Atsvaidzinošs zemeņu dzēriens

1 liela glāze

PT25M

30 minūtes

Atzīme (9 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Ogu etiķa pamatrecepte
150 g zemenes
300 ml balzāmetiķa vai sarkanvīna etiķa
270 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura

Zemeņu dzēriens
3 ēdamkar. ogu etiķa
200 ml gāzēta minerālūdens
2-3 svaigas zemenes
1 laims
40 ml džina (pēc izvēles)

Instrukcijas

Ogu etiķa pamatrecepte
Zemenes noskalo, notīra, sagriež gabalos un liek izmazgātā, tīrā stikla burkā ar cieši nosegtu vāku.
Etiķi uzkarsē, bet neuzvāra. Pārlej ogām. Burku cieši aizvāko. Atstāj ledusskapī uz vismaz divām dienām.
Šķidrumu caur smalku sietiņu izkāš vairākas reizes, līdz tas ir pilnīgi dzidrs. Pievieno cukuru un maisot uzvāra, līdz cukurs ir pilnīgi izšķīdis. Etiķi lej tīrās, izkarsētā pudelēs, aizvāko un uzglabā ledusskapī.

Zemeņu dzēriens
Ogu etiķi un minerālūdeni lej stikla traukā. Zemenes noskalo, notīra un pievieno dzērienam. Pievieno arī etiķi un laima šķēlītes.


PADOMS!

Ogu etiķi pagatavojiet vismaz dažas dienas iepriekš. Jo ilgāk etiķis noturēts, jo izteiktāks tā aromāts.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.