Sastāvdaļas
Pamatne
250 ml rapšu eļļas
100 ml grieķu jogurta
3 olas
350 ml piena
425 g Dansukker baltā cukura
10 g vaniļas cukura
540 g kviešu miltu
5 g dzeramās sodas
5 g cepamā pulvera
3 g sāls
150 ml zemeņu ievārījuma
Pildījums
250 g siera krēma
500 ml saldā krējuma
30 g Dansukker pūdercukura
10 g vaniļas cukura
1 citrona rīvēta miziņa
1 laima augļa rīvēta miziņa
Dekors
250 g zemeņu
Balti ēdamie ziedi
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C temperatūru. Trīs apaļas kūkas formas 18–20 cm diametrā izklāj ar cepampapīru. Ja kūkas forma ir tikai viena, tad trīs kārtu biskvīti būs jācep viens pēc otra.
Rapšu eļļu, jogurtu, pienu un cukuru salej bļodā un samaisa. Atsevišķā traukā samaisa visas sausās sastāvdaļas un tad iemaisa tās šķidrumā. Noslēgumā pievieno arī zemeņu ievārījumu.
Mīklu sadala trīs vienādās daļās un katru cep cepeškrāsnī 30 minūtes. Izgāž no formas uz cepampapīra un ļauj mierīgi atdzist.
Pildījums
Siera krēmu sakuļ, pievieno saldo krējumu un turpina kult līdz gaisīgām putām. Iemaisa citrona un laima miziņu, kā arī vaniļas un pūdercukuru. Novieto ledusskapī līdz kūkas salikšanai.
Kūkas salikšana
Pirmo biskvīta kārtu novieto uz kūkas pamatnes. Pārklāj ar trešdaļu pildījuma un dažām šķēlītēs sagrieztām svaigām zemeņu ogām. To pašu atkārto ar pārējām kūkas sastāvdaļām. Dekorē ar ēdamiem ziediem vai citiem rotājumiem pēc jūsu izvēles. Kūku var uzglabāt ledusskapī vienu vai divas dienas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.