Sastāvdaļas
Kafijas-karameļu mērce
45 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
70 g Dansukker zeltainā sīrupa
50 ml saldā krējuma
15 ml stipras kafijas
Šokolādes pudiņam
300 ml saldā krējuma
10 g kartupeļu cietes
75 g Dansukker Farīna cukura
10 g kakao
20 g sviesta
1 šķipsniņa sāls
40 g tumšās šokolādes
Virskārtai
saldais krējums
kakao pulveris
Instrukcijas
Sāk ar karameļu mērces pagatavošanu. Cukuru un sīrupu katliņā uzkarsē un vāra, līdz mērce sāk biezēt – apmēram 2 minūtes.
Tievā strūkliņā lejot, lēnām pievieno saldo krējumu, pēc tam – kafiju. Turpina karsēt vēl 4 minūtes. Atdzesē.
Karameļu mērci salej porciju glāzēs un novieto ledusskapī, lai sastingst.
Gatavo pudiņu. Saldo krējumu, kartupeļu cieti, cukuru, kakao, sviestu un sāli uzsilda katliņā. Pievieno šokolādi. Maisot karsē 2-3 minūtes, līdz pudiņš sabiezējis. Atdzesē.
Pudiņu lej glāzēs pāri karameļu mērcei un atdzesē ledusskapī 1-2 stundas. Dekorē ar putukrējuma “cepurīti” un pārkaisa ar kakao.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Siera kūka dažādos veidos
Kāpēc gan svinībās tortes vietā galdā nelikt krēmīgu un maigu siera kūku? Siera kūka var būt dažādās variācijās, formās un garšās.

Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?