Mazās safrāna pankūciņas

Koši dzeltenas, zeltaini kraukšķīgu maliņu, kas liek siekalām tecēt un uz brokastīm izceļ no gultām pat lielākos miegamices. Cepam un lutinām savus mīļos!

4 porcijas

PT40M

40 minūtes

Atzīme (9 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

2 olas
200 ml piena
150 g kviešu miltu
10 g cepamā pulvera
0,5 g safrāna
3 g vaniļas cukura
1 šķipsniņa sāls
40 g Dansukker baltā cukura
Sviests vai eļļa cepšanai

Dekorēšanai
Dansukker Zeltainais sīrups
Drupināti lazdu rieksti
Brūklenes
Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ kopā ar pienu. Pievieno miltus, cepamo pulveri, safrānu, vaniļas cukuru un sāli. Visu samaisa vijīgā masā. 

Atsevišķā bļodā olu baltumus sakuļ čaganā masā. Pievieno cukuru un turpina putošanu, līdz masa veido stingras putu galotnītes. Pakāpeniski visu olbaltumu iecilā pankūku mīklā. 

Pannā izkausē nedaudz sviesta un ar karoti veido nelielas pankūciņas. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas. 

Pārlej ar sīrupu, pārkaisa ar drupinātiem lazdu riekstiem, brūklenēm un pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.