Siera kūka ar karameļu mērci un piparkūku pamatni

Ziemassvētku garšu siera kūkai piešķir karameļu mērce, drupinātas piparkūkas pamatnē un brūklenes karstvīna želejā dekoram. Želejas cukurs Multi ļaus saželēt arī skābenajai karstvīna mērcei, bet muskovado cukrus ar sīrupu veidos nepieciešamo karameles faktūru un aromātu saldā krējuma mērcei.

16 gabaliņi

PT1H

Apmēram 1,5 stundas + 3 stundas saldētavā

Atzīme (18 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Karameļu mērce
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
30 g Dansukker dzidrā sīrupa
15 g sviesta
100 ml saldā krējuma

Piparkūku pamatnei
200 g piparkūku cepumu drumstalu
75 g izkausēta sviesta

Siera kūkai
4 olu dzeltenumi
120 g Dansukker pūdercukura
40 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
300 g siera krēma
400 ml saldā krējuma

Karstvīna brūkleņu želejai
200 g brūkleņu
100 ml karstvīna
95 g Dansukker želejas cukura Multi

Instrukcijas

Vispirms pagatavo karameļu mērci. Katliņā ar biezu dibenu uzkarsē muskovado cukuru, sīrupu un sviestu. Ļauj vārīties apmēram 2 minūtes, līdz mērce sāk nedaudz sabiezēt.

Pamazām pievieno saldo krējumu un vāra vēl 4 minūtes. Lej burkā, nedaudz atdzesē un tad novieto ledusskapī, līdz sabiezē.

Pagatavo piparkūku pamatni. Piparkūku drumstalas ar izkausētu sviestu sastrādā virtuves kombainā. Maisījumu ber kvadrātveida formā apmēram 19x19 cm izmērā, vēlams ar noņemamām malām. Stingri noblietē un novieto saldētavā.

Sagatavo siera kūku. Bļodā sakuļ olu dzeltenumus, pūdercukuru un sīrupu. Pievieno siera krēmu un sakuļ spīdīgā masā. Atsevišķā bļodā saputo saldo krējumu un arī iemaisa siera masā.

Izņem piparkūku pamatni no saldētavas. Siera masu pārlej pamatnei. Pāri lej karameļu mērci un vieglītēm visu apmaisa. Kūku novieto saldētavā uz apmēram trim stundām.

Tikmēr pagatavo brūklenes karstvīna želejā. Brūklenes ber katliņā kopā ar karstvīnu un želejas cukuru Multi. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūra un noņem no uguns. Želeja sabiezēs atdziestot.

Siera kūku izņem no saldētavas 10 minūtes pirms pasniegšanas. Sagriež kvadrātos un liek uz šķīvjiem. Pirms pasniegšanas katram gabaliņam uzliek  brūkleņu želeju.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.