Kraukšķīgās piparkūkas

Apm. 200 gab.

Atzīme (5 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

300 g sviesta vai margarīna
375 g Dansukker baltā smalkā cukura
100 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
200 ml ūdens
5 g malta ingvera
13 g malta kanēļa
3 g maltu krustnagliņu
15 g sodas
Apm. 800 g kviešu miltu

Glazūrām
200 ml Dansukker pūdercukura
1-2 ēd. kar. ūdens, dabiskas sulas vai piena

Instrukcijas

Katliņā izkausē sviestu, cukuru un sīrupu. Pielej ūdeni, pieliek garšvielas un ar sodu samaisītus miltus. Uz virsmas, kas nokaisīta ar miltiem, mīca mīklu, līdz tā ir viendabīga. Tad mīklu cieši ietin plēvē un ieliek uz nakti ledusskapī. Nākamajā dienā mīklu izveltnē uz darba virsmas, kas nokaisīta ar miltiem, un izgriež figūriņas ar formiņu palīdzību vai ar nazi. Cep krāsns vidusdaļā 200°C apm. 6 minūtes.

Ja kārojas vieglākas tekstūras piparkūkas, sviestu ar cukuru uzputo, nevis vienkārši izkausē.

No piparkūku mīklas var veidot jebko pēc vēlēšanās – dažnedažādu formu cepumus, figūriņas, kā arī eglīšu rotājumus, Adventes kalendāru un galda kartes. Izgriež vēlamo formu, izcep piparkūkas un rotā ar pūdercukura glazūru. Glazūru var iekrāsot ar dabiskām sulām, piemēram, upeņu, burkānu, biešu. Jo koncentrētāku sulu pievieno, jo izteiktāka krāsa tiek iegūta. Koši baltu glazūru iegūst, pūdercukuru sajaucot ar pienu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.