Sastāvdaļas
Kūkai
3olas
200 g Dansukker baltā cukura
120 g miltu
7 ½ g cepamā pulvera
30 ml verdoša ūdens
Glazūrai
200 g Filadelfijas siera
1/4 dl Dansukker pūdercukura
20 g Dansukker Vaniļas cukura
Ievārījumam
100 g zemeņu via citu ogu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura
Dekorēšanai
Bezē cepumiņi
Zemenes
Avenes
Instrukcijas
Olas kopā ar cukuru saputo stingrās putās. Miltus kopā ar cepamo pulveri iemaisa olu maisījumā kopā ar ūdeni. Mīklu lej cepešpannā un cep cepeškrāsns vidējā daļā 5 minūtes 250°C temperatūrā. Gatavu izgāž uz cepamā papīra, kas pārkaisīts ar kristālisko cukuru. Ar glāzes augšmalu vai speciālo cepumu nazīti izgriež 24 aplīšus.
Visas glazūras sastāvdaļas samaisa un ar to pārklāj astoņus no aplīšiem.
Avenes kopā ar Ievārījuma cukuru uzvāra katliņā. Vāra vēl 3 minūtes un tad ļauj atdzist. Ar ievārījumu pārklāj vēl 8 aplīšus. Visus aplīšus salipina kopā. Ar ievārījumu apsmērētajam aplītim jābūt pa vidu, bet neapsmērētajam aplītim – augšpusē. Ar glazūru pārklāj arī kūciņu maliņas. Kūciņas apviļā bezē cepumu drupačās un sakārto uz plata šķīvja. Kūciņas rotā ar zemeņu šķēlītēm zieda formā, centrā liekot aveni.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.