Sastāvdaļas
Pamatne
8 cepumi Digestive vai citi
40 g sviesta
40 g griķu
Rabarberu želeja
150 g rabarberu
50 g zemeņu
95 g Dansukker želejas cukura “Multi”
20 g glikozes sīrupa (var izmantot arī Dansukker dzidro sīrupu)
Zemeņu-siera masa
400 g zemeņu
190 g Dansukker želejas cukura “Multi”
3 olu dzeltenumu
30 g Dansukker pūdercukura
40 g glikozes sīrupa
300 g krēmsiera
300 ml saldā krējuma
Instrukcijas
Cepumus sasmalcina drumstalās un iemaisa izkausētā sviestā. Griķus uz pannas apgrauzdē un ļauj atdzist. Visas sastāvdaļas sastrādā un izklāj uz kūkas cepamformas pamatnes 18 cm diametrā, kas izklāta ar pārtikas plēvi. Viegli piespiež. Novieto saldētavā uz 30 minūtēm.
Pagatavo želeju. Rabarberus nomizo un sasmalcina. Zemenēm noņem kauslapiņas, lielākās ogas sadala. Visas sastāvdaļas vāra 4 minūtes, tad sastrādā mikserī vai ar rokas blenderi un ļauj atdzist.
Želejas masu lej silikona vai ar pārtikas plēvi izklātas kūkas formā (14 cm diametrā), nelielu daļu masas salejot arī nelielos trauciņos vai formiņās dekoru veidošanai. Novieto saldētavā uz stundu sastingt.
Pagatavo siera masu. Zemenes sablenderē, pievieno Dansukker želejas cukuru “Multi”, uzvāra un ļauj pilnībā atdzist. Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar pūdercukuru un glikozes sīrupu. Pievieno krēmsieru un sakuļ vienmērīgā masā. Iemaisa arī atdzisušās zemenes. Saputo un iecilā saldo krējumu.
Kūkas pamatni un želejas kārtu izņem no saldētavas un no formām. Kūkas pamatni novieto 20 cm diametra kūkas formas centrā. Šai formai jābūt ar augstām malām, kas izklātas ar pārtikas plēvi. Virsū novieto želejas slāni. Gandrīz visu siera masas daudzumu pārlej pamatnei un izlīdzina. Nelielu atlikušo siera masu salej mazās formiņās, lai izveidotu dekorus. Novieto saldētavā uz 4 stundām.
Pirms pasniegšanas noņem kūkas formas malas un atbrīvo no pārtikas plēves. Dekorē ar mazajām želejas, siera kūkas masas formiņām un svaigām ogām. Pasniedz 15-20 minūšu laikā, kad kūka atsilusi līdz istabas temperatūrai.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.