Sastāvdaļas
0,5 kg piparkūku mīklas
Pūdercukura glazūrai
1 olas baltums
200-250 g pūdercukura (atkarībā no olas lieluma)
Instrukcijas
Vispirms izdrukā un sagatavo namiņa šablona detaļas. Sagatavoto mīklu izveltnē 0,5 cm biezumā uz silikona paliktņa vai galda, kas pārkaisīts ar miltiem. Izvieto no šablona izgrieztās detaļas un pārliek tās uz plāts, kas pārklāta ar cepampapīru. Lielās detaļas cep atsevišķi no mazajām, jo to cepšanas ilgums ir ilgāks. Sagatavotās formas var pārsmērēt ar sakultu olu.
Detaļas cep 180 °C temperatūrā apmēram 6-10 minūtes, atkarībā no detaļu izmēra. Ja cepšanas laikā formu malas deformējas, tās aplīdzina ar rīves palīdzību, pielīdzinot šablona izmēriem. Mazos defektus piesegs, dekorējot namiņu ar pūdercukura glazūru.
Olas baltumu sakuļ vieglās putās. Turpinot putošanu, pamazām pievieno izsijātu pūdercukuru. Puto līdz veidojas stingras putu galotnītes, orientējoši 5-10 minūtes. Beigās pievieno mazliet citrona sulas. Gatavu glazūru liec dekorēšanas tūtiņā vai pabiezā polietilēna maisiņā, nostiprini aizdari ar klipsi vai mezglu. Tūtiņas galiņu nogriež tikai pirms pašas dekorēšanas. Sākumā labāk nogriezt mazāku diametru, pēc vajadzības caurumiņu palielinot. Glazūru tūtiņā vari uzglabās vairākas dienas vēsumā.
Ņem vērā!
- Olas baltumam jābūt ļoti svaigam un vēsam.
- Putošanu ieteicams veikt bļodā ar apaļu dibenu.
- Traukiem un putošanas slotiņām jābūt ideāli tīriem un sausiem.
- Olas baltums nedrīkst nonākt saskarē ar taukiem, ne uz trauka malas, nedz, sajaucoties ar dzeltenumu.
Ar pūdercukura glazūru mājiņu var gan dekorēt, gan salīmēt. Līmējot ar pūdercukura glazūru, jārēķinās, ka katra līmējuma vieta žūs daudz ilgāk, nekā ar karsto karameli līmējot, taču darbošanās būs daudz drošāka un piemērota maziem bērniem.
Karstā karamele
Balto cukuru ber uz pannas vai katliņā un lēnām karsē, nepārtraukti maisot, lai novērstu piedegšanu. Kad viss cukurs izkusis, to izmanot namiņa līmēšanai.
Cukura namiņa būvniecība
Vispirms guļus stāvoklī pie sienām pielīmē slēģus un durtiņas. Tad salīmē sānus, skursteni, pielīmē jumtu, uzliek skursteni un izdekorē jumtu un pārējās detaļas.
Uzmanību!
Karamele ir ārkārtīgi karsta, tāpēc darbojoties ar to, jāievēro vislielākā piesardzība! Tā arī ātri sacietē, tāpēc līmēšanas procesam jānotiek precīzi un veikli.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.