Ziemassvētku piparkūku cepumi

150 gab.

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

280 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
225 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
200 g sviesta vai margarīna
1 liela ola
2 tējkar. maltu krustnagliņu
1 tējkar. malta ingvera
1 tējkar. malta kanēļa
Apmēram 480 g miltu
1 1/2 tējkar. sodas

Glazūrai
240 g Dansukker baltā vai šokolādes pūdercukura
1 olas baltums
2 ml (puse tējkarotes) etiķa

Instrukcijas

Priecājieties kopā ar bērniem, cepot cepumus, ar kuriem pēc tam izrotāt Ziemassvētku eglīti. Veidojiet dažādas formiņas, izmantojot sagataves. Tās uz papīra var izdrukāt arī Dansukker.lv mājas lapā. Kad esat izgatavojuši piparkūku vīriņus un sieviņas, zvaigznītes un sirsniņas vai jebkuras citas figūriņas pēc sirds patikas, sāciet dekorēšanu – visjautrāko cepumu vakara daļu!

Izkausē sviestu, cukuru un sīrupu. Maisa, līdz masa atdzisusi. Pievieno olu.
Sodu izšķīdina ūdenī, pievieno garšvielas un miltus un atstāj uz nakti ledusskapī.
Mīklu izrullē un ar formiņām izspiež vai izgriež dažādas figūras. Cep cepeškrāsnī 200°C temperatūrā apmēram 8 minūtes.

Glazūra
Izmantojot elektrisko putotāju, saputo visas sastāvdaļas biezā masā. Ar dekorējamo maisiņu zīmē dažādus rotājumus.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Konservēti vasaras dārzeņi

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Plūmju pīrāgs

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.