Sastāvdaļas
280 ml Dansukker Dzidrā sīrupa
225 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
200 g sviesta vai margarīna
1 liela ola
2 tējkar. maltu krustnagliņu
1 tējkar. malta ingvera
1 tējkar. malta kanēļa
Apmēram 480 g miltu
1 1/2 tējkar. sodas
Glazūrai
240 g Dansukker baltā vai šokolādes pūdercukura
1 olas baltums
2 ml (puse tējkarotes) etiķa
Instrukcijas
Priecājieties kopā ar bērniem, cepot cepumus, ar kuriem pēc tam izrotāt Ziemassvētku eglīti. Veidojiet dažādas formiņas, izmantojot sagataves. Tās uz papīra var izdrukāt arī Dansukker.lv mājas lapā. Kad esat izgatavojuši piparkūku vīriņus un sieviņas, zvaigznītes un sirsniņas vai jebkuras citas figūriņas pēc sirds patikas, sāciet dekorēšanu – visjautrāko cepumu vakara daļu!
Izkausē sviestu, cukuru un sīrupu. Maisa, līdz masa atdzisusi. Pievieno olu.
Sodu izšķīdina ūdenī, pievieno garšvielas un miltus un atstāj uz nakti ledusskapī.
Mīklu izrullē un ar formiņām izspiež vai izgriež dažādas figūras. Cep cepeškrāsnī 200°C temperatūrā apmēram 8 minūtes.
Glazūra
Izmantojot elektrisko putotāju, saputo visas sastāvdaļas biezā masā. Ar dekorējamo maisiņu zīmē dažādus rotājumus.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.