Zemeņu kēksiņi ar zemeņu glazūru

16 lieli vai 24 mazi kēksiņi

PT55M

1 stunda

Atzīme (95 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Kēksiņiem
200 g izkausēta sviesta
4 olas
270 g  Dansukker Ekoloģiskā cukura
2 ēdamkar. Dansukker Vaniļas cukura
200 ml  piena
1 citrona miziņa
360 g miltu
2 tējkar. cepampulvera
1 šķipsniņa sāls
100 g svaigu zemeņu

Glazūrai
200 g sviesta istabas temperatūrā
300 g Dansukker pūdercukura
2 ēdamkar. kaltētu zemeņu pulvera
300 g krēmsiera
0,5 citrona sulas
3 ēdamkar. Zemeņu ievārījuma

Instrukcijas

Kēksiņiem
Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 °C. Izkausē sviestu. Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Iecilā izkausēto sviestu, pienu un sakapātu citrona miziņu. Miltus, sodu un sāli samaisa un caur sietu iesijā mīklā. Kēksiņu pannā izkārto papīra formiņas un vienmērīgi piepilda tās ar mīklu. Kēksiņus cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes vai, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Gatavību pārbauda ar irbulīti – iedurot tam nepielīp mīkla. Pirms pasniegšanas kēksiņus dekorē ar zemeņu glazūru.

Glazūrai
Sviestu, izsijātu pūdercukuru un zemeņu pulveri sakuļ. Pievieno krēmsieru un citrona sulu. Iecilā zemeņu ievārījumu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.