Zemeņu ievārījums ar citronu un piparmētru

PT25M

25 minūtes

Atzīme (73 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

500 g zemeņu
250 g Dansukker Ievārījuma cukura
1 citrona miziņa un sula
2 ēdamkar. svaigas piparmētras

Instrukcijas

Zemenes noskalo un atdala no kauslapiņām. Lielākās ogas sadala gabalos.
Ogas ber katlā kopā ar cukuru. Pievieno citrona sulu un sarīvēto miziņu.
Ievārījumu uzvāra un noputo. Vāra 2-5 minūtes. Lai pārbaudītu gatavību uzpilina pilienu ievārījuma uz auksta šķīvīša.  Ja piliens neizplūst, tad ievārījums ir gatavs.
Gatavo ievārījumu noņem no plīts un nosmeļ atlikušās putas. Pievieno svaigas, sakapātas piparmētras. Lej tīrās, izkarsētās burkās un nekavējoties aizvāko. Uzglabā vēsā vietā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.