Sastāvdaļas
0,5 kg piparkūku mīklas
Pūdercukura glazūrai
1 olas baltums
200-250 g pūdercukura (atkarībā no olas lieluma)
Instrukcijas
Vispirms izdrukā un sagatavo namiņa šablona detaļas. Sagatavoto mīklu izveltnē 0,5 cm biezumā uz silikona paliktņa vai galda, kas pārkaisīts ar miltiem. Izvieto no šablona izgrieztās detaļas un pārliek tās uz plāts, kas pārklāta ar cepampapīru. Lielās detaļas cep atsevišķi no mazajām, jo to cepšanas ilgums ir ilgāks. Sagatavotās formas var pārsmērēt ar sakultu olu.
Detaļas cep 180 °C temperatūrā apmēram 6-10 minūtes, atkarībā no detaļu izmēra. Ja cepšanas laikā formu malas deformējas, tās aplīdzina ar rīves palīdzību, pielīdzinot šablona izmēriem. Mazos defektus piesegs, dekorējot namiņu ar pūdercukura glazūru.
Olas baltumu sakuļ vieglās putās. Turpinot putošanu, pamazām pievieno izsijātu pūdercukuru. Puto līdz veidojas stingras putu galotnītes, orientējoši 5-10 minūtes. Beigās pievieno mazliet citrona sulas. Gatavu glazūru liec dekorēšanas tūtiņā vai pabiezā polietilēna maisiņā, nostiprini aizdari ar klipsi vai mezglu. Tūtiņas galiņu nogriež tikai pirms pašas dekorēšanas. Sākumā labāk nogriezt mazāku diametru, pēc vajadzības caurumiņu palielinot. Glazūru tūtiņā vari uzglabās vairākas dienas vēsumā.
Ņem vērā!
- Olas baltumam jābūt ļoti svaigam un vēsam.
- Putošanu ieteicams veikt bļodā ar apaļu dibenu.
- Traukiem un putošanas slotiņām jābūt ideāli tīriem un sausiem.
- Olas baltums nedrīkst nonākt saskarē ar taukiem, ne uz trauka malas, nedz, sajaucoties ar dzeltenumu.
Ar pūdercukura glazūru mājiņu var gan dekorēt, gan salīmēt. Līmējot ar pūdercukura glazūru, jārēķinās, ka katra līmējuma vieta žūs daudz ilgāk, nekā ar karsto karameli līmējot, taču darbošanās būs daudz drošāka un piemērota maziem bērniem.
Karstā karamele
Balto cukuru ber uz pannas vai katliņā un lēnām karsē, nepārtraukti maisot, lai novērstu piedegšanu. Kad viss cukurs izkusis, to izmanot namiņa līmēšanai.
Cukura namiņa būvniecība
Vispirms guļus stāvoklī pie sienām pielīmē slēģus un durtiņas. Tad salīmē sānus, skursteni, pielīmē jumtu, uzliek skursteni un izdekorē jumtu un pārējās detaļas.
Uzmanību!
Karamele ir ārkārtīgi karsta, tāpēc darbojoties ar to, jāievēro vislielākā piesardzība! Tā arī ātri sacietē, tāpēc līmēšanas procesam jānotiek precīzi un veikli.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.
Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.
Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.