Safrāna Pavlova ar putotu krēmu un citrusaugļu salātiem

Safrāna Pavlova ar gardām krēma putām un svaigiem citrusaugļu salātiem. Šī safrāna Pavlova varētu būt Ziemassvētku svinīgākais deserts.

Apmēram 8 porcijas

Apmēram 2 stundas

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

Pavlova
0,5 paciņa safrāna (1/4 g)
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
4 olas baltumi
8 g kukurūzas vai kartupeļu cietes
5 ml sidra etiķa

Putotajam baltās šokolādes krēmam
120 g baltās šokolādes
15 g Dansukker gaišā  Muscovado cukura
1 olas dzeltenums
200 ml saldā krējuma 
100 ml biezpiena vai siera krēma

Citrusaugļu salātiem
Dažādu citrusaugļu maisījums – apelsīni, mandarīni, klementīni un citi

Dekoram
Granātābola sēkliņas
Apelsīna miziņa, rīvēta

Instrukcijas

Ieslēdz un noregulē cepeškrāsni uz 125 °C. Saberž safrānu ar 1 ēdamkaroti cukura.

Olu baltumus sakuļ stingrās putās, putojot pievieno pusi cukura. Pievieno pārējo cukuru un safrāna cukuru. Puto apmēram 7-10 minūtes, līdz veidojas stingras putu galotnītes.

Iemaisa kukurūzas cieti un etiķi. Bezē masu izklāj uz cepamā papīra un ar karoti izlīdzina apļa formā apmēram 24 cm diametrā. Izveido kūkas sieniņas, velkot lāpstiņu no kūkas apakšas vidusdaļā uz augšu. Centrā izveido apaļu iedobi. Cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 2 stundas. Izslēdz cepeškrāsni un ļauj kūkai tajā lēnām atdzist divas stundas.

Pagatavo putoto šokolādes krēmu. Visām tā sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā. Šokolādi sasmalcina un izkausē ūdens peldē. Pievieno muscovado cukuru un nedaudz atdzesē. Sakuļ olas dzeltenumu un iecilā šokolādē. Viegli izmaisa.

Saldo krējumu saputo, līdz veidojas mīkstas putu galotnes. Vienu trešdaļu putukrējuma iemaisa šokolādes maisījumā. Atlikušo putukrējumu un biezpiena/siera krēmu  iecilā pakāpeniski.

Mīklu viegli vienmērīgi samaisa un ievieto dekorēšanas tūtiņā vai maisiņā. Atdzesē ledusskapī dažas stundas.

Nomizo un izfilē augļus. Pavlovu novieto uz kūkas šķīvja. Iedobi piepilda ar krēma putu kalnu. Dekorē ar citrusaugļu filejām un granātābola sēkliņām. Pārējos citrusaugļus un granātābolus kārto kūkai blakus uz šķīvja.

Variants!
Šo safrāna Pavlovu varat pagatavot arī ar šokolādes un apelsīnu uzputeni.

Šokolādes un apelsīnu putas
100 g tumšās šokolādes
3 ēdamkarotes Dansukker tumšā Muscovado cukura
1 olas dzeltenums
200 m saldā krējuma
1 apelsīna miziņa, rīvēta

Pagatavo šokolādes putas. Visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā.

Šokolādi sasmalcina un izkausē karstā ūdens peldē. Pievieno Muscovado cukuru un atdzesē. Sakuļ olas dzeltenumu un iemaisa šokolādē. 

Saldo krējumu saputo, līdz veidojas mīkstas putu galotnes.  Izkausētajā šokolādē vispirms iemaisa trešdaļu putukrējuma, pēc tam pa daļām – atlikušo.  Sarīvē apelsīna miziņu un iecilā putās. Putas liek maisiņā un atdzesē ledusskapī apmēram stundu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Rabarberu sīrups

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.