Kardamona flāns

Trauslie cepumi ar kardamonu ir gardi un kraukšķīgi. Jo īpaši labi tie garšo kopā ar saldētu jogurtu vai vaniļas saldējumu. Šeit mēs piedāvājam svinīgas receptes, kā pagatavot cepumus ar kardamonu un citrusaugļu salātus.

8 porcijas

PT1H

1,5 stunda + 3 stundas saldētavā

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Saldētais jogurts
600 ml dabiskā jogurta ar 10% tauku saturu
60 g Dansukker Pūdercukura
140 g Dansukker dzidrā sīrupa

Laima sīrups
2 laima augļu sula (apmēram 3 ēdamkarotes)
3 ēdamkarotes Dansukker baltā cukurbiešu cukura

Kardamona flāns
50 g sviesta
40 g Dansukker dzidrā sīrupa
60 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
40 g kviešu miltu
1 tējkar. malta kardamona

Citrusaugļu kompots
2 greipfrūti
2 apelsīni
2 sarkanie apelsīni

Dekorēšanai
1 granātābols
Piparmētras

Instrukcijas

Gatavošanu sāk ar jogurta pagatavošanu. Visas jogurta sastāvdaļas samaisa, lej saldēšanas formā un novieto saldētavā uz vismaz 3 stundām.

Sagatavo laima sīrupu, uzvārot laima sulu kopā ar cukuru. Vāra, līdz cukurs izkūst un sīrups mazliet sabiezē. Atdzesē.

Gatavo flānu: cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.  Sviestu un cukura sīrupu katliņā izkausē. Pievieno cukuru. Izmaisa. Iemaisa izsijātus miltus un kardamonu. Iemaisa vijīgu masu. Noliek vēsumā, līdz sabiezē tā, lai masu varētu savelt bumbiņās.

No flāna masas saveļ 16 mazas bumbiņas – no tām vēlāk tiks pagatavotas tako laiviņas, vai 8 lielākas bumbiņas, no kā pagatavot groziņus. Bumbiņas liek uz plāksnes, kas pārklāta ar cepampapīru (pa 3-4 bumbiņām uz plāksnes). Cep cepeškrāsnī 8-10 minūtes. Izņem no krāsns. Pēc minūtes uzmanīgi, ar nazi atdala no pamatnes. Vēl karstas mazās bumbiņas uzliek uz nelielas formas, lai izveidotu tako laiviņas, vai uz apgāztas glāzes dibena, lai izveidotu groziņu formas. Atdzesē.

Pirms pasniegšanas nomizo citrusaugļus un sakārto tos uz 8 šķīvjiem. Blakus kārto izceptos kardamona cepumus un iekšā liek pa bumbiņai saldētā jogurta. Visu pārlej ar laima sīrupu. Pārkaisa ar granātābola sēkliņām un piparmētru lapiņām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.