Vasaras kūka

Svaigas zemenes un gaisīgs siera krēms virs sulīgas kūkas pamatnes. Šī kūka ir paredzēta, lai atstātu iespaidu uz jūsu viesiem!

12 gabaliņi

PT1H

2 stundas

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatne
250 ml rapšu eļļas
100 ml grieķu jogurta
3 olas
350 ml piena 
425 g Dansukker baltā cukura
10 g vaniļas cukura
540 g kviešu miltu
5 g dzeramās sodas
5 g cepamā pulvera
3 g sāls
150 ml zemeņu ievārījuma 

Pildījums
250 g siera krēma
500 ml saldā krējuma
30 g Dansukker pūdercukura
10 g vaniļas cukura 
1 citrona rīvēta miziņa
1 laima augļa rīvēta miziņa

Dekors
250 g zemeņu 
Balti ēdamie ziedi

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C temperatūru. Trīs apaļas kūkas formas 18–20 cm diametrā izklāj ar cepampapīru.  Ja kūkas forma ir tikai viena, tad trīs kārtu biskvīti būs jācep viens pēc otra.

Rapšu eļļu, jogurtu, pienu un cukuru salej bļodā un samaisa. Atsevišķā traukā samaisa visas sausās sastāvdaļas un tad iemaisa tās šķidrumā. Noslēgumā pievieno arī zemeņu ievārījumu.

Mīklu sadala trīs vienādās daļās un katru cep cepeškrāsnī 30 minūtes. Izgāž no formas uz cepampapīra un ļauj mierīgi atdzist.

Pildījums
Siera krēmu sakuļ, pievieno saldo krējumu un turpina kult līdz gaisīgām putām. Iemaisa citrona un laima miziņu, kā arī vaniļas un pūdercukuru. Novieto ledusskapī līdz kūkas salikšanai.

Kūkas salikšana
Pirmo biskvīta kārtu novieto uz kūkas pamatnes. Pārklāj ar trešdaļu pildījuma un dažām šķēlītēs sagrieztām svaigām zemeņu ogām. To pašu atkārto ar pārējām kūkas sastāvdaļām. Dekorē ar ēdamiem ziediem vai citiem rotājumiem pēc jūsu izvēles. Kūku var uzglabāt ledusskapī vienu vai divas dienas.

 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kēkss ar greipfrūtu

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.