Zemeņu rulete ar lavandu

10 porcijas

PT55M

1 stunda

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Zemeņu pildījumam
100 g zemeņu
50 g Dansukker želejas cukura “Multi”
3 g Dansukker vaniļas cukura
100 ml saldā krējuma

Ruletei
3 olas
170 g Dansukker Ekoloģiskā cukura
120 g kviešu miltu
10 g cepampulvera
3 g Dansukker Vaniļas cukura
50 ml piena

Dekorēšanai
2 g kaltētas lavandas
26 g Dansukker baltā cukura

Instrukcijas

Vispirms pagatavo zemeņu mērci pildījumam. Zemes sastrādā biezenī, uzkarsē un pievieno želejas cukuru. Katliņu noņem no plīts un pievieno vaniļas cukuru. Atdzesē.

Saldo krējumu saputo un iemaisa atdzisušajā zemeņu želejā. Novieto ledusskapī uz vismaz vienu stundu.

Cepeškrāsni noregulē uz 200°C. Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Miltus, cepampulveri un vaniļas cukuru samaisa un iecilā olu-cukura putās. Pievieno arī pienu un visu kārtīgi samaisa.

Mīklu izklāj uz cepešplāts, kas pārklāta ar cepampapīru 30x40 cm izmērā. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 5 minūtes.

Sagatavo lavandas un cukura maisījumu. Ar to pārkaisa jaunu cepampapīra loksni. Kad ruletes biskvīts gatavs, to izņem no cepeškrāsns un apgāž uz lavandas cukura. Ļauj atdzist un tikai pēc tam uzmanīgi noņem cepampapīru, uz kura rulete cepta. Pārklāj ar zemeņu mērci. Sarullē biskvītu, izmantojot apakšējo cepampapīra loksnes palīdzību, un novieto ledusskapī līdz pasniegšanai.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.