Sastāvdaļas
500 g zemeņu
250 g Dansukker Ievārījuma cukura
1 citrona miziņa un sula
2 ēdamkar. svaigas piparmētras
Instrukcijas
Zemenes noskalo un atdala no kauslapiņām. Lielākās ogas sadala gabalos.
Ogas ber katlā kopā ar cukuru. Pievieno citrona sulu un sarīvēto miziņu.
Ievārījumu uzvāra un noputo. Vāra 2-5 minūtes. Lai pārbaudītu gatavību uzpilina pilienu ievārījuma uz auksta šķīvīša. Ja piliens neizplūst, tad ievārījums ir gatavs.
Gatavo ievārījumu noņem no plīts un nosmeļ atlikušās putas. Pievieno svaigas, sakapātas piparmētras. Lej tīrās, izkarsētās burkās un nekavējoties aizvāko. Uzglabā vēsā vietā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.