Sastāvdaļas
Pavlova
4 olu baltumi
210 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
3 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
8 g kukurūzas cietes
5 ml ābolu etiķa
Greipfrūtu krēms
75 ml svaigi spiestas greipfrūta sulas
30 ml svaigi spiestas citrona sulas
1 ola
125 g Dansukker Ievārījuma cukura
50 g sviesta
Greipfrūtu virskārta
1 greipfrūts
2 g svaigi drupināta kardamona
10 g Dansukker pūdercukura
Dekorēšana
200 ml putukrējuma
Sakapātas pistācijas
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 125 °C temperatūru.
Olu baltumus saputo, līdz masa sāk veidot stingras putu galotnītes. Tad, nepārtraucot putošanu, pievieno pusi no paredzētā cukura daudzuma. Turpina putot vēl piecas minūtes. Tad pievieno atlikušo cukuru un vaniļas cukuru un puto vēl piecas minūtes. Noslēgumā iecilā kukurūzas cieti un tējkaroti etiķa.
Uz cepampapīra loksnes uzzīmē 22 cm diametra apli. Pa visu apļa perimetru izkārto 10 Pavlovas “ligzdiņas” – tās veido vai nu ar konditorejas tūtu ar lielu uzgali vai ar ēdamkaroti, izveidojot katrā “ligzdiņā” iedobi. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 1,5 stundas. Cepeškrāsni izslēdz, mazliet paver durtiņas un ļauj cepumiem ļoti lēnām atdzist.
Kamēr pavlovas dziest, pagatavo krēmu. Sulas, olu un ievārījuma cukuru samaisa un katliņā uzkarsē, nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezējis. Tad noņem no plīts un iemaisa sviestu.
Greipfrūtu nomizo, sagriež šķēlītēs un pārkaisa ar pūdercukuru un drupinātu kardamonu.
Kūciņu salikšana
Saputo saldo krējumu. Katras kūciņas iedobītē liek krēmu un pārklāj ar putukrējumu. Virsū liek greipfrūta šķēlīti un pārkaisa ar kapātiem pistāciju riekstiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.