Brokastu maizītes

20 gab.
Brokastu maizītes
Vērtējums: (1gab.)

Sastāvdaļas

500 ml ūdens
2 ēd. kar. kartupeļu miltu
50 g rauga
100 ml auzu kliju
3 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
1 tējk. sāls
Apmēram 1 litrs Manitobas miltu (milti ar ļoti augstu lipekļa saturu)
Kartupeļu milti

Pannā ielej ūdeni, iemaisa tajā kartupeļu cieti un uzvāra. Noliek malā un ļauj atdzist līdz 37°C. Bļodā iedrupina raugu un pārlej pāri atdzisušo šķidrumu. Maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno klijas, sīrupu un sāli. Pakāpeniski iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Apklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Liek mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga. Izveido no mīklas garenu kukuli, sagriež to 20 daļās un izveido apaļus rullīšus. Ņem katru rullīti, vienu rullīša pusi pamērcē kartupeļu miltos un rullīti liek ar miltos mērcēto pusi uz augšu uz cepešpannas, kas noklāta ar pergamentu. Atstāj rullīšus uzbriest uz 30 minūtēm. Cep krāsns vidējā daļā 225°C apmēram 15 minūtes. Liek uz režģa, atstāj atdzist, bet NEPĀRKLĀJ ar dvielīti.

Šo recepti sastādīja

Dansukker