Sastāvdaļas
Saldētais jogurts
600 ml dabiskā jogurta ar 10% tauku saturu
60 g Dansukker Pūdercukura
140 g Dansukker dzidrā sīrupa
Laima sīrups
2 laima augļu sula (apmēram 3 ēdamkarotes)
3 ēdamkarotes Dansukker baltā cukurbiešu cukura
Kardamona flāns
50 g sviesta
40 g Dansukker dzidrā sīrupa
60 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
40 g kviešu miltu
1 tējkar. malta kardamona
Citrusaugļu kompots
2 greipfrūti
2 apelsīni
2 sarkanie apelsīni
Dekorēšanai
1 granātābols
Piparmētras
Instrukcijas
Gatavošanu sāk ar jogurta pagatavošanu. Visas jogurta sastāvdaļas samaisa, lej saldēšanas formā un novieto saldētavā uz vismaz 3 stundām.
Sagatavo laima sīrupu, uzvārot laima sulu kopā ar cukuru. Vāra, līdz cukurs izkūst un sīrups mazliet sabiezē. Atdzesē.
Gatavo flānu: cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Sviestu un cukura sīrupu katliņā izkausē. Pievieno cukuru. Izmaisa. Iemaisa izsijātus miltus un kardamonu. Iemaisa vijīgu masu. Noliek vēsumā, līdz sabiezē tā, lai masu varētu savelt bumbiņās.
No flāna masas saveļ 16 mazas bumbiņas – no tām vēlāk tiks pagatavotas tako laiviņas, vai 8 lielākas bumbiņas, no kā pagatavot groziņus. Bumbiņas liek uz plāksnes, kas pārklāta ar cepampapīru (pa 3-4 bumbiņām uz plāksnes). Cep cepeškrāsnī 8-10 minūtes. Izņem no krāsns. Pēc minūtes uzmanīgi, ar nazi atdala no pamatnes. Vēl karstas mazās bumbiņas uzliek uz nelielas formas, lai izveidotu tako laiviņas, vai uz apgāztas glāzes dibena, lai izveidotu groziņu formas. Atdzesē.
Pirms pasniegšanas nomizo citrusaugļus un sakārto tos uz 8 šķīvjiem. Blakus kārto izceptos kardamona cepumus un iekšā liek pa bumbiņai saldētā jogurta. Visu pārlej ar laima sīrupu. Pārkaisa ar granātābola sēkliņām un piparmētru lapiņām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.