Sastāvdaļas
Pamatne
250 ml rapšu eļļas
100 ml grieķu jogurta
3 olas
350 ml piena
425 g Dansukker baltā cukura
10 g vaniļas cukura
540 g kviešu miltu
5 g dzeramās sodas
5 g cepamā pulvera
3 g sāls
150 ml zemeņu ievārījuma
Pildījums
250 g siera krēma
500 ml saldā krējuma
30 g Dansukker pūdercukura
10 g vaniļas cukura
1 citrona rīvēta miziņa
1 laima augļa rīvēta miziņa
Dekors
250 g zemeņu
Balti ēdamie ziedi
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C temperatūru. Trīs apaļas kūkas formas 18–20 cm diametrā izklāj ar cepampapīru. Ja kūkas forma ir tikai viena, tad trīs kārtu biskvīti būs jācep viens pēc otra.
Rapšu eļļu, jogurtu, pienu un cukuru salej bļodā un samaisa. Atsevišķā traukā samaisa visas sausās sastāvdaļas un tad iemaisa tās šķidrumā. Noslēgumā pievieno arī zemeņu ievārījumu.
Mīklu sadala trīs vienādās daļās un katru cep cepeškrāsnī 30 minūtes. Izgāž no formas uz cepampapīra un ļauj mierīgi atdzist.
Pildījums
Siera krēmu sakuļ, pievieno saldo krējumu un turpina kult līdz gaisīgām putām. Iemaisa citrona un laima miziņu, kā arī vaniļas un pūdercukuru. Novieto ledusskapī līdz kūkas salikšanai.
Kūkas salikšana
Pirmo biskvīta kārtu novieto uz kūkas pamatnes. Pārklāj ar trešdaļu pildījuma un dažām šķēlītēs sagrieztām svaigām zemeņu ogām. To pašu atkārto ar pārējām kūkas sastāvdaļām. Dekorē ar ēdamiem ziediem vai citiem rotājumiem pēc jūsu izvēles. Kūku var uzglabāt ledusskapī vienu vai divas dienas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.