Rabarberu un zemeņu siera kūka

Krēmīgā siera kūka ir perfekts svinību maltītes noslēgums. To ieteicams pagatavot dienu iepriekš, lai garšas saslēgtos un izlīdzinātos. Želejas cukurs “Multi” padarīs ogu pildījumu biezāku, bet svaigas ogas izrotās grezno kūku.

10 gab.

PT55M

Apmēram 1 stunda + 4 stundas ledusskapī

Atzīme (27 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatne
250 g nesaldu cepumu
35 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
125 g izkausēta sviesta 

Pildījums
500 g krēmsiera 
1 citrona miziņa, rīvēta
30 ml citrona sulas 
90 g Dansukker pūdercukura
5 g vaniļas cukura
350 ml saldā krējuma 

Rabarberu un zemeņu pildījums
200 g rabarberu
200 g zemeņu  
95 g Dansukker Želejas cukura Multi

Dekors
Svaigas zemenes

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C temperatūru.

Cepumus sadrupina, samaisa ar izkausētu sviestu un brūno cukuru un izklāj 20 cm diametra kūkas formā ar noņemamām malām.  Cep krāsns vidējā daļā 10 minūtes. Atdzesē.

Visas pildījuma sastāvdaļas, izņemot putukrējumu, sakuļ viendabīgā masa. Iecilā saputotu saldo krējumu. Krēma kārtu izklāj uz cepumu pamatnes un novieto ledusskapī.

Sagatavo zemeņu un rabarberu pildījumu. Zemenēm noņem kauslapiņas un lielākās ogas sagriež smalkāk, rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Katliņā visu apvāra, pievieno želejas cukuru “Multi”, uzvāra vēl 3-4 minūtes. Noņem no uguns un ar blenderi sakuļ viendabīgā masā. Nedaudz padzesē, lai nav ļoti karsts, bet arī vēl nav sarecējis (želejas cukurs atdziestot biezē) un lej pāri kūkai. Atdzesē ledusskapī vismaz četras stundas vai, vēlams, līdz nākamai dienai. Pirms pasniegšanas rotā ar svaigām zemenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.