Sastāvdaļas
Kūkas pamatnei
4 olas
180 g Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
100 g kviešu miltu
100 g kartupeļu cietes
2 tējkar. cepamā pulvera
1 l zemeņu
Marakujas biezenis
Vaniļas krēms
Dekorēšanai
300 ml saldā krējuma
1 l dažādu svaigu ogu
Instrukcijas
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C. Olas ar cukuru sakuļ gaisīgā masā. Atlikušās sastāvdaļas bļodā sastrādā kopā un iemaisa olu maisījumā. Ietauko 19 cm diametra kūkas formu. Ielej mīklu un cep cepeškrāsns vidējā daļā 35-40 minūtes. Ar koka irbulīti pārbauda kūkas gatavību. Atdzesē istabas temperatūrā.
Zemeņu pusītes sagriež šķēlītēs un atliek malā līdz dekorēšanai. Pagatavo marakujas augļa biezeni un vaniļas krēmu.
Kad kūkas biskvīts pilnībā atdzisis, to ar asu maizes nazi sagriež trīs horizontālās plāksnēs. Apakšējo plāksni liek uz servējamā šķīvja. Pārklāj ar vaniļas krēmu un izkārto zemeņu šķēlītes. Virsū liek nākamo plāksni. To noklāj ar marakujas biezeni un zemeņu šķēlītēm. Pārklāj ar pēdējo biskvīta plāksni un visu kūku apsmērē ar vaniļas krēmu. Dekorē ar zemenēm un citām ogām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.