Vaniļas krēms

30 minūtes
Vaniļas krēms
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 0,5 vaniļas pāksts
  • 250 ml saldā krējuma
  • 4 olu dzeltenumi
  • 45 g Dansukker baltā cukura
  • 1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
  • 2 ēdamkar. kukurūzas cietes
  • 25 g sviesta istabas temperatūrā

Iztīra vaniļas pāksti un kopā ar saldo krējumu uzvāra.  Pāksti izņem ārā.
Olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru un kukurūzas cieti sakuļ gaisīgās putās.
Karsto krējumu, nepārtraukti kuļot, iemaisa olu dzeltenumos. Masu lej atpakaļ katliņā un, nepārtraukti kuļot, vēlreiz uzvāra. Kad krēms sabiezējis, noņem no plīts. Krēmu pārlej bļodā. Turpinot kulšanu, pa piciņai pievieno sviestu. Atdzesē.

Šo recepti sastādīja

Dansukker