Siera kūka ar karameļu mērci un piparkūku pamatni

Ziemassvētku garšu siera kūkai piešķir karameļu mērce, drupinātas piparkūkas pamatnē un brūklenes karstvīna želejā dekoram. Želejas cukurs Multi ļaus saželēt arī skābenajai karstvīna mērcei, bet muskovado cukrus ar sīrupu veidos nepieciešamo karameles faktūru un aromātu saldā krējuma mērcei.

16 gabaliņi

PT1H

Apmēram 1,5 stundas + 3 stundas saldētavā

Atzīme (18 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Karameļu mērce
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
30 g Dansukker dzidrā sīrupa
15 g sviesta
100 ml saldā krējuma

Piparkūku pamatnei
200 g piparkūku cepumu drumstalu
75 g izkausēta sviesta

Siera kūkai
4 olu dzeltenumi
120 g Dansukker pūdercukura
40 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
300 g siera krēma
400 ml saldā krējuma

Karstvīna brūkleņu želejai
200 g brūkleņu
100 ml karstvīna
95 g Dansukker želejas cukura Multi

Instrukcijas

Vispirms pagatavo karameļu mērci. Katliņā ar biezu dibenu uzkarsē muskovado cukuru, sīrupu un sviestu. Ļauj vārīties apmēram 2 minūtes, līdz mērce sāk nedaudz sabiezēt.

Pamazām pievieno saldo krējumu un vāra vēl 4 minūtes. Lej burkā, nedaudz atdzesē un tad novieto ledusskapī, līdz sabiezē.

Pagatavo piparkūku pamatni. Piparkūku drumstalas ar izkausētu sviestu sastrādā virtuves kombainā. Maisījumu ber kvadrātveida formā apmēram 19x19 cm izmērā, vēlams ar noņemamām malām. Stingri noblietē un novieto saldētavā.

Sagatavo siera kūku. Bļodā sakuļ olu dzeltenumus, pūdercukuru un sīrupu. Pievieno siera krēmu un sakuļ spīdīgā masā. Atsevišķā bļodā saputo saldo krējumu un arī iemaisa siera masā.

Izņem piparkūku pamatni no saldētavas. Siera masu pārlej pamatnei. Pāri lej karameļu mērci un vieglītēm visu apmaisa. Kūku novieto saldētavā uz apmēram trim stundām.

Tikmēr pagatavo brūklenes karstvīna želejā. Brūklenes ber katliņā kopā ar karstvīnu un želejas cukuru Multi. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūra un noņem no uguns. Želeja sabiezēs atdziestot.

Siera kūku izņem no saldētavas 10 minūtes pirms pasniegšanas. Sagriež kvadrātos un liek uz šķīvjiem. Pirms pasniegšanas katram gabaliņam uzliek  brūkleņu želeju.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.