Sastāvdaļas
2 olas
200 ml piena
150 g kviešu miltu
10 g cepamā pulvera
0,5 g safrāna
3 g vaniļas cukura
1 šķipsniņa sāls
40 g Dansukker baltā cukura
Sviests vai eļļa cepšanai
Dekorēšanai
Dansukker Zeltainais sīrups
Drupināti lazdu rieksti
Brūklenes
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ kopā ar pienu. Pievieno miltus, cepamo pulveri, safrānu, vaniļas cukuru un sāli. Visu samaisa vijīgā masā.
Atsevišķā bļodā olu baltumus sakuļ čaganā masā. Pievieno cukuru un turpina putošanu, līdz masa veido stingras putu galotnītes. Pakāpeniski visu olbaltumu iecilā pankūku mīklā.
Pannā izkausē nedaudz sviesta un ar karoti veido nelielas pankūciņas. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas.
Pārlej ar sīrupu, pārkaisa ar drupinātiem lazdu riekstiem, brūklenēm un pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.