Pavlovas “kronis” ar greipfrūtu krēmu

Debešķīgs, viegli gaisīgs olbaltuma cepums, ko papildina skābens citrusaugļu krēms un marinētu greipfrūtu dekors. Viennozīmīgi labākais veids, kā izrotāt svētku galdu.

8–10 porcijas

2 stundas

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

Pavlova
4 olu baltumi
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
8 g kukurūzas cietes
5 ml ābolu etiķa

Greipfrūtu krēms
75 ml svaigi spiestas greipfrūta sulas
30 ml svaigi spiestas citrona sulas
1 ola
125 g Dansukker Ievārījuma cukura
50 g sviesta

Greipfrūtu virskārta
1 greipfrūts
2 g svaigi drupināta kardamona
10 g Dansukker pūdercukura

Dekorēšana
200 ml putukrējuma
Sakapātas pistācijas

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 125 °C temperatūru. 

Olu baltumus saputo, līdz masa sāk veidot stingras putu galotnītes. Tad, nepārtraucot putošanu, pievieno pusi no paredzētā cukura daudzuma. Turpina putot vēl piecas minūtes. Tad pievieno atlikušo cukuru un vaniļas cukuru un puto vēl piecas minūtes. Noslēgumā iecilā kukurūzas cieti un tējkaroti etiķa.  

Uz cepampapīra loksnes uzzīmē 22 cm diametra apli. Pa visu apļa perimetru izkārto 10 Pavlovas “ligzdiņas” – tās veido vai nu ar konditorejas tūtu ar lielu uzgali vai ar ēdamkaroti, izveidojot katrā “ligzdiņā” iedobi.   Cep krāsns vidējā daļā apmēram 1,5 stundas. Cepeškrāsni izslēdz, mazliet paver durtiņas un ļauj cepumiem ļoti lēnām atdzist. 

Kamēr pavlovas dziest, pagatavo krēmu. Sulas, olu un ievārījuma cukuru samaisa un katliņā uzkarsē, nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezējis. Tad noņem no plīts un iemaisa sviestu. 

Greipfrūtu nomizo, sagriež šķēlītēs un pārkaisa ar pūdercukuru un drupinātu kardamonu. 

Kūciņu salikšana
Saputo saldo krējumu. Katras kūciņas iedobītē liek krēmu un pārklāj ar putukrējumu. Virsū liek greipfrūta šķēlīti un pārkaisa ar kapātiem pistāciju riekstiem.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.