Sastāvdaļas
Rabarberu un zemeņu ievārījums
150 g rabarberu
50 g zemeņu
100 g Dansukker ievārījuma cukura
Marcipāna pamatne
mandeļu skaidiņas
300 g mandeļu pastas
150 g sviesta istabas temperatūra
85 g Dansukker baltā cukura
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 olas
90 g kviešu miltu
50 g mandeļu miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
miziņa no 1 citrona, vēlams neapstrādāta
Dekors
svaigas zemenes un avenes
grauzdētas mandeļu skaidiņas
citronmelisas lapiņas
Instrukcijas
Vispirms pagatavo ievārījumu. Noskalo un sasmalcina rabarberus, zemenes sagriež mazākos gabaliņos. Liek katliņā kopā ar ievārījuma cukuru un vāra 4-5 minūtes. Atdzesē vēsumā.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 °C (augšējā un apakšējā karstuma režīmā). Kūkas formas (23 cm diametrā) apakšā ieklāj cepamo papīru. Sānus ieziež ar sviestu un malas pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.
Rupji sarīvē mandeļu pastu un ātri sakuļ kopā ar sviestu, balto un muskovado cukuru. Turpinot putot, pa vienai pievieno olas.
Bļodā sajauc kviešu miltus, mandeļu miltus un cepamo pulveri un samīca gludu mīklu. Citronam norīvē dzelteno miziņu un iemīca mīklā.
Mīklu izklāj vienmērīgā kārtā kūkas formas pamatnē. Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 35 minūtes. Uzspiežot uz kūkas augšdaļas, tai nevajadzētu būt lipīgai, bet mīkstai.
Pamatni atdzesē, tad noņem formas malas un kūku novieto uz restītes, līdz tā pilnībā atdzisusi.
Saldo krējumu saputo. Ogas noskalo. Zemenes sagriež mazākās daļās. Kūkas pamatni pārklāj ar rabarberu un zemeņu ievārījuma kārtu un tad – ar putukrējuma kārtu. Dekorē ar ogām, grauzdētām mandeļu skaidiņām un citronmelisas lapiņām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.