Piparkūku sendviči

Piparkūku sendviči

6 porcijas 45 minūtes + 5 stundas saldētavā
Sendviča tipa saldējums, ko ieskauj kraukšķīgas piparkūkas. Papildiniet saldējuma gabaliņu ar sakapātu tumšo šokolādi un pekanriekstu sviestu un iespiediet to starp divām piparkūkām.
Piparkūku sendviči
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Saldējums

    • 4 olas dzeltenumi
    • 70 g Dansukker baltā cukura
    • 150 ml piena
    • 200 ml trekna saldā krējuma
    • 100 g Dansukker dzidrā sīrupa

    Garšas papildināšanai

    • 75 g sakapātas tumšās šokolādes
    • 150 g pekanriekstu krēma + 75 g tumšās šokolādes

    Pasniegšanai

    Olu dzeltenumus sakuļ ar balto cukuru. Saldo krējumu, pienu un sīrupu uzvāra. Karsto masu ļoti tievā strūkliņā lej olu putās, nepārtraukti un intensīvi maisot. Šo jādara uzmanīgi un pakāpeniski, lai olu dzeltenumi strauji nesakarstu un nepārvērstos omletē.  

    Gatavo masu izkāš caur sietu, atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad pievieno izvēlētās garšvielas.

    Saldējuma masu lej 15x20 cm diametra traukā un novieto saldētavā. Saldējumu saldē piecas studnas, ik pa laikam apmaisot.

    Kad saldējums sasalis, to izņem no formas, sagriež gabaliņos un katru iekārto starp diviem piparkūku cepumiem.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;