Brīnišķīgais
zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Zemeņu kūka

Zemeņu un piparmētru toniks

Vasaras kūka

Zemeņu šarlotes kūka

Zemeņu rulete ar lavandu

Zemeņu siera kūka ar rabarberu želeju

Rabarberu un zemeņu siera kūka

Laima pīrāgs

Zemeņu torte ar marakujas biezeni

Saldētās ogas

Sacukuro ogas, kuras saldēsi, vai arī ievieto tās cukura sīrupā.  Atceries, ka pirms pārliešanas cukura sīrupam jābūt atdzesētam. Ogas bez cukura saldētavā var uzglabāt 3-4 mēnešus, savukārt, sacukurotas ogas varēsi uzglabāt vismaz 1 gadu.

Atsvaidzinošs zemeņu dzēriens

Baltās šokolādes panna cotta ar Muscovado cukurā marinētām zemenēm

Zemeņu ievārījums ar citronu un piparmētru

Zemeņu kēksiņi ar zemeņu glazūru

Arbūza un zemeņu ievārījums

Zemeņu pīrāgs

Svaigs vasaras punšs ar zemeņu sīrupu

Zemeņu ievārījums ar balsamico etiķi un melnajiem pipariem

Zemeņu ziedi

Zemeņu tekila

Zemeņu ievārījums ar Sambuca liķieri

Zemeņu gelato

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.