Sālītie kraukšķi
Virskārtai
Želatīna loksnes iemērc aukstā ūdenī uz 5 minūtēm.
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru mīkstās putās.
Citrona sulu katliņā uzkarsē, pievieno izmirkušās želatīna sloksnes un izkausē tās uz lēnas uguns. Nepārtraukti maisot, citrona maisījumu tievā strūkliņā iekuļ olu putās. Pievieno citrona miziņu.
Saldo krējumu saputo un iecilā olu maisījumā. Masu sapilda sešās glāzēs un atstāj ledusskapī sastingt vienu stundu.
Cepeškrāsni noregulē uz 160 °C. Pagatavo sāļos kraukšķus - visas sastāvdaļas bļodā ar rokām sastrādā. Kraukšķus ar pirkstiem sadrupina uz cepampapīru izklātas plats. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Atdzesē.
Pirms pasniegšanas musu izņem no ledusskapja, pārkaisa ar kraukšķiem un svaigi rīvētu citrona miziņu.
Šo recepti sastādīja