Saldajai mīklai
Laima pildījumam
Garnējumam
Cepeškrāsni noregulē uz 175°C.
Sviestu sadrupina un iemaisa pārējās mīklas sastāvdaļas. Mīklu samīca uz iemiltotas virsmas. Mīklu saveļ klaipiņā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Atdzisušu izklāj taisnstūra cepamformas pamatnē (13x36 cm). Cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes.
Sagatavo pildījumu: visas sastāvdaļas sakuļ viendabīgā masā.
Pildījumu pārlej mīklas pamatnei un turpina cept vēl 15-20 minūtes. Atdzesē.
Liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām. Dekorē ar svaigām avenēm un rīvētu laima miziņu.
Šo recepti sastādīja