Sastāvdaļas
150 ml ūdens
15 ml šķīstošās kafijas
3 olu baltumi
6 olu dzeltenumi
90 g Dansukker pūdercukura
600 g maskarpones
45 ml degvīna
45 ml kafijas liķiera
24 tiramisu cepumiņi
20 g kakao pulvera
Instrukcijas
Verdošā ūdenī izšķīdina un atdzesē kafijas pulveri.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumus viegli uzputo, tad, pamazām pievienojot pūdercukuru, puto, līdz veidojas stingras putas.
Maskarpones sieru iemaisa olu dzeltenumos un viegli uzputo, līdz masa ir gluda — nepārmaisiet. Uzmanīgi iecilā saputotos olu baltumus.
Kafijas maisījumam pievieno degvīnu un kafijas liķieri.
Pusi no tiramisu cepumiem veikli apmērcē kafijā ar cukuroto pusi uz leju un iekārto ar mitro pusi uz leju 20x20 cm traukā. Pāri pārklāj pusi no maskarpones maisījuma un pārkaisa ar kakao.
Procesu atkārto ar atlikušajiem cepumiem un maskarpones sieru, taču nepārkaisa ar kakao. Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un atdzesē ledusskapī vismaz 6 stundas. Ar kakao pārkaisa tieši pirms pasniegšanas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.