Siera kūka ar karameļu mērci un piparkūku pamatni
Ziemassvētku garšu siera kūkai piešķir karameļu mērce, drupinātas piparkūkas pamatnē un brūklenes karstvīna želejā dekoram. Želejas cukurs Multi ļaus saželēt arī skābenajai karstvīna mērcei, bet muskovado cukrus ar sīrupu veidos nepieciešamo karameles faktūru un aromātu saldā krējuma mērcei.
Sastāvdaļas
Karameļu mērce
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
30 g Dansukker dzidrā sīrupa
15 g sviesta
100 ml saldā krējuma
Piparkūku pamatnei
200 g piparkūku cepumu drumstalu
75 g izkausēta sviesta
Siera kūkai
4 olu dzeltenumi
120 g Dansukker pūdercukura
40 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
300 g siera krēma
400 ml saldā krējuma
Karstvīna brūkleņu želejai
200 g brūkleņu
100 ml karstvīna
95 g Dansukker želejas cukura Multi
Instrukcijas
Vispirms pagatavo karameļu mērci. Katliņā ar biezu dibenu uzkarsē muskovado cukuru, sīrupu un sviestu. Ļauj vārīties apmēram 2 minūtes, līdz mērce sāk nedaudz sabiezēt.
Pamazām pievieno saldo krējumu un vāra vēl 4 minūtes. Lej burkā, nedaudz atdzesē un tad novieto ledusskapī, līdz sabiezē.
Pagatavo piparkūku pamatni. Piparkūku drumstalas ar izkausētu sviestu sastrādā virtuves kombainā. Maisījumu ber kvadrātveida formā apmēram 19x19 cm izmērā, vēlams ar noņemamām malām. Stingri noblietē un novieto saldētavā.
Sagatavo siera kūku. Bļodā sakuļ olu dzeltenumus, pūdercukuru un sīrupu. Pievieno siera krēmu un sakuļ spīdīgā masā. Atsevišķā bļodā saputo saldo krējumu un arī iemaisa siera masā.
Izņem piparkūku pamatni no saldētavas. Siera masu pārlej pamatnei. Pāri lej karameļu mērci un vieglītēm visu apmaisa. Kūku novieto saldētavā uz apmēram trim stundām.
Tikmēr pagatavo brūklenes karstvīna želejā. Brūklenes ber katliņā kopā ar karstvīnu un želejas cukuru Multi. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūra un noņem no uguns. Želeja sabiezēs atdziestot.
Siera kūku izņem no saldētavas 10 minūtes pirms pasniegšanas. Sagriež kvadrātos un liek uz šķīvjiem. Pirms pasniegšanas katram gabaliņam uzliek brūkleņu želeju.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.