Laima pīrāgs

Dekorē skābeno laima pīrāgu ar svaigām zemenēm. Laims un zemenes - brīnišķīgas vasaras desertu garšas.

Apmēram 12 šķēles

PT55M

1 stunda + 3 trīs stundas ledusskapī

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Saldajai mīklai
150 g sviesta
75 g Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
210 g kviešu miltu
1 olas dzeltenums

Laima pildījumam
4 olas dzeltenumi
320 g skābā krējuma
75 g Dansukker pūdercukura
1,5 tējkar. kukurūzas cietes
0,5 citrona sulas
2 laimu sula

Garnējumam
Svaigas zemenes
1 laima sula

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.

Sviestu sadrupina un iemaisa pārējās mīklas sastāvdaļas. Mīklu samīca uz iemiltotas virsmas. Mīklu saveļ klaipiņā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Atdzisušu izklāj taisnstūra cepamformas pamatnē (13x36 cm). Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes.

Sagatavo pildījumu: visas sastāvdaļas sakuļ viendabīgā masā.

Pildījumu pārlej mīklas pamatnei un turpina cept vēl 15-20 minūtes. Atdzesē.

Liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām. Dekorē ar svaigām avenēm un rīvētu laima miziņu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.