Dzidrais cukura sīrups

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Instrukcijas

Cukura sīrupi
Sīrupu (cukura sīrupu) iegūst, sajaucot dažādus blakusproduktus, kas rodas baltā cukura ražošanas procesā no biešu vai niedru cukura. Sīrups ir viskozs šķīdums, kurš sastāv no cukura (saharozes), dekstrozes (glikozes) un augļu cukura (fruktozes). Dažādo cukura veidu kombinācija aizkavē kristalizēšanos, tam ir augsts cukura saturs, aptuveni 80%, kas garantē ilgu uzglabāšanas laiku.

Tiek gatavoti dažādas kvalitātes sīrupi, blakusproduktus sajaucot dažādos veidos, tādejādi variējot ar krāsu un smaržu. Krāsa un smarža galvenokārt rodas no mazāka minerālsāļu un citu vielu daudzuma, kas parasti dabīgā veidā atrodas jēlproduktos, tomēr sāli ir nepieciešams pievienot atsevišķi, lai saglabatu pareizo garšas profilu. Katra produkta kvalitāte ir īpaši pielāgota izmantošanas mērķim. Sīrups kā produkts ir izmantojams konditorejā, tāpat arī konfekšu ražošanā, saldējumos un desertos.

Sīrupi ir piemēroti produktu pagatavošanai, lietojot tos parastā cukura vietā gan pie desertiem, gan gaļas ēdieniem un mērcēm, gan dzērieniem. Īpaši noderīgi sīrupi ir konditorejas izstrādājumu gatavošanā, jo tie uzlabo mīklas briešanu, padara mīklu mīkstāku un ir izcili mitruma aizturētāji. Tie neļauj maizei un citiem mīklas izstrādājumiem tik ātri izžūt, līdz ar to tie ilgāk turas svaigi, mīksti un elastīgi.

Sīrupi ir ērti lietošanā, gatavojot ēdienus, kur receptē paredzēts kausēt, grauzdēt vai šķīdināt cukuru. Šajās receptēs vienkārši aizvietojiet parasto cukuru ar dzidro sīrupu (kausēšanas un šķīdināšanas vietā) vai kādu no tumšajiem sīrupiem (grauzdēšanas vietā).

Dzidrais cukura sīrups
Dzidrais cukura sīrups ir lieliski piemērots konditorejas izstrādājumu (izņemot trauslo cepumu) pagatavošanai. Tā kā tam ir neitrāla garša, to var lietot arī parastā cukura vietā kā piedevu ēdieniem un dzērieniem.

Mērvienību attiecības
100 g = 70 ml
100 ml = 140 g

100 g produkta uzturvērtība

Enerģētiskā vērtība 1360 kJ/320 kcal
Tauki 0 g
- no tiem piesātinātās taukskābes 0 g
Ogļhidrāti 80 g
- no tiem cukuri 80 g
Olbaltumvielas 0 g
Sāls 0,02 g

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.