Sastāvdaļas
3 želatīna loksnes
3 olas dzeltenumi
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 citrona miziņa
300 ml putukrējuma
Sālītie kraukšķi
15 g kokosriekstu skaidiņu
60 g kviešu miltu
35 g auzu pārslas
50 g Dansukker Farīna cukura
1,5 g sāls
50 g sviesta istabas temperatūrā
Virskārtai
citrona miziņa
Instrukcijas
Želatīna loksnes iemērc aukstā ūdenī uz 5 minūtēm.
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru mīkstās putās.
Citrona sulu katliņā uzkarsē, pievieno izmirkušās želatīna sloksnes un izkausē tās uz lēnas uguns. Nepārtraukti maisot, citrona maisījumu tievā strūkliņā iekuļ olu putās. Pievieno citrona miziņu.
Saldo krējumu saputo un iecilā olu maisījumā. Masu sapilda sešās glāzēs un atstāj ledusskapī sastingt vienu stundu.
Cepeškrāsni noregulē uz 160 °C. Pagatavo sāļos kraukšķus: visas sastāvdaļas bļodā ar rokām sastrādā drūpošā masā. Kraukšķus ar pirkstiem sadrupina uz cepampapīru izklātas plāts. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Atdzesē.
Pirms pasniegšanas musu izņem no ledusskapja, pārkaisa ar kraukšķiem un svaigi rīvētu citrona miziņu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.