Aveņu zefīriņi jeb maršmellovi

Pagatavo zefīrus mājās, izmantojot svaigas avenes! Baudiet svaigus vai arī uzceptiet uz iesma ugunskurā! Zefīra obligātā sastāvdaļa – Dansukker sīrups! Tā kā šis sīrups nav ūdenī šķīdināts, bet invertēts, sašķeļot fruktozi un glikozi, tieši tas nodrošina zefīra maigo elastīgo struktūru.

30 minūtes plus 1 stunda sastingšanai

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

Zefīra masa
150 g aveņu biezenis (250 g svaigu aveņu)
140 g Dansukker Dzidrais vai glikozes sīrups
150 g Dansukker baltais cukurbiešu cukurs
6 loksnes želatīna

Apkaisīšanai
20 g Dansukker pūdercukurs
16 g kartupeļu cietes

Instrukcijas

Avenes uzvāra, sablenderē un izberž caur sietu. 75 g biezeņa lej katliņā kopā ar sīrupu un cukuru. Uzvāra līdz 110 °C. Atlikušos 75 g biezeņa atliek malā. Želatīna loksnes pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj 5 minūtes, lai uzbriest.

Silto biezeni pievieno aukstajam. No želatīna loksnēm izspiež lieko šķidrumu un iemaisa izšķīdināto želatīnu biezenī. Ar mikseri kuļ apmēram 10 minūtes, līdz masa kļuvusi mīksta un maigi rozā krāsā.

Pūdercukuru sajauc ar kartupeļu cieti un pārkaisa ar to cepampapīra loksni, kas ieklāta cepešpannā. Ielej tajā zefīru masu un pārkaisa to ar daļu no pūdercukura-cietes maisījuma.

Masu atstāj pa nakti sastingt.

Gatavos zefīriņus sagriež gabalos, apvārta pūdercukura-cietes maisījumā un uzglabā cieši noslēgtā traukā vai maisiņā.

Padoms! Ja vēlaties zefīriņiem piešķirt citu formu, iepildiet zefīru masu dekorēšanas tūtiņā un veidojiet zefīru rozītes vai citas formas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Siera kūka dažādos veidos

Kāpēc gan svinībās tortes vietā galdā nelikt krēmīgu un maigu siera kūku? Siera kūka var būt dažādās variācijās, formās un garšās.

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?