Sastāvdaļas
Pavlova
4 olu baltumi
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
8 g kukurūzas cietes
5 ml ābolu etiķa
Greipfrūtu krēms
75 ml svaigi spiestas greipfrūta sulas
30 ml svaigi spiestas citrona sulas
1 ola
125 g Dansukker Ievārījuma cukura
50 g sviesta
Greipfrūtu virskārta
1 greipfrūts
2 g svaigi drupināta kardamona
10 g Dansukker pūdercukura
Dekorēšana
200 ml putukrējuma
Sakapātas pistācijas
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 125 °C temperatūru.
Olu baltumus saputo, līdz masa sāk veidot stingras putu galotnītes. Tad, nepārtraucot putošanu, pievieno pusi no paredzētā cukura daudzuma. Turpina putot vēl piecas minūtes. Tad pievieno atlikušo cukuru un vaniļas cukuru un puto vēl piecas minūtes. Noslēgumā iecilā kukurūzas cieti un tējkaroti etiķa.
Uz cepampapīra loksnes uzzīmē 22 cm diametra apli. Pa visu apļa perimetru izkārto 10 Pavlovas “ligzdiņas” – tās veido vai nu ar konditorejas tūtu ar lielu uzgali vai ar ēdamkaroti, izveidojot katrā “ligzdiņā” iedobi. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 1,5 stundas. Cepeškrāsni izslēdz, mazliet paver durtiņas un ļauj cepumiem ļoti lēnām atdzist.
Kamēr pavlovas dziest, pagatavo krēmu. Sulas, olu un ievārījuma cukuru samaisa un katliņā uzkarsē, nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezējis. Tad noņem no plīts un iemaisa sviestu.
Greipfrūtu nomizo, sagriež šķēlītēs un pārkaisa ar pūdercukuru un drupinātu kardamonu.
Kūciņu salikšana
Saputo saldo krējumu. Katras kūciņas iedobītē liek krēmu un pārklāj ar putukrējumu. Virsū liek greipfrūta šķēlīti un pārkaisa ar kapātiem pistāciju riekstiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.