Sastāvdaļas
Kūkas pamatnei
4 olas
180 g Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
100 g kviešu miltu
100 g kartupeļu cietes
2 tējkar. cepamā pulvera
1 l zemeņu
Marakujas biezenis
Vaniļas krēms
Dekorēšanai
300 ml saldā krējuma
1 l dažādu svaigu ogu
Instrukcijas
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C. Olas ar cukuru sakuļ gaisīgā masā. Atlikušās sastāvdaļas bļodā sastrādā kopā un iemaisa olu maisījumā. Ietauko 19 cm diametra kūkas formu. Ielej mīklu un cep cepeškrāsns vidējā daļā 35-40 minūtes. Ar koka irbulīti pārbauda kūkas gatavību. Atdzesē istabas temperatūrā.
Zemeņu pusītes sagriež šķēlītēs un atliek malā līdz dekorēšanai. Pagatavo marakujas augļa biezeni un vaniļas krēmu.
Kad kūkas biskvīts pilnībā atdzisis, to ar asu maizes nazi sagriež trīs horizontālās plāksnēs. Apakšējo plāksni liek uz servējamā šķīvja. Pārklāj ar vaniļas krēmu un izkārto zemeņu šķēlītes. Virsū liek nākamo plāksni. To noklāj ar marakujas biezeni un zemeņu šķēlītēm. Pārklāj ar pēdējo biskvīta plāksni un visu kūku apsmērē ar vaniļas krēmu. Dekorē ar zemenēm un citām ogām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.