Saldētais jogurts
Laima sīrups
Kardamona flāns
Citrusaugļu kompots
Dekorēšanai
Gatavošanu sāk ar jogurta pagatavošanu. Visas jogurta sastāvdaļas samaisa, lej saldēšanas formā un novieto saldētavā uz vismaz 3 stundām.
Sagatavo laima sīrupu, uzvārot laima sulu kopā ar cukuru. Vāra, līdz cukurs izkūst un sīrups mazliet sabiezē. Atdzesē.
Gatavo flānu: cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Sviestu un cukura sīrupu katliņā izkausē. Pievieno cukuru. Izmaisa. Iemaisa izsijātus miltus un kardamonu. Iemaisa vijīgu masu. Noliek vēsumā, līdz sabiezē tā, lai masu varētu savelt bumbiņās.
No flāna masas saveļ 16 mazas bumbiņas – no tām vēlāk tiks pagatavotas tako laiviņas, vai 8 lielākas bumbiņas, no kā pagatavot groziņus. Bumbiņas liek uz plāksnes, kas pārklāta ar cepampapīru (pa 3-4 bumbiņām uz plāksnes). Cep cepeškrāsnī 8-10 minūtes. Izņem no krāsns. Pēc minūtes uzmanīgi, ar nazi atdala no pamatnes. Vēl karstas mazās bumbiņas uzliek uz nelielas formas, lai izveidotu tako laiviņas, vai uz apgāztas glāzes dibena, lai izveidotu groziņu formas. Atdzesē.
Pirms pasniegšanas nomizo citrusaugļus un sakārto tos uz 8 šķīvjiem. Blakus kārto izceptos kardamona cepumus un iekšā liek pa bumbiņai saldētā jogurta. Visu pārlej ar laima sīrupu. Pārkaisa ar granātābola sēkliņām un piparmētru lapiņām.
Šo recepti sastādīja