Sastāvdaļas
Pamatne
250 g nesaldu cepumu
35 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
125 g izkausēta sviesta
Pildījums
500 g krēmsiera
1 citrona miziņa, rīvēta
30 ml citrona sulas
90 g Dansukker pūdercukura
5 g vaniļas cukura
350 ml saldā krējuma
Rabarberu un zemeņu pildījums
200 g rabarberu
200 g zemeņu
95 g Dansukker Želejas cukura Multi
Dekors
Svaigas zemenes
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C temperatūru.
Cepumus sadrupina, samaisa ar izkausētu sviestu un brūno cukuru un izklāj 20 cm diametra kūkas formā ar noņemamām malām. Cep krāsns vidējā daļā 10 minūtes. Atdzesē.
Visas pildījuma sastāvdaļas, izņemot putukrējumu, sakuļ viendabīgā masa. Iecilā saputotu saldo krējumu. Krēma kārtu izklāj uz cepumu pamatnes un novieto ledusskapī.
Sagatavo zemeņu un rabarberu pildījumu. Zemenēm noņem kauslapiņas un lielākās ogas sagriež smalkāk, rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Katliņā visu apvāra, pievieno želejas cukuru “Multi”, uzvāra vēl 3-4 minūtes. Noņem no uguns un ar blenderi sakuļ viendabīgā masā. Nedaudz padzesē, lai nav ļoti karsts, bet arī vēl nav sarecējis (želejas cukurs atdziestot biezē) un lej pāri kūkai. Atdzesē ledusskapī vismaz četras stundas vai, vēlams, līdz nākamai dienai. Pirms pasniegšanas rotā ar svaigām zemenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.