Safrāna Pavlova ar putotu krēmu un citrusaugļu salātiem

Safrāna Pavlova ar gardām krēma putām un svaigiem citrusaugļu salātiem. Šī safrāna Pavlova varētu būt Ziemassvētku svinīgākais deserts.

Apmēram 8 porcijas

PT1H

Apmēram 2 stundas

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pavlova
0,5 paciņa safrāna (1/4 g)
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
4 olas baltumi
8 g kukurūzas vai kartupeļu cietes
5 ml sidra etiķa

Putotajam baltās šokolādes krēmam
120 g baltās šokolādes
15 g Dansukker gaišā  Muscovado cukura
1 olas dzeltenums
200 ml saldā krējuma 
100 ml biezpiena vai siera krēma

Citrusaugļu salātiem
Dažādu citrusaugļu maisījums – apelsīni, mandarīni, klementīni un citi

Dekoram
Granātābola sēkliņas
Apelsīna miziņa, rīvēta

Instrukcijas

Ieslēdz un noregulē cepeškrāsni uz 125 °C. Saberž safrānu ar 1 ēdamkaroti cukura.

Olu baltumus sakuļ stingrās putās, putojot pievieno pusi cukura. Pievieno pārējo cukuru un safrāna cukuru. Puto apmēram 7-10 minūtes, līdz veidojas stingras putu galotnītes.

Iemaisa kukurūzas cieti un etiķi. Bezē masu izklāj uz cepamā papīra un ar karoti izlīdzina apļa formā apmēram 24 cm diametrā. Izveido kūkas sieniņas, velkot lāpstiņu no kūkas apakšas vidusdaļā uz augšu. Centrā izveido apaļu iedobi. Cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 2 stundas. Izslēdz cepeškrāsni un ļauj kūkai tajā lēnām atdzist divas stundas.

Pagatavo putoto šokolādes krēmu. Visām tā sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā. Šokolādi sasmalcina un izkausē ūdens peldē. Pievieno muscovado cukuru un nedaudz atdzesē. Sakuļ olas dzeltenumu un iecilā šokolādē. Viegli izmaisa.

Saldo krējumu saputo, līdz veidojas mīkstas putu galotnes. Vienu trešdaļu putukrējuma iemaisa šokolādes maisījumā. Atlikušo putukrējumu un biezpiena/siera krēmu  iecilā pakāpeniski.

Mīklu viegli vienmērīgi samaisa un ievieto dekorēšanas tūtiņā vai maisiņā. Atdzesē ledusskapī dažas stundas.

Nomizo un izfilē augļus. Pavlovu novieto uz kūkas šķīvja. Iedobi piepilda ar krēma putu kalnu. Dekorē ar citrusaugļu filejām un granātābola sēkliņām. Pārējos citrusaugļus un granātābolus kārto kūkai blakus uz šķīvja.

Variants!
Šo safrāna Pavlovu varat pagatavot arī ar šokolādes un apelsīnu uzputeni.

Šokolādes un apelsīnu putas
100 g tumšās šokolādes
3 ēdamkarotes Dansukker tumšā Muscovado cukura
1 olas dzeltenums
200 m saldā krējuma
1 apelsīna miziņa, rīvēta

Pagatavo šokolādes putas. Visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā.

Šokolādi sasmalcina un izkausē karstā ūdens peldē. Pievieno Muscovado cukuru un atdzesē. Sakuļ olas dzeltenumu un iemaisa šokolādē. 

Saldo krējumu saputo, līdz veidojas mīkstas putu galotnes.  Izkausētajā šokolādē vispirms iemaisa trešdaļu putukrējuma, pēc tam pa daļām – atlikušo.  Sarīvē apelsīna miziņu un iecilā putās. Putas liek maisiņā un atdzesē ledusskapī apmēram stundu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.