Zemeņu gelato

Ak, man’ dieniņ, cik šis debešķīgi garšo! Gelato ir krēmīgāks un blīvāks par parasto saldējumu. Izbaudi svaigu zemeņu desertu vasarā!

4 porcijas

1 stunda + 5 stundas saldētavā

Atzīme (12 gab)

Sastāvdaļas

2 olu dzeltenumi
60 g Dansukker baltā cukura
5 g vaniļas cukura
250 ml piena
70 g Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
200 ml saldā krējuma 35 % 
250 g zemeņu
15 g Dansukker baltā cukura

Instrukcijas

Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar cukuru un vaniļas cukuru.

Katliņā uzvāra pienu ar sīrupu. Tievā strūkliņā, nepārtraucot kulšanu karsto pienu lej olu putās. Tas jādara tiešām lēnām, lai karstais piens olu maisījumu uzsildītu pakāpeniski un vienlaikus to izšķīdinātu, un olas nepārvērstos par omleti.

Masu lej atpakaļ katliņā un, nepārtraucot maisīšanu, turpina karsēt, līdz temperatūra sasniedz 85 °C. Nedrīkst ļaut masai uzvārīties, lai ola nesarecētu.

Virtuves izlietni piepilda ar ledus aukstu ūdeni. Saldējuma masu izkāš caur sietu un novieto aukstā ūdens peldē, lai tā ātrāk atdzistu. Kad atdzisis, novieto ledusskapī uz vienu stundu, līdz tas sabiezējis. 

Saldo krējumu saputo, līdz tas veido stingras putu galotnītes. Iecilā tajā olu krēmu. 

Zemenes sablenderē kopā ar cukuru un arī iecilā masā. 

Masu lej saldējuma mašīnā un sastrādā līdz biezai konsistencei. Uzglabā saldētavā.
Ja saldējuma mašīnas nav, tad masu lej atbilstošā, ērtā traukā un novieto saldētavā. Ik pēc 30-40 minūtēm masu samaisa, lai tā sabiezētu vienmērīgi. Saldējums būs gatavs pēc 4-5 stundām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.