Sastāvdaļas
Saldējums
4 olas dzeltenumi
70 g Dansukker baltā cukura
150 ml piena
200 ml trekna saldā krējuma
100 g Dansukker dzidrā sīrupa
Garšas papildināšanai
75 g sakapātas tumšās šokolādes
150 g pekanriekstu krēma + 75 g tumšās šokolādes
Pasniegšanai
piparkūkas
Instrukcijas
Olu dzeltenumus sakuļ ar balto cukuru. Saldo krējumu, pienu un sīrupu uzvāra. Karsto masu ļoti tievā strūkliņā lej olu putās, nepārtraukti un intensīvi maisot. Šo jādara uzmanīgi un pakāpeniski, lai olu dzeltenumi strauji nesakarstu un nepārvērstos omletē.
Gatavo masu izkāš caur sietu, atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad pievieno izvēlētās garšvielas.
Saldējuma masu lej 15x20 cm diametra traukā un novieto saldētavā. Saldējumu saldē piecas studnas, ik pa laikam apmaisot.
Kad saldējums sasalis, to izņem no formas, sagriež gabaliņos un katru iekārto starp diviem piparkūku cepumiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.