To ir vienkārši pagatavot, atvēlot pietiekami laika sasalšanai. Saldējuma maigo, zīdaino struktūru nodrošina Dansukker Dzirdais vai arī glikozes sīrups - tas novērš ledus kristālu veidošanos, tādēļ saldējums nesasalst ciets, bet gan saglabā krēmīgu, smalku konsistenci.
Sastāvdaļas
15 ml kardamona pākšu, vislabāk - zaļās
2 apelsīni
2 klementīni
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker pūdercukura
500 ml saldā krējuma
50 ml Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Mērcei
1 apelsīns
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
50 g Dansukker pūdercukura
10 g kakao pulvera
10 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml krējuma
Instrukcijas
Kardamona pākstis sadrupina un izloba sēkliņas. Citrusaugļiem norīvē miziņas un izspiež sulu. Sulu, miziņas un kardamonu liek katliņā un uzvāra, līdz tilpums samazinās uz pusi. Liek malā atdzist. Olu dzeltenumus ar cukuru saputo, līdz veidojas gaisīgas putas. Krējumu un sīrupu uzvāra un maisot lēnām ielej putotajās olās. Tad maisījumam pievieno atdzisušo citrusaugļu sulu. Ielej maisījumu saldējuma mašīnā. Ja tādas nav, ielej maisījumu atbilstoša izmēra traukā un novieto saldētavā uz piecām stundām, bet ik pēc pusstundas izņem un apmaisa.
Apelsīnu nomizo un sagriež smalkās strēmelītēs, liek sīrupā un pavāra, līdz apelsīns mīksts. Pūdercukuru, kakao, vaniļas cukuru un krējumu samaisa un katliņā uzvāra.
Saldējumu saliek glāzēs vai deserta trauciņos. Grezno ar apelsīna miziņu un pārslaka ar apelsīnu mērci.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pagatavo saldējumu
Vasarā pagatavo savu saldējumu! Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Gardumi ar vasaras ogām
Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā.

Vasaras brokastis
Šeit esam apkopojuši mūsu labāko un relaksējošāko vasaras brokastu receptes. Ar ko vēlies sākt dienu?