Sastāvdaļas
Saldajai mīklai
150 g sviesta
75 g Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
210 g kviešu miltu
1 olas dzeltenums
Laima pildījumam
4 olas dzeltenumi
320 g skābā krējuma
75 g Dansukker pūdercukura
1,5 tējkar. kukurūzas cietes
0,5 citrona sulas
2 laimu sula
Garnējumam
Svaigas zemenes
1 laima sula
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.
Sviestu sadrupina un iemaisa pārējās mīklas sastāvdaļas. Mīklu samīca uz iemiltotas virsmas. Mīklu saveļ klaipiņā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Atdzisušu izklāj taisnstūra cepamformas pamatnē (13x36 cm). Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes.
Sagatavo pildījumu: visas sastāvdaļas sakuļ viendabīgā masā.
Pildījumu pārlej mīklas pamatnei un turpina cept vēl 15-20 minūtes. Atdzesē.
Liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām. Dekorē ar svaigām avenēm un rīvētu laima miziņu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.