Sastāvdaļas
Pavlova
0,5 paciņa safrāna (1/4 g)
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
4 olas baltumi
8 g kukurūzas vai kartupeļu cietes
5 ml sidra etiķa
Putotajam baltās šokolādes krēmam
120 g baltās šokolādes
15 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 olas dzeltenums
200 ml saldā krējuma
100 ml biezpiena vai siera krēma
Citrusaugļu salātiem
Dažādu citrusaugļu maisījums – apelsīni, mandarīni, klementīni un citi
Dekoram
Granātābola sēkliņas
Apelsīna miziņa, rīvēta
Instrukcijas
Ieslēdz un noregulē cepeškrāsni uz 125 °C. Saberž safrānu ar 1 ēdamkaroti cukura.
Olu baltumus sakuļ stingrās putās, putojot pievieno pusi cukura. Pievieno pārējo cukuru un safrāna cukuru. Puto apmēram 7-10 minūtes, līdz veidojas stingras putu galotnītes.
Iemaisa kukurūzas cieti un etiķi. Bezē masu izklāj uz cepamā papīra un ar karoti izlīdzina apļa formā apmēram 24 cm diametrā. Izveido kūkas sieniņas, velkot lāpstiņu no kūkas apakšas vidusdaļā uz augšu. Centrā izveido apaļu iedobi. Cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 2 stundas. Izslēdz cepeškrāsni un ļauj kūkai tajā lēnām atdzist divas stundas.
Pagatavo putoto šokolādes krēmu. Visām tā sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā. Šokolādi sasmalcina un izkausē ūdens peldē. Pievieno muscovado cukuru un nedaudz atdzesē. Sakuļ olas dzeltenumu un iecilā šokolādē. Viegli izmaisa.
Saldo krējumu saputo, līdz veidojas mīkstas putu galotnes. Vienu trešdaļu putukrējuma iemaisa šokolādes maisījumā. Atlikušo putukrējumu un biezpiena/siera krēmu iecilā pakāpeniski.
Mīklu viegli vienmērīgi samaisa un ievieto dekorēšanas tūtiņā vai maisiņā. Atdzesē ledusskapī dažas stundas.
Nomizo un izfilē augļus. Pavlovu novieto uz kūkas šķīvja. Iedobi piepilda ar krēma putu kalnu. Dekorē ar citrusaugļu filejām un granātābola sēkliņām. Pārējos citrusaugļus un granātābolus kārto kūkai blakus uz šķīvja.
Variants!
Šo safrāna Pavlovu varat pagatavot arī ar šokolādes un apelsīnu uzputeni.
Šokolādes un apelsīnu putas
100 g tumšās šokolādes
3 ēdamkarotes Dansukker tumšā Muscovado cukura
1 olas dzeltenums
200 m saldā krējuma
1 apelsīna miziņa, rīvēta
Pagatavo šokolādes putas. Visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā.
Šokolādi sasmalcina un izkausē karstā ūdens peldē. Pievieno Muscovado cukuru un atdzesē. Sakuļ olas dzeltenumu un iemaisa šokolādē.
Saldo krējumu saputo, līdz veidojas mīkstas putu galotnes. Izkausētajā šokolādē vispirms iemaisa trešdaļu putukrējuma, pēc tam pa daļām – atlikušo. Sarīvē apelsīna miziņu un iecilā putās. Putas liek maisiņā un atdzesē ledusskapī apmēram stundu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.