Saldējums ar citrusaugļiem un kardamonu

Mājās gatavots saldējums ir īpaša delikatese. To ir vienkārši pagatavot, atvēlot pietiekami laika sasalšanai. Saldējuma maigo, zīdaino struktūru nodrošina Dansukker Dzirdais vai arī glikozes sīrups - tas novērš ledus kristālu veidošanos, tādēļ saldējums nesasalst ciets, bet gan saglabā krēmīgu, smalku konsistenci.

Atzīme (43 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

15 ml kardamona pākšu, vislabāk - zaļās
2 apelsīni
2 klementīni
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker pūdercukura
500 ml saldā krējuma
50 ml Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa

Mērcei
1 apelsīns
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
50 g Dansukker pūdercukura 

10 g kakao pulvera
10 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml krējuma

Instrukcijas

Kardamona pākstis sadrupina un izloba sēkliņas. Citrusaugļiem norīvē miziņas un izspiež sulu. Sulu, miziņas un kardamonu liek katliņā un uzvāra, līdz tilpums samazinās uz pusi. Liek malā atdzist. Olu dzeltenumus ar cukuru saputo, līdz veidojas gaisīgas putas. Krējumu un sīrupu uzvāra un maisot lēnām ielej putotajās olās. Tad maisījumam pievieno atdzisušo citrusaugļu sulu. Ielej maisījumu saldējuma mašīnā. Ja tādas nav, ielej maisījumu atbilstoša izmēra traukā un novieto saldētavā uz piecām stundām, bet ik pēc pusstundas izņem un apmaisa.

Apelsīnu nomizo un sagriež smalkās strēmelītēs, liek sīrupā un pavāra, līdz apelsīns mīksts. Pūdercukuru, kakao, vaniļas cukuru un krējumu samaisa un katliņā uzvāra.

Saldējumu saliek glāzēs vai deserta trauciņos. Grezno ar apelsīna miziņu un pārslaka ar apelsīnu mērci.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.