Zemeņu šarlotes kūka

Izsmalcināta, grezna un debešķīgi garda – tāda ir šī kūka, kas varētu rotāt pat pašu kāzu galdu. Maiga un krēmīga zemeņu želeja pamatnē, zemeņu muss viducī, bet apkārt goda sardzē – “dāmu pirkstiņi” Nu, ko? Pie darba!?

8 porcijas

Atzīme (37 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Zemeņu želejai 
120 ml ūdens
60 g zemeņu
60 g Dansukker želejas cukura “Multi”

Zemeņu musam
500 g zemeņu (var būt saldētas)
40 g Dansukker baltā cukura
14 g želatīna
300 ml saldā krējuma

Sīrupam 
130 ml ūdens
sula no 1 laima
30 g Dansukker baltā cukura

24–26 cepumi “Dāmu pirkstiņi” 
zemenes dekorēšana

Instrukcijas

Pagatavo zemeņu želeju. Zemenes sablendē ar ūdeni, līdz izveidojies biezenis. Lej katliņā, pievieno želejas cukuru un uzkarsē.  Masu lej ar cepamo papīru izklātā 18 cm kūkas formā. Liek ledusskapī un ļauj sacietēt.

Pagatavo zemeņu musu. Zemenes sablendē virtuves kombainā. Želatīnu aplej ar 75 g auksta ūdens un uzbriedina 10 minūtes. 

Katliņā liek trešdaļu zemeņu biezeņa uzkarsē ar cukuru un uzbriedināto želatīnu, neuzvāra. Noņem no uguns un iemaisa atlikušo daļu zemeņu biezeņa. Zemeņu masu atdzesē līdz istabas temperatūrai. Tikmēr saputo putukrējumu līdz stingrām putām. Pamazām iemaisa zemeņu masu putukrējumā.

1/3 “Dāmu pirkstiņu” cepumus izkārto ar cepamo papīru izklātā 22 cm kūkas formā. Pāri pārlej pusi zemeņu musa. Liek ledusskapī un ļauj mazliet sacietēt, tad izņem no ledusskapja un uzliek virsū sastingušo zemeņu želeju. Pārklāj ar atlikušo zemeņu krēmu un liek ledusskapī uz 3 stundām sacietēt.

Pagatavo sīrupu. Mazā katliņā uzkarsē ūdeni, laima sulu un cukuru, līdz cukurs izkusis. Ļauj atdzist.

Kad kūka sacietējusi, izņem to no ledusskapja un kūkas formas. Kūkai apkārt apliek “Dāmu pirkstiņus”. Katru cepumu iemērc sīrupā un pielipina pie kūkas sānu malas. Dekorē ar svaigām zemenēm. 

Receptes autore: Ilze Prūse
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļovs

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.