Zviedru cepumi

Zviedru Uppåkra cepumi — klasika, ko var variēt ar ievārījumu vai bez tā. Ievieto ievārījuma karoti cepuma vidū un aizloki. Pēc tam pārkaisi ar mandelēm un pūdercukuru. Ar pūdercukuru mīklā cepumi ir zīdaini un maigas struktūras.

45-50 gab.

PT1H15M
PT0M
Cepumi

75 minutes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

270 g kviešu miltu
60 g Dansukker pūdercukura
200 g sviesta istabas temperatūrā

Dekors
olas baltums
cukura pērlītes
mandeles

Instrukcijas

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C. Visas mīklas sastāvdaļas sastrādā mīklā, ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī uz apmēram 30 minūtēm.

Mīklu izrullē apmēram 2 mm biezumā. Ar cepumu formīti vai glāzi izspiež apaļus cepumus un izvieto uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Pārloka katru cepumu uz pusēm (var viducī ielikt pus tējkaroti ievārījuma) un apsmērē ar olu baltumu. Pārkaisa ar smalki sakapātām mandelēm un pistācijām, kas samaisītas ar pūdercukuru.

Cep cepeškrāsns vidū 12–15 minūtes atkarībā no formas un izmēra. Ļauj cepumam atdzist uz restēm. Uzglabā sausā vietā.

Padoms
Vari papildināt cepumus ar ievārījumu, uzliec nelielu daudzumu uz cepuma malas un pēc tam pārloki to uz pusēm. Ievārījuma recepti var atrast šeit: Ievārījums un marmelāde ar vasaras garšām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.