Siera kūka ar karameļu mērci un piparkūku pamatni
Ziemassvētku garšu siera kūkai piešķir karameļu mērce, drupinātas piparkūkas pamatnē un brūklenes karstvīna želejā dekoram. Želejas cukurs Multi ļaus saželēt arī skābenajai karstvīna mērcei, bet muskovado cukrus ar sīrupu veidos nepieciešamo karameles faktūru un aromātu saldā krējuma mērcei.
Sastāvdaļas
Karameļu mērce
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
30 g Dansukker dzidrā sīrupa
15 g sviesta
100 ml saldā krējuma
Piparkūku pamatnei
200 g piparkūku cepumu drumstalu
75 g izkausēta sviesta
Siera kūkai
4 olu dzeltenumi
120 g Dansukker pūdercukura
40 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
300 g siera krēma
400 ml saldā krējuma
Karstvīna brūkleņu želejai
200 g brūkleņu
100 ml karstvīna
95 g Dansukker želejas cukura Multi
Instrukcijas
Vispirms pagatavo karameļu mērci. Katliņā ar biezu dibenu uzkarsē muskovado cukuru, sīrupu un sviestu. Ļauj vārīties apmēram 2 minūtes, līdz mērce sāk nedaudz sabiezēt.
Pamazām pievieno saldo krējumu un vāra vēl 4 minūtes. Lej burkā, nedaudz atdzesē un tad novieto ledusskapī, līdz sabiezē.
Pagatavo piparkūku pamatni. Piparkūku drumstalas ar izkausētu sviestu sastrādā virtuves kombainā. Maisījumu ber kvadrātveida formā apmēram 19x19 cm izmērā, vēlams ar noņemamām malām. Stingri noblietē un novieto saldētavā.
Sagatavo siera kūku. Bļodā sakuļ olu dzeltenumus, pūdercukuru un sīrupu. Pievieno siera krēmu un sakuļ spīdīgā masā. Atsevišķā bļodā saputo saldo krējumu un arī iemaisa siera masā.
Izņem piparkūku pamatni no saldētavas. Siera masu pārlej pamatnei. Pāri lej karameļu mērci un vieglītēm visu apmaisa. Kūku novieto saldētavā uz apmēram trim stundām.
Tikmēr pagatavo brūklenes karstvīna želejā. Brūklenes ber katliņā kopā ar karstvīnu un želejas cukuru Multi. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūra un noņem no uguns. Želeja sabiezēs atdziestot.
Siera kūku izņem no saldētavas 10 minūtes pirms pasniegšanas. Sagriež kvadrātos un liek uz šķīvjiem. Pirms pasniegšanas katram gabaliņam uzliek brūkleņu želeju.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.