Šokolādes pudiņš ar kafijas-karameļu mērci

Šokolādīgs un maigs krēma pudiņš, kas papildināts ar kafijas un karameļu bagātīgo garšu mērcē. Nu, vai nav vienreizēji kārdinoši?!

6 porcijas

40 minūtes + 1-2 stundas atdzesēšanai

Atzīme (15 gab)

Sastāvdaļas

Kafijas-karameļu mērce
45 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
70 g Dansukker zeltainā sīrupa
50 ml saldā krējuma
15 ml stipras kafijas

Šokolādes pudiņam
300 ml saldā krējuma
10 g kartupeļu cietes
75 g Dansukker Farīna cukura
10 g kakao
20 g sviesta
1 šķipsniņa sāls
40 g tumšās šokolādes

Virskārtai
saldais krējums
kakao pulveris

Instrukcijas

Sāk ar karameļu mērces pagatavošanu. Cukuru un sīrupu katliņā uzkarsē un vāra, līdz mērce sāk biezēt – apmēram 2 minūtes.

Tievā strūkliņā lejot, lēnām pievieno saldo krējumu, pēc tam – kafiju. Turpina karsēt vēl 4 minūtes. Atdzesē.

Karameļu mērci salej porciju glāzēs un novieto ledusskapī, lai sastingst.

Gatavo pudiņu. Saldo krējumu, kartupeļu cieti, cukuru, kakao, sviestu un sāli uzsilda katliņā. Pievieno šokolādi. Maisot karsē 2-3 minūtes, līdz pudiņš sabiezējis. Atdzesē.

Pudiņu lej glāzēs pāri karameļu mērcei un atdzesē ledusskapī 1-2 stundas. Dekorē ar putukrējuma “cepurīti” un pārkaisa ar kakao.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Rabarberu un zemeņu siera kūka

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Rabarberu limonāde

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.