Zemeņu gelato - Receptes

Zemeņu gelato

4 porcijas 1 stunda + 5 stundas saldētavā
Ak, man’ dieniņ, cik šis debešķīgi garšo! Gelato ir krēmīgāks un blīvāks par parasto saldējumu. Izbaudi svaigu zemeņu desertu vasarā!
Zemeņu gelato
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 2 olu dzeltenumi
  • 60 g Dansukker baltā cukura
  • 5 g vaniļas cukura
  • 250 ml piena
  • 70 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
  • 200 ml saldā krējuma 35 %
  • 250 g zemeņu
  • 15 g Dansukker baltā cukura

Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar cukuru un vaniļas cukuru.

Katliņā uzvāra pienu ar sīrupu. Tievā strūkliņā, nepārtraucot kulšanu karsto pienu lej olu putās. Tas jādara tiešām lēnām, lai karstais piens olu maisījumu uzsildītu pakāpeniski un vienlaikus to izšķīdinātu, un olas nepārvērstos par omleti.

Masu lej atpakaļ katliņā un, nepārtraucot maisīšanu, turpina karsēt, līdz temperatūra sasniedz 85 °C. Nedrīkst ļaut masai uzvārīties.

Virtuves izlietni piepilda ar ledus aukstu ūdeni. Saldējuma masu izkāš caur sietu un novieto aukstā ūdens peldē, lai tā ātrāk atdzistu. Kad atdzisis, novieto ledusskapī uz vienu stundu, līdz tas sabiezējis.

Saldo krējumu saputo, līdz tas veido stingras putu galotnītes. Iecilā tajā olu krēmu.

Zemenes sablenderē kopā ar cukuru un arī iecilā masā.

Masu lej saldējuma mašīnā un sastrādā līdz biezai konsistencei. Uzglabā saldētavā.
Ja saldējuma mašīnas nav, tad masu lej atbilstošā, ērtā traukā un novieto saldētavā. Ik pēc 30-40 minūtēm masu samaisa, lai tā sabiezētu vienmērīgi. Saldējums būs gatavs pēc 4-5 stundām.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;