Citronu muss ar sālīto kraukšķu dekoru

Viegls un gaisīgs saldēdiens, kurā koši saspēlē krēma saldums ar sāļajām, kraukšķīgajām drumstalām.

6 glāzes

PT1H

1,5 stundas

Atzīme (51 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

3 želatīna loksnes
3 olas dzeltenumi
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 citrona miziņa
300 ml putukrējuma

Sālītie kraukšķi
15 g kokosriekstu skaidiņu
60 g kviešu miltu
35 g auzu pārslas
50 g Dansukker Farīna cukura
1,5 g sāls
50 g sviesta istabas temperatūrā

Virskārtai
citrona miziņa

Instrukcijas

Želatīna loksnes iemērc aukstā ūdenī uz 5 minūtēm.

Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru mīkstās putās.

Citrona sulu katliņā uzkarsē, pievieno izmirkušās želatīna sloksnes un izkausē tās uz lēnas uguns. Nepārtraukti maisot, citrona maisījumu tievā strūkliņā iekuļ olu putās. Pievieno citrona miziņu.

Saldo krējumu saputo un iecilā olu maisījumā. Masu sapilda sešās glāzēs un atstāj ledusskapī sastingt vienu stundu.

Cepeškrāsni noregulē uz 160 °C. Pagatavo sāļos kraukšķus: visas sastāvdaļas bļodā ar rokām sastrādā drūpošā masā.  Kraukšķus ar pirkstiem sadrupina uz cepampapīru izklātas plāts. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Atdzesē.

Pirms pasniegšanas musu izņem no ledusskapja, pārkaisa ar kraukšķiem un svaigi rīvētu citrona miziņu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.