Aveņu zefīriņi jeb maršmellovi

Pagatavo zefīrus mājās, izmantojot svaigas avenes! Baudiet svaigus vai arī uzceptiet uz iesma ugunskurā! Zefīra obligātā sastāvdaļa – Dansukker sīrups! Tā kā šis sīrups nav ūdenī šķīdināts, bet invertēts, sašķeļot fruktozi un glikozi, tieši tas nodrošina zefīra maigo elastīgo struktūru.

30 minūtes plus 1 stunda sastingšanai

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

Zefīra masa
150 g aveņu biezenis (250 g svaigu aveņu)
140 g Dansukker Dzidrais vai glikozes sīrups
150 g Dansukker baltais cukurbiešu cukurs
6 loksnes želatīna

Apkaisīšanai
20 g Dansukker pūdercukurs
16 g kartupeļu cietes

Instrukcijas

Avenes uzvāra, sablenderē un izberž caur sietu. 75 g biezeņa lej katliņā kopā ar sīrupu un cukuru. Uzvāra līdz 110 °C. Atlikušos 75 g biezeņa atliek malā. Želatīna loksnes pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj 5 minūtes, lai uzbriest.

Silto biezeni pievieno aukstajam. No želatīna loksnēm izspiež lieko šķidrumu un iemaisa izšķīdināto želatīnu biezenī. Ar mikseri kuļ apmēram 10 minūtes, līdz masa kļuvusi mīksta un maigi rozā krāsā.

Pūdercukuru sajauc ar kartupeļu cieti un pārkaisa ar to cepampapīra loksni, kas ieklāta cepešpannā. Ielej tajā zefīru masu un pārkaisa to ar daļu no pūdercukura-cietes maisījuma.

Masu atstāj pa nakti sastingt.

Gatavos zefīriņus sagriež gabalos, apvārta pūdercukura-cietes maisījumā un uzglabā cieši noslēgtā traukā vai maisiņā.

Padoms! Ja vēlaties zefīriņiem piešķirt citu formu, iepildiet zefīru masu dekorēšanas tūtiņā un veidojiet zefīru rozītes vai citas formas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Ziemassvētku cepumi

Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku deserti

Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos.

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.