Sastāvdaļas
Pavlova
0,5 paciņa safrāna (1/4 g)
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
4 olas baltumi
8 g kukurūzas vai kartupeļu cietes
5 ml sidra etiķa
Putotajam baltās šokolādes krēmam
120 g baltās šokolādes
15 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 olas dzeltenums
200 ml saldā krējuma
100 ml biezpiena vai siera krēma
Citrusaugļu salātiem
Dažādu citrusaugļu maisījums – apelsīni, mandarīni, klementīni un citi
Dekoram
Granātābola sēkliņas
Apelsīna miziņa, rīvēta
Instrukcijas
Ieslēdz un noregulē cepeškrāsni uz 125 °C. Saberž safrānu ar 1 ēdamkaroti cukura.
Olu baltumus sakuļ stingrās putās, putojot pievieno pusi cukura. Pievieno pārējo cukuru un safrāna cukuru. Puto apmēram 7-10 minūtes, līdz veidojas stingras putu galotnītes.
Iemaisa kukurūzas cieti un etiķi. Bezē masu izklāj uz cepamā papīra un ar karoti izlīdzina apļa formā apmēram 24 cm diametrā. Izveido kūkas sieniņas, velkot lāpstiņu no kūkas apakšas vidusdaļā uz augšu. Centrā izveido apaļu iedobi. Cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 2 stundas. Izslēdz cepeškrāsni un ļauj kūkai tajā lēnām atdzist divas stundas.
Pagatavo putoto šokolādes krēmu. Visām tā sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā. Šokolādi sasmalcina un izkausē ūdens peldē. Pievieno muscovado cukuru un nedaudz atdzesē. Sakuļ olas dzeltenumu un iecilā šokolādē. Viegli izmaisa.
Saldo krējumu saputo, līdz veidojas mīkstas putu galotnes. Vienu trešdaļu putukrējuma iemaisa šokolādes maisījumā. Atlikušo putukrējumu un biezpiena/siera krēmu iecilā pakāpeniski.
Mīklu viegli vienmērīgi samaisa un ievieto dekorēšanas tūtiņā vai maisiņā. Atdzesē ledusskapī dažas stundas.
Nomizo un izfilē augļus. Pavlovu novieto uz kūkas šķīvja. Iedobi piepilda ar krēma putu kalnu. Dekorē ar citrusaugļu filejām un granātābola sēkliņām. Pārējos citrusaugļus un granātābolus kārto kūkai blakus uz šķīvja.
Variants!
Šo safrāna Pavlovu varat pagatavot arī ar šokolādes un apelsīnu uzputeni.
Šokolādes un apelsīnu putas
100 g tumšās šokolādes
3 ēdamkarotes Dansukker tumšā Muscovado cukura
1 olas dzeltenums
200 m saldā krējuma
1 apelsīna miziņa, rīvēta
Pagatavo šokolādes putas. Visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā.
Šokolādi sasmalcina un izkausē karstā ūdens peldē. Pievieno Muscovado cukuru un atdzesē. Sakuļ olas dzeltenumu un iemaisa šokolādē.
Saldo krējumu saputo, līdz veidojas mīkstas putu galotnes. Izkausētajā šokolādē vispirms iemaisa trešdaļu putukrējuma, pēc tam pa daļām – atlikušo. Sarīvē apelsīna miziņu un iecilā putās. Putas liek maisiņā un atdzesē ledusskapī apmēram stundu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.