Piparkūku namiņš

Uzbūvēt piparkūku namiņu ir pavisam vienkārši!

1 mājiņa

Atzīme (17 gab)

Sastāvdaļas

0,5 kg piparkūku mīklas

Pūdercukura glazūrai
1 olas baltums
200-250 g pūdercukura (atkarībā no olas lieluma)

Instrukcijas

Vispirms izdrukā un sagatavo namiņa šablona detaļas. Sagatavoto mīklu izveltnē 0,5 cm biezumā uz silikona paliktņa vai galda, kas pārkaisīts ar miltiem. Izvieto no šablona izgrieztās detaļas un pārliek tās uz plāts, kas pārklāta ar cepampapīru. Lielās detaļas cep atsevišķi no mazajām, jo to cepšanas ilgums ir ilgāks. Sagatavotās formas var pārsmērēt ar sakultu olu.

Detaļas cep 180 °C temperatūrā apmēram 6-10 minūtes, atkarībā no detaļu izmēra. Ja cepšanas laikā formu malas deformējas, tās aplīdzina ar rīves palīdzību, pielīdzinot šablona izmēriem. Mazos defektus piesegs, dekorējot namiņu ar pūdercukura glazūru.

Olas baltumu sakuļ vieglās putās. Turpinot putošanu, pamazām pievieno izsijātu pūdercukuru. Puto līdz veidojas stingras putu galotnītes, orientējoši 5-10 minūtes. Beigās pievieno mazliet citrona sulas. Gatavu glazūru liec dekorēšanas tūtiņā vai pabiezā polietilēna maisiņā, nostiprini aizdari ar klipsi vai mezglu. Tūtiņas galiņu nogriež tikai pirms pašas dekorēšanas. Sākumā labāk nogriezt mazāku diametru, pēc vajadzības caurumiņu palielinot. Glazūru tūtiņā vari uzglabās vairākas dienas vēsumā.

Ņem vērā!

  • Olas baltumam jābūt ļoti svaigam un vēsam.
  • Putošanu ieteicams veikt bļodā ar apaļu dibenu.
  • Traukiem un putošanas slotiņām jābūt ideāli tīriem un sausiem.
  • Olas baltums nedrīkst nonākt saskarē ar taukiem, ne uz trauka malas, nedz, sajaucoties ar dzeltenumu.

Ar pūdercukura glazūru mājiņu var gan dekorēt, gan salīmēt. Līmējot ar pūdercukura glazūru, jārēķinās, ka katra līmējuma vieta žūs daudz ilgāk, nekā ar karsto karameli līmējot, taču darbošanās būs daudz drošāka un piemērota maziem bērniem.

Karstā karamele
Balto cukuru ber uz pannas vai katliņā un lēnām karsē, nepārtraukti maisot, lai novērstu piedegšanu. Kad viss cukurs izkusis, to izmanot namiņa līmēšanai.

Cukura namiņa būvniecība
Vispirms guļus stāvoklī pie sienām pielīmē slēģus un durtiņas. Tad salīmē sānus, skursteni, pielīmē jumtu, uzliek skursteni un izdekorē jumtu un pārējās detaļas.

Uzmanību!
Karamele ir ārkārtīgi karsta, tāpēc darbojoties ar to, jāievēro vislielākā piesardzība! Tā arī ātri sacietē, tāpēc līmēšanas procesam jānotiek precīzi un veikli.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Rabarberu un zemeņu siera kūka

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Rabarberu limonāde

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.