Zviedru cepumi

Zviedru Uppåkra cepumi — klasika, ko var variēt ar ievārījumu vai bez tā. Ievieto ievārījuma karoti cepuma vidū un aizloki. Pēc tam pārkaisi ar mandelēm un pūdercukuru. Ar pūdercukuru mīklā cepumi ir zīdaini un maigas struktūras.

45-50 gab.

PT1H15M
PT0M
Cepumi

75 minutes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

270 g kviešu miltu
60 g Dansukker pūdercukura
200 g sviesta istabas temperatūrā

Dekors
olas baltums
cukura pērlītes
mandeles

Instrukcijas

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C. Visas mīklas sastāvdaļas sastrādā mīklā, ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī uz apmēram 30 minūtēm.

Mīklu izrullē apmēram 2 mm biezumā. Ar cepumu formīti vai glāzi izspiež apaļus cepumus un izvieto uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Pārloka katru cepumu uz pusēm (var viducī ielikt pus tējkaroti ievārījuma) un apsmērē ar olu baltumu. Pārkaisa ar smalki sakapātām mandelēm un pistācijām, kas samaisītas ar pūdercukuru.

Cep cepeškrāsns vidū 12–15 minūtes atkarībā no formas un izmēra. Ļauj cepumam atdzist uz restēm. Uzglabā sausā vietā.

Padoms
Vari papildināt cepumus ar ievārījumu, uzliec nelielu daudzumu uz cepuma malas un pēc tam pārloki to uz pusēm. Ievārījuma recepti var atrast šeit: Ievārījums un marmelāde ar vasaras garšām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.