Zemeņu šarlotes kūka

Izsmalcināta, grezna un debešķīgi garda – tāda ir šī kūka, kas varētu rotāt pat pašu kāzu galdu. Maiga un krēmīga zemeņu želeja pamatnē, zemeņu muss viducī, bet apkārt goda sardzē – “dāmu pirkstiņi” Nu, ko? Pie darba!?

8 porcijas

Atzīme (4 gab)

Sastāvdaļas

Zemeņu želejai 
120 ml ūdens
60 g zemeņu
60 g Dansukker želejas cukura “Multi”

Zemeņu musam
500 g zemeņu (var būt saldētas)
40 g Dansukker baltā cukura
14 g želatīna
300 ml saldā krējuma

Sīrupam 
130 ml ūdens
sula no 1 laima
30 g Dansukker baltā cukura

24–26 cepumi “Dāmu pirkstiņi” 
zemenes dekorēšana

Instrukcijas

Pagatavo zemeņu želeju. Zemenes sablendē ar ūdeni, līdz izveidojies biezenis. Lej katliņā, pievieno želejas cukuru un uzkarsē.  Masu lej ar cepamo papīru izklātā 18 cm kūkas formā. Liek ledusskapī un ļauj sacietēt.

Pagatavo zemeņu musu. Zemenes sablendē virtuves kombainā. Želatīnu aplej ar 75 g auksta ūdens un uzbriedina 10 minūtes. 

Katliņā liek trešdaļu zemeņu biezeņa uzkarsē ar cukuru un uzbriedināto želatīnu, neuzvāra. Noņem no uguns un iemaisa atlikušo daļu zemeņu biezeņa. Zemeņu masu atdzesē līdz istabas temperatūrai. Tikmēr saputo putukrējumu līdz stingrām putām. Pamazām iemaisa zemeņu masu putukrējumā.

1/3 “Dāmu pirkstiņu” cepumus izkārto ar cepamo papīru izklātā 22 cm kūkas formā. Pāri pārlej pusi zemeņu musa. Liek ledusskapī un ļauj mazliet sacietēt, tad izņem no ledusskapja un uzliek virsū sastingušo zemeņu želeju. Pārklāj ar atlikušo zemeņu krēmu un liek ledusskapī uz 3 stundām sacietēt.

Pagatavo sīrupu. Mazā katliņā uzkarsē ūdeni, laima sulu un cukuru, līdz cukurs izkusis. Ļauj atdzist.

Kad kūka sacietējusi, izņem to no ledusskapja un kūkas formas. Kūkai apkārt apliek “Dāmu pirkstiņus”. Katru cepumu iemērc sīrupā un pielipina pie kūkas sānu malas. Dekorē ar svaigām zemenēm. 

Receptes autore: Ilze Prūse
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļovs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Acu trifeles

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.