Zemeņu kūka

Šī vienkāršā zemeņu kūka ir lieliski piemērota vasarīgiem svētkiem. Viens, divi, un kūka gatava! Marcipāna pamatne, mājās gatavots ievārījums un gaisīgs krēms pildījumā.

apmēram 12 gab.

PT1H30M
PT0M
Tortes

1 stunda 30 minūtes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Rabarberu un zemeņu ievārījums
150 g rabarberu
50 g zemeņu
100 g Dansukker ievārījuma cukura

Marcipāna pamatne
mandeļu skaidiņas
300 g mandeļu pastas
150 g sviesta istabas temperatūra
85 g Dansukker baltā cukura
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 olas
90 g kviešu miltu
50 g mandeļu miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
miziņa no 1 citrona, vēlams neapstrādāta

Dekors
svaigas zemenes un avenes
grauzdētas mandeļu skaidiņas
citronmelisas lapiņas

Instrukcijas

Vispirms pagatavo ievārījumu. Noskalo un sasmalcina rabarberus, zemenes sagriež mazākos gabaliņos. Liek katliņā kopā ar ievārījuma cukuru un vāra 4-5 minūtes. Atdzesē vēsumā.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C (augšējā un apakšējā karstuma režīmā). Kūkas formas (23 cm diametrā) apakšā ieklāj cepamo papīru. Sānus ieziež ar sviestu un malas pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

Rupji sarīvē mandeļu pastu un ātri sakuļ kopā ar sviestu, balto un muskovado cukuru. Turpinot putot, pa vienai pievieno olas.

Bļodā sajauc kviešu miltus, mandeļu miltus un cepamo pulveri un samīca gludu mīklu. Citronam norīvē dzelteno miziņu un iemīca mīklā.

Mīklu izklāj vienmērīgā kārtā kūkas formas pamatnē. Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 35 minūtes. Uzspiežot uz kūkas augšdaļas, tai nevajadzētu būt lipīgai, bet mīkstai.

Pamatni atdzesē, tad noņem formas malas un kūku novieto uz restītes, līdz tā pilnībā atdzisusi.

Saldo krējumu saputo. Ogas noskalo. Zemenes sagriež mazākās daļās. Kūkas pamatni pārklāj ar rabarberu un zemeņu ievārījuma kārtu un tad – ar putukrējuma kārtu. Dekorē ar ogām, grauzdētām mandeļu skaidiņām un citronmelisas lapiņām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.