Sastāvdaļas
Mīklai
240 g miltu
150 g mīksta sviesta vai margarīna
1 ola
100 g Dansukker baltā cukura
10 g Dansukker Vaniļas cukura
2 g sāls
25 g maltu mandeļu
100 g Šveices riekstu šokolādes
Pildījumam
300 ml skābā krējuma 25%
30 g Dansukker Pūdercukura
10 g Dansukker Vaniļas cukura
Dekorēšanai
250-500 g zemeņu
150 ml ūdens
¼ dl Dansukker baltā cukura
15 ml citrona sulas
2 plāksnītes želatīna
Instrukcijas
Mīklas sausās sastāvdaļas bļodā samaisa, pievieno olu, taukvielas, un sastrādā. Mīklu liek plastikāta maisiņā un atdzesē ledusskapī 1 stundu. Kad mīkla atdzisusi, to izveltnē un izklāj kūkas formas pamatni. No cepamā papīra izgriež kūkas formas pamatnes diametra lieluma apli un pārklāj ar to mīklas veidni. Tad pārklāj visu ar sausiem zirņiem vai pupām, lai cepoties kūka saglabātu savu formu. Cep 200°C temperatūrā apmēram 12 minūtes. Pupas un papīru izņem. Sasmalcina šokolādi, pārkaisa to vēl karstam cepumam. Šokolādei kūstot, izsmērē to pa visu kūkas virsmu un tad atstāj to atdzist.
Pildījuma sastāvdaļas samaisa un pārklāj kūku. Zemenes noskalo, sagriež šķēlītēs un pārklāj kūkas virspusi. Želatīna plāksnītes 5 minūtes mērcē lielā ūdens daudzumā. Ūdenim pievieno cukuru un citrona sulu, visu uzkarsē. No želatīna plāksnītēm izspiež lieko mitrumu un iemaisa siltajā ūdens šķīdumā. Ļauj mazliet atdzist un tad pārlej zemenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.