Sastāvdaļas
Sīrupā grauzdētas pistācijas
60 g pistāciju
15 g sviesta
20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 šķipsniņa jūras sāls (ja pistācijas nav sālītas)
Safrāna saldējums
4 olu dzeltenumi
40–80 g Dansukker baltā cukura
350 ml saldā krējuma
170 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 paciņa safrāna
Dekors
Selgas cepumi
Instrukcijas
Vispirms sagatavo pistācijas - sakapā un apgrauzdē izkausētā sviestā, līdz tās zeltainas. Pārlej ar sīrupu, pārkaisa sāli, samaisa un cep vēl 1 minūti. Izber uz cepampapīra un atdzesē.
Pagatavo saldējumu. Sakuļ olu dzeltenumus un cukuru. Uzkarsē saldo krējumu, cukura sīrupu un safrānu līdz vārīšanās temperatūrai.
Tievā strūkliņā, ļoti lēnām un uzmanīgi olu maisījumu iekuļ karstajā krējumā. Tas jādara tiešām lēnām, lai olu maisījums ar karsto šķidrumu sajauktos pamazām, un olas nesarecētu omletē. Nokāš caur smalku sietu un atdzesē. Kad masa atdzisusi līdz istabas temperatūrai, to liek saldētavā un, ik pa laikam apmaisot, ļauj sasalt.
Pēc apmēram 2-3 stundām apgrauzdētās pistācijas sadrupina un lielāko daļu iecilā saldējumā, daļu saglabājot pasniegšanai. Saldējumu liek atpakaļ saldētavā un turpina saldēt vēl 2-3 stundas.
Pirms pasniegšanas saldējumu nedaudz atlaidina, liek saldējuma trauciņos, pārkaisa ar pistācijām un cepumu drumstalām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.