Rabarberu un zemeņu siera kūka

Krēmīgā siera kūka ir perfekts svinību maltītes noslēgums. To ieteicams pagatavot dienu iepriekš, lai garšas saslēgtos un izlīdzinātos. Želejas cukurs “Multi” padarīs ogu pildījumu biezāku, bet svaigas ogas izrotās grezno kūku.

10 gab.

PT55M

Apmēram 1 stunda + 4 stundas ledusskapī

Atzīme (27 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatne
250 g nesaldu cepumu
35 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
125 g izkausēta sviesta 

Pildījums
500 g krēmsiera 
1 citrona miziņa, rīvēta
30 ml citrona sulas 
90 g Dansukker pūdercukura
5 g vaniļas cukura
350 ml saldā krējuma 

Rabarberu un zemeņu pildījums
200 g rabarberu
200 g zemeņu  
95 g Dansukker Želejas cukura Multi

Dekors
Svaigas zemenes

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C temperatūru.

Cepumus sadrupina, samaisa ar izkausētu sviestu un brūno cukuru un izklāj 20 cm diametra kūkas formā ar noņemamām malām.  Cep krāsns vidējā daļā 10 minūtes. Atdzesē.

Visas pildījuma sastāvdaļas, izņemot putukrējumu, sakuļ viendabīgā masa. Iecilā saputotu saldo krējumu. Krēma kārtu izklāj uz cepumu pamatnes un novieto ledusskapī.

Sagatavo zemeņu un rabarberu pildījumu. Zemenēm noņem kauslapiņas un lielākās ogas sagriež smalkāk, rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Katliņā visu apvāra, pievieno želejas cukuru “Multi”, uzvāra vēl 3-4 minūtes. Noņem no uguns un ar blenderi sakuļ viendabīgā masā. Nedaudz padzesē, lai nav ļoti karsts, bet arī vēl nav sarecējis (želejas cukurs atdziestot biezē) un lej pāri kūkai. Atdzesē ledusskapī vismaz četras stundas vai, vēlams, līdz nākamai dienai. Pirms pasniegšanas rotā ar svaigām zemenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.