Zemeņu kūka

Šī vienkāršā zemeņu kūka ir lieliski piemērota vasarīgiem svētkiem. Viens, divi, un kūka gatava! Marcipāna pamatne, mājās gatavots ievārījums un gaisīgs krēms pildījumā.

apmēram 12 gab.

PT1H30M
PT0M
Tortes

1 stunda 30 minūtes

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Rabarberu un zemeņu ievārījums
150 g rabarberu
50 g zemeņu
100 g Dansukker ievārījuma cukura

Marcipāna pamatne
mandeļu skaidiņas
300 g mandeļu pastas
150 g sviesta istabas temperatūra
85 g Dansukker baltā cukura
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 olas
90 g kviešu miltu
50 g mandeļu miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
miziņa no 1 citrona, vēlams neapstrādāta

Dekors
svaigas zemenes un avenes
grauzdētas mandeļu skaidiņas
citronmelisas lapiņas

Instrukcijas

Vispirms pagatavo ievārījumu. Noskalo un sasmalcina rabarberus, zemenes sagriež mazākos gabaliņos. Liek katliņā kopā ar ievārījuma cukuru un vāra 4-5 minūtes. Atdzesē vēsumā.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C (augšējā un apakšējā karstuma režīmā). Kūkas formas (23 cm diametrā) apakšā ieklāj cepamo papīru. Sānus ieziež ar sviestu un malas pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

Rupji sarīvē mandeļu pastu un ātri sakuļ kopā ar sviestu, balto un muskovado cukuru. Turpinot putot, pa vienai pievieno olas.

Bļodā sajauc kviešu miltus, mandeļu miltus un cepamo pulveri un samīca gludu mīklu. Citronam norīvē dzelteno miziņu un iemīca mīklā.

Mīklu izklāj vienmērīgā kārtā kūkas formas pamatnē. Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 35 minūtes. Uzspiežot uz kūkas augšdaļas, tai nevajadzētu būt lipīgai, bet mīkstai.

Pamatni atdzesē, tad noņem formas malas un kūku novieto uz restītes, līdz tā pilnībā atdzisusi.

Saldo krējumu saputo. Ogas noskalo. Zemenes sagriež mazākās daļās. Kūkas pamatni pārklāj ar rabarberu un zemeņu ievārījuma kārtu un tad – ar putukrējuma kārtu. Dekorē ar ogām, grauzdētām mandeļu skaidiņām un citronmelisas lapiņām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.