Aveņu zefīriņi jeb maršmellovi

Pagatavo zefīrus mājās, izmantojot svaigas avenes! Baudiet svaigus vai arī uzceptiet uz iesma ugunskurā! Zefīra obligātā sastāvdaļa – Dansukker sīrups! Tā kā šis sīrups nav ūdenī šķīdināts, bet invertēts, sašķeļot fruktozi un glikozi, tieši tas nodrošina zefīra maigo elastīgo struktūru.

30 minūtes plus 1 stunda sastingšanai

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

Zefīra masa
150 g aveņu biezenis (250 g svaigu aveņu)
140 g Dansukker Dzidrais vai glikozes sīrups
150 g Dansukker baltais cukurbiešu cukurs
6 loksnes želatīna

Apkaisīšanai
20 g Dansukker pūdercukurs
16 g kartupeļu cietes

Instrukcijas

Avenes uzvāra, sablenderē un izberž caur sietu. 75 g biezeņa lej katliņā kopā ar sīrupu un cukuru. Uzvāra līdz 110 °C. Atlikušos 75 g biezeņa atliek malā. Želatīna loksnes pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj 5 minūtes, lai uzbriest.

Silto biezeni pievieno aukstajam. No želatīna loksnēm izspiež lieko šķidrumu un iemaisa izšķīdināto želatīnu biezenī. Ar mikseri kuļ apmēram 10 minūtes, līdz masa kļuvusi mīksta un maigi rozā krāsā.

Pūdercukuru sajauc ar kartupeļu cieti un pārkaisa ar to cepampapīra loksni, kas ieklāta cepešpannā. Ielej tajā zefīru masu un pārkaisa to ar daļu no pūdercukura-cietes maisījuma.

Masu atstāj pa nakti sastingt.

Gatavos zefīriņus sagriež gabalos, apvārta pūdercukura-cietes maisījumā un uzglabā cieši noslēgtā traukā vai maisiņā.

Padoms! Ja vēlaties zefīriņiem piešķirt citu formu, iepildiet zefīru masu dekorēšanas tūtiņā un veidojiet zefīru rozītes vai citas formas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.