Sastāvdaļas
Zemeņu pildījumam
100 g zemeņu
50 g Dansukker želejas cukura “Multi”
3 g Dansukker vaniļas cukura
100 ml saldā krējuma
Ruletei
3 olas
170 g Dansukker Ekoloģiskā cukura
120 g kviešu miltu
10 g cepampulvera
3 g Dansukker Vaniļas cukura
50 ml piena
Dekorēšanai
2 g kaltētas lavandas
26 g Dansukker baltā cukura
Instrukcijas
Vispirms pagatavo zemeņu mērci pildījumam. Zemes sastrādā biezenī, uzkarsē un pievieno želejas cukuru. Katliņu noņem no plīts un pievieno vaniļas cukuru. Atdzesē.
Saldo krējumu saputo un iemaisa atdzisušajā zemeņu želejā. Novieto ledusskapī uz vismaz vienu stundu.
Cepeškrāsni noregulē uz 200°C. Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Miltus, cepampulveri un vaniļas cukuru samaisa un iecilā olu-cukura putās. Pievieno arī pienu un visu kārtīgi samaisa.
Mīklu izklāj uz cepešplāts, kas pārklāta ar cepampapīru 30x40 cm izmērā. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 5 minūtes.
Sagatavo lavandas un cukura maisījumu. Ar to pārkaisa jaunu cepampapīra loksni. Kad ruletes biskvīts gatavs, to izņem no cepeškrāsns un apgāž uz lavandas cukura. Ļauj atdzist un tikai pēc tam uzmanīgi noņem cepampapīru, uz kura rulete cepta. Pārklāj ar zemeņu mērci. Sarullē biskvītu, izmantojot apakšējo cepampapīra loksnes palīdzību, un novieto ledusskapī līdz pasniegšanai.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.