Sastāvdaļas
Pavlova
4 olu baltumi
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
8 g kukurūzas cietes
5 ml ābolu etiķa
Greipfrūtu krēms
75 ml svaigi spiestas greipfrūta sulas
30 ml svaigi spiestas citrona sulas
1 ola
125 g Dansukker Ievārījuma cukura
50 g sviesta
Greipfrūtu virskārta
1 greipfrūts
2 g svaigi drupināta kardamona
10 g Dansukker pūdercukura
Dekorēšana
200 ml putukrējuma
Sakapātas pistācijas
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 125 °C temperatūru.
Olu baltumus saputo, līdz masa sāk veidot stingras putu galotnītes. Tad, nepārtraucot putošanu, pievieno pusi no paredzētā cukura daudzuma. Turpina putot vēl piecas minūtes. Tad pievieno atlikušo cukuru un vaniļas cukuru un puto vēl piecas minūtes. Noslēgumā iecilā kukurūzas cieti un tējkaroti etiķa.
Uz cepampapīra loksnes uzzīmē 22 cm diametra apli. Pa visu apļa perimetru izkārto 10 Pavlovas “ligzdiņas” – tās veido vai nu ar konditorejas tūtu ar lielu uzgali vai ar ēdamkaroti, izveidojot katrā “ligzdiņā” iedobi. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 1,5 stundas. Cepeškrāsni izslēdz, mazliet paver durtiņas un ļauj cepumiem ļoti lēnām atdzist.
Kamēr pavlovas dziest, pagatavo krēmu. Sulas, olu un ievārījuma cukuru samaisa un katliņā uzkarsē, nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezējis. Tad noņem no plīts un iemaisa sviestu.
Greipfrūtu nomizo, sagriež šķēlītēs un pārkaisa ar pūdercukuru un drupinātu kardamonu.
Kūciņu salikšana
Saputo saldo krējumu. Katras kūciņas iedobītē liek krēmu un pārklāj ar putukrējumu. Virsū liek greipfrūta šķēlīti un pārkaisa ar kapātiem pistāciju riekstiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.