Mazās safrāna pankūciņas

Koši dzeltenas, zeltaini kraukšķīgu maliņu, kas liek siekalām tecēt un uz brokastīm izceļ no gultām pat lielākos miegamices. Cepam un lutinām savus mīļos!

4 porcijas

40 minūtes

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

2 olas
200 ml piena
150 g kviešu miltu
10 g cepamā pulvera
0,5 g safrāna
3 g vaniļas cukura
1 šķipsniņa sāls
40 g Dansukker baltā cukura
Sviests vai eļļa cepšanai

Dekorēšanai
Dansukker Zeltainais sīrups
Drupināti lazdu rieksti
Brūklenes
Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ kopā ar pienu. Pievieno miltus, cepamo pulveri, safrānu, vaniļas cukuru un sāli. Visu samaisa vijīgā masā. 

Atsevišķā bļodā olu baltumus sakuļ čaganā masā. Pievieno cukuru un turpina putošanu, līdz masa veido stingras putu galotnītes. Pakāpeniski visu olbaltumu iecilā pankūku mīklā. 

Pannā izkausē nedaudz sviesta un ar karoti veido nelielas pankūciņas. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas. 

Pārlej ar sīrupu, pārkaisa ar drupinātiem lazdu riekstiem, brūklenēm un pūdercukuru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Acu trifeles

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.