Apelsīnu un šokolādes marmelāde

Ievārījuma cukurs marmelādi ļauj pagatavot mazāk saldu, saglabājot vairāk pašu augļu garšas. Citrusu laikā gatavota, tā burvīgi iederēsies uz grauzdētas tostermaizes vai brokastu putrā.

PT40M

35 minūtes

Atzīme (71 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

1 kg apelsīnu
Sula un miziņa no viena laima
75 g sarīvētas baltās šokolādes
4 ēdamkar. liķiera „Cointreau”
500 ml Dansukker Ievārījuma cukura
2 ēdamkar. smalki sakapātu lazdu riekstu 

Instrukcijas

Apelsīnus nomizo, sagriež gabalos un liek katliņā kopā ar laima sulu un no laima plānās sloksnītēs nogrieztas miziņas gabaliņiem. Pārliek vāku un uz lēnas uguns vāra 10 minūtes. Pievieno šokolādi, liķieri un ievārījuma cukuru, maisot vāra 3 minūtes. Iemaisa lazdu riekstus. Nosmeļ putas. Marmelādi pilda tīrās, izkarsētās burkās, cieši aizvāko, atdzesē un uzglabā vēsumā. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.