S’mores jeb Grehema sviestmaižcepumi
S'more ir saīsinājums no angļu “some more”, un pirmo reizi tas parādījās pavārgrāmatā 1920. gadā, tā apzīmējot Graham Cracker Sandwich – krekeru sviestmaizes vai sviestmaižcepumus. Mūsu receptē tie ir papildināti ar mājās gatavotiem aveņu zefīriem. Grilā apdedziniet zefīriņus, pārlieciet pāri plānu šokolādes gabaliņu un iespiediet starp diviem kraukšķīgiem cepumiem! Tieši tik vienkārši un gardi!
Sastāvdaļas
Aveņu zefīri (recepte te)
1 paciņa kraukšķīgu cepumu no veikala vai pašu cepti
200 g piena šokolādes
iesmi zefīru cepšanai
Instrukcijas
Zefīriņus uzsprauž uz iesmiņiem un grilē, līdz tie kļūst zeltaini un viegli karamelizēti.
Karstam zefīram uzliek plānu šokolādes gabaliņu vai šokolādes drumstalas un iespiež starp diviem cepumiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.