Sastāvdaļas
3 želatīna loksnes
3 olas dzeltenumi
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 citrona miziņa
300 ml putukrējuma
Sālītie kraukšķi
15 g kokosriekstu skaidiņu
60 g kviešu miltu
35 g auzu pārslas
50 g Dansukker Farīna cukura
1,5 g sāls
50 g sviesta istabas temperatūrā
Virskārtai
citrona miziņa
Instrukcijas
Želatīna loksnes iemērc aukstā ūdenī uz 5 minūtēm.
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru mīkstās putās.
Citrona sulu katliņā uzkarsē, pievieno izmirkušās želatīna sloksnes un izkausē tās uz lēnas uguns. Nepārtraukti maisot, citrona maisījumu tievā strūkliņā iekuļ olu putās. Pievieno citrona miziņu.
Saldo krējumu saputo un iecilā olu maisījumā. Masu sapilda sešās glāzēs un atstāj ledusskapī sastingt vienu stundu.
Cepeškrāsni noregulē uz 160 °C. Pagatavo sāļos kraukšķus: visas sastāvdaļas bļodā ar rokām sastrādā drūpošā masā. Kraukšķus ar pirkstiem sadrupina uz cepampapīru izklātas plāts. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Atdzesē.
Pirms pasniegšanas musu izņem no ledusskapja, pārkaisa ar kraukšķiem un svaigi rīvētu citrona miziņu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Siera kūka dažādos veidos
Kāpēc gan svinībās tortes vietā galdā nelikt krēmīgu un maigu siera kūku? Siera kūka var būt dažādās variācijās, formās un garšās.

Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?