Citronu muss ar sālīto kraukšķu dekoru

Viegls un gaisīgs saldēdiens, kurā koši saspēlē krēma saldums ar sāļajām, kraukšķīgajām drumstalām.

6 glāzes

1,5 stundas

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

3 želatīna loksnes
3 olas dzeltenumi
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 citrona miziņa
300 ml putukrējuma

Sālītie kraukšķi
15 g kokosriekstu skaidiņu
60 g kviešu miltu
35 g auzu pārslas
50 g Dansukker Farīna cukura
1,5 g sāls
50 g sviesta istabas temperatūrā

Virskārtai
citrona miziņa

Instrukcijas

Želatīna loksnes iemērc aukstā ūdenī uz 5 minūtēm.

Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru mīkstās putās.

Citrona sulu katliņā uzkarsē, pievieno izmirkušās želatīna sloksnes un izkausē tās uz lēnas uguns. Nepārtraukti maisot, citrona maisījumu tievā strūkliņā iekuļ olu putās. Pievieno citrona miziņu.

Saldo krējumu saputo un iecilā olu maisījumā. Masu sapilda sešās glāzēs un atstāj ledusskapī sastingt vienu stundu.

Cepeškrāsni noregulē uz 160 °C. Pagatavo sāļos kraukšķus: visas sastāvdaļas bļodā ar rokām sastrādā drūpošā masā.  Kraukšķus ar pirkstiem sadrupina uz cepampapīru izklātas plāts. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Atdzesē.

Pirms pasniegšanas musu izņem no ledusskapja, pārkaisa ar kraukšķiem un svaigi rīvētu citrona miziņu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.