Sastāvdaļas
Saldējums
4 olas dzeltenumi
70 g Dansukker baltā cukura
150 ml piena
200 ml trekna saldā krējuma
100 g Dansukker dzidrā sīrupa
Garšas papildināšanai
75 g sakapātas tumšās šokolādes
150 g pekanriekstu krēma + 75 g tumšās šokolādes
Pasniegšanai
piparkūkas
Instrukcijas
Olu dzeltenumus sakuļ ar balto cukuru. Saldo krējumu, pienu un sīrupu uzvāra. Karsto masu ļoti tievā strūkliņā lej olu putās, nepārtraukti un intensīvi maisot. Šo jādara uzmanīgi un pakāpeniski, lai olu dzeltenumi strauji nesakarstu un nepārvērstos omletē.
Gatavo masu izkāš caur sietu, atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad pievieno izvēlētās garšvielas.
Saldējuma masu lej 15x20 cm diametra traukā un novieto saldētavā. Saldējumu saldē piecas studnas, ik pa laikam apmaisot.
Kad saldējums sasalis, to izņem no formas, sagriež gabaliņos un katru iekārto starp diviem piparkūku cepumiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.