Safrāna saldējums ar sīrupā grauzdētām pistācijām

Kad zeltaini dzeltenais saldējums satiekas ar kraukšķīgiem, sāļiem riekstiņiem. Dzidrais sīrups saldējuma struktūrai ir neaizvietojams – tas padara saldējumu mīkstu un zīdainu.

4–5 porcijas

PT1H
PT5H
Ziemassvētku saldie

1 stunda + 5 stundas saldētavā

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Sīrupā grauzdētas pistācijas
60 g pistāciju
15 g sviesta
20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 šķipsniņa jūras sāls (ja pistācijas nav sālītas)

Safrāna saldējums
4 olu dzeltenumi
40–80 g Dansukker baltā cukura
350 ml saldā krējuma
170 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 paciņa safrāna

Dekors
Selgas cepumi

Instrukcijas

Vispirms sagatavo pistācijas - sakapā un apgrauzdē izkausētā sviestā, līdz tās zeltainas. Pārlej ar sīrupu, pārkaisa sāli, samaisa un cep vēl 1 minūti. Izber uz cepampapīra un atdzesē.

Pagatavo saldējumu. Sakuļ olu dzeltenumus un cukuru. Uzkarsē saldo krējumu, cukura sīrupu un safrānu līdz vārīšanās temperatūrai.

Tievā strūkliņā, ļoti lēnām un uzmanīgi olu maisījumu iekuļ karstajā krējumā. Tas jādara tiešām lēnām, lai olu maisījums ar karsto šķidrumu sajauktos pamazām, un olas nesarecētu omletē. Nokāš caur smalku sietu un atdzesē. Kad masa atdzisusi līdz istabas temperatūrai, to liek saldētavā un, ik pa laikam apmaisot, ļauj sasalt.

Pēc apmēram 2-3 stundām apgrauzdētās pistācijas sadrupina un lielāko daļu iecilā saldējumā, daļu saglabājot pasniegšanai. Saldējumu liek atpakaļ saldētavā un turpina saldēt vēl 2-3 stundas.

Pirms pasniegšanas saldējumu nedaudz atlaidina, liek saldējuma trauciņos, pārkaisa ar pistācijām un cepumu drumstalām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.