Sastāvdaļas
3 olas
300 ml Dansukker baltā smalkā cukura
300 ml kviešu miltu
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
2 tējk. cepamā pulvera
100 ml verdoša ūdens
Pildījumam
125 g sviesta vai margarīna
100 ml piena
3 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Rotājumam
100 ml drupinātu riekstu
50 ml drupinātas piena šokolādes
Instrukcijas
Ieziež apaļu formu. Sakarsē krāsni līdz 200°C.
Sakuļ olas un cukuru irdenās putās. Sajauc miltus, vaniļas cukuru un cepamo pulveri un uzmanīgi iejauc mīklu. Pielej ūdeni.
Ielej mīklu formā un pārkaisa ar sasmalcinātajiem riekstiem. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 40 minūtes. Silto kūku pārkaisa ar šokolādes drumslām. Ļauj, lai tā uz restēm atdziest.
Sajauc taukvielas un pienu katliņā un ļauj intensīvi vārīties 3 minūtes. Piemaisa klāt vaniļas cukuru.
Sagriež kūku uz pusēm un izklāj maisījumu uz abām virsmām. Saliek kūku kopā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!
Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?
Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!
Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.
Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.