Sastāvdaļas
Zemeņu želejai
120 ml ūdens
60 g zemeņu
60 g Dansukker želejas cukura “Multi”
Zemeņu musam
500 g zemeņu (var būt saldētas)
40 g Dansukker baltā cukura
14 g želatīna
300 ml saldā krējuma
Sīrupam
130 ml ūdens
sula no 1 laima
30 g Dansukker baltā cukura
24–26 cepumi “Dāmu pirkstiņi”
zemenes dekorēšana
Instrukcijas
Pagatavo zemeņu želeju. Zemenes sablendē ar ūdeni, līdz izveidojies biezenis. Lej katliņā, pievieno želejas cukuru un uzkarsē. Masu lej ar cepamo papīru izklātā 18 cm kūkas formā. Liek ledusskapī un ļauj sacietēt.
Pagatavo zemeņu musu. Zemenes sablendē virtuves kombainā. Želatīnu aplej ar 75 g auksta ūdens un uzbriedina 10 minūtes.
Katliņā liek trešdaļu zemeņu biezeņa uzkarsē ar cukuru un uzbriedināto želatīnu, neuzvāra. Noņem no uguns un iemaisa atlikušo daļu zemeņu biezeņa. Zemeņu masu atdzesē līdz istabas temperatūrai. Tikmēr saputo putukrējumu līdz stingrām putām. Pamazām iemaisa zemeņu masu putukrējumā.
1/3 “Dāmu pirkstiņu” cepumus izkārto ar cepamo papīru izklātā 22 cm kūkas formā. Pāri pārlej pusi zemeņu musa. Liek ledusskapī un ļauj mazliet sacietēt, tad izņem no ledusskapja un uzliek virsū sastingušo zemeņu želeju. Pārklāj ar atlikušo zemeņu krēmu un liek ledusskapī uz 3 stundām sacietēt.
Pagatavo sīrupu. Mazā katliņā uzkarsē ūdeni, laima sulu un cukuru, līdz cukurs izkusis. Ļauj atdzist.
Kad kūka sacietējusi, izņem to no ledusskapja un kūkas formas. Kūkai apkārt apliek “Dāmu pirkstiņus”. Katru cepumu iemērc sīrupā un pielipina pie kūkas sānu malas. Dekorē ar svaigām zemenēm.
Receptes autore: Ilze Prūse
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļovs
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.