Sastāvdaļas
Pavlova
4 olu baltumi
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
8 g kukurūzas cietes
5 ml ābolu etiķa
Greipfrūtu krēms
75 ml svaigi spiestas greipfrūta sulas
30 ml svaigi spiestas citrona sulas
1 ola
125 g Dansukker Ievārījuma cukura
50 g sviesta
Greipfrūtu virskārta
1 greipfrūts
2 g svaigi drupināta kardamona
10 g Dansukker pūdercukura
Dekorēšana
200 ml putukrējuma
Sakapātas pistācijas
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 125 °C temperatūru.
Olu baltumus saputo, līdz masa sāk veidot stingras putu galotnītes. Tad, nepārtraucot putošanu, pievieno pusi no paredzētā cukura daudzuma. Turpina putot vēl piecas minūtes. Tad pievieno atlikušo cukuru un vaniļas cukuru un puto vēl piecas minūtes. Noslēgumā iecilā kukurūzas cieti un tējkaroti etiķa.
Uz cepampapīra loksnes uzzīmē 22 cm diametra apli. Pa visu apļa perimetru izkārto 10 Pavlovas “ligzdiņas” – tās veido vai nu ar konditorejas tūtu ar lielu uzgali vai ar ēdamkaroti, izveidojot katrā “ligzdiņā” iedobi. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 1,5 stundas. Cepeškrāsni izslēdz, mazliet paver durtiņas un ļauj cepumiem ļoti lēnām atdzist.
Kamēr pavlovas dziest, pagatavo krēmu. Sulas, olu un ievārījuma cukuru samaisa un katliņā uzkarsē, nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezējis. Tad noņem no plīts un iemaisa sviestu.
Greipfrūtu nomizo, sagriež šķēlītēs un pārkaisa ar pūdercukuru un drupinātu kardamonu.
Kūciņu salikšana
Saputo saldo krējumu. Katras kūciņas iedobītē liek krēmu un pārklāj ar putukrējumu. Virsū liek greipfrūta šķēlīti un pārkaisa ar kapātiem pistāciju riekstiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.