Sastāvdaļas
Kafijas-karameļu mērce
45 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
70 g Dansukker zeltainā sīrupa
50 ml saldā krējuma
15 ml stipras kafijas
Šokolādes pudiņam
300 ml saldā krējuma
10 g kartupeļu cietes
75 g Dansukker Farīna cukura
10 g kakao
20 g sviesta
1 šķipsniņa sāls
40 g tumšās šokolādes
Virskārtai
saldais krējums
kakao pulveris
Instrukcijas
Sāk ar karameļu mērces pagatavošanu. Cukuru un sīrupu katliņā uzkarsē un vāra, līdz mērce sāk biezēt – apmēram 2 minūtes.
Tievā strūkliņā lejot, lēnām pievieno saldo krējumu, pēc tam – kafiju. Turpina karsēt vēl 4 minūtes. Atdzesē.
Karameļu mērci salej porciju glāzēs un novieto ledusskapī, lai sastingst.
Gatavo pudiņu. Saldo krējumu, kartupeļu cieti, cukuru, kakao, sviestu un sāli uzsilda katliņā. Pievieno šokolādi. Maisot karsē 2-3 minūtes, līdz pudiņš sabiezējis. Atdzesē.
Pudiņu lej glāzēs pāri karameļu mērcei un atdzesē ledusskapī 1-2 stundas. Dekorē ar putukrējuma “cepurīti” un pārkaisa ar kakao.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.