Sastāvdaļas
Pamatne
8 cepumi Digestive vai citi
40 g sviesta
40 g griķu
Rabarberu želeja
150 g rabarberu
50 g zemeņu
95 g Dansukker želejas cukura “Multi”
20 g glikozes sīrupa (var izmantot arī Dansukker dzidro sīrupu)
Zemeņu-siera masa
400 g zemeņu
190 g Dansukker želejas cukura “Multi”
3 olu dzeltenumu
30 g Dansukker pūdercukura
40 g glikozes sīrupa
300 g krēmsiera
300 ml saldā krējuma
Instrukcijas
Cepumus sasmalcina drumstalās un iemaisa izkausētā sviestā. Griķus uz pannas apgrauzdē un ļauj atdzist. Visas sastāvdaļas sastrādā un izklāj uz kūkas cepamformas pamatnes 18 cm diametrā, kas izklāta ar pārtikas plēvi. Viegli piespiež. Novieto saldētavā uz 30 minūtēm.
Pagatavo želeju. Rabarberus nomizo un sasmalcina. Zemenēm noņem kauslapiņas, lielākās ogas sadala. Visas sastāvdaļas vāra 4 minūtes, tad sastrādā mikserī vai ar rokas blenderi un ļauj atdzist.
Želejas masu lej silikona vai ar pārtikas plēvi izklātas kūkas formā (14 cm diametrā), nelielu daļu masas salejot arī nelielos trauciņos vai formiņās dekoru veidošanai. Novieto saldētavā uz stundu sastingt.
Pagatavo siera masu. Zemenes sablenderē, pievieno Dansukker želejas cukuru “Multi”, uzvāra un ļauj pilnībā atdzist. Olu dzeltenumus sakuļ kopā ar pūdercukuru un glikozes sīrupu. Pievieno krēmsieru un sakuļ vienmērīgā masā. Iemaisa arī atdzisušās zemenes. Saputo un iecilā saldo krējumu.
Kūkas pamatni un želejas kārtu izņem no saldētavas un no formām. Kūkas pamatni novieto 20 cm diametra kūkas formas centrā. Šai formai jābūt ar augstām malām, kas izklātas ar pārtikas plēvi. Virsū novieto želejas slāni. Gandrīz visu siera masas daudzumu pārlej pamatnei un izlīdzina. Nelielu atlikušo siera masu salej mazās formiņās, lai izveidotu dekorus. Novieto saldētavā uz 4 stundām.
Pirms pasniegšanas noņem kūkas formas malas un atbrīvo no pārtikas plēves. Dekorē ar mazajām želejas, siera kūkas masas formiņām un svaigām ogām. Pasniedz 15-20 minūšu laikā, kad kūka atsilusi līdz istabas temperatūrai.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.