Mazās safrāna pankūciņas

Koši dzeltenas, zeltaini kraukšķīgu maliņu, kas liek siekalām tecēt un uz brokastīm izceļ no gultām pat lielākos miegamices. Cepam un lutinām savus mīļos!

4 porcijas

PT40M

40 minūtes

Atzīme (8 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

2 olas
200 ml piena
150 g kviešu miltu
10 g cepamā pulvera
0,5 g safrāna
3 g vaniļas cukura
1 šķipsniņa sāls
40 g Dansukker baltā cukura
Sviests vai eļļa cepšanai

Dekorēšanai
Dansukker Zeltainais sīrups
Drupināti lazdu rieksti
Brūklenes
Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ kopā ar pienu. Pievieno miltus, cepamo pulveri, safrānu, vaniļas cukuru un sāli. Visu samaisa vijīgā masā. 

Atsevišķā bļodā olu baltumus sakuļ čaganā masā. Pievieno cukuru un turpina putošanu, līdz masa veido stingras putu galotnītes. Pakāpeniski visu olbaltumu iecilā pankūku mīklā. 

Pannā izkausē nedaudz sviesta un ar karoti veido nelielas pankūciņas. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas. 

Pārlej ar sīrupu, pārkaisa ar drupinātiem lazdu riekstiem, brūklenēm un pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.