Aveņu zefīriņi jeb maršmellovi - Receptes

Aveņu zefīriņi jeb maršmellovi

30 minūtes plus 1 stunda sastingšanai
Pagatavo zefīrus mājās, izmantojot svaigas avenes! Baudiet svaigus vai arī uzceptiet uz iesma ugunskurā! Zefīra obligātā sastāvdaļa – Dansukker sīrups! Tā kā šis sīrups nav ūdenī šķīdināts, bet invertēts, sašķeļot fruktozi un glikozi, tieši tas nodrošina zefīra maigo elastīgo struktūru.
Aveņu zefīriņi jeb maršmellovi
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Zefīra masa

    • 150 g aveņu biezenis (250 g svaigu aveņu)
    • 140 g Dansukker Dzidrais vai glikozes sīrups
    • 150 g Dansukker baltais cukurbiešu cukurs
    • 6 loksnes želatīna

    Apkaisīšanai

    • 20 g Dansukker pūdercukurs
    • 16 g kartupeļu cietes

    Avenes uzvāra, sablenderē un izberž caur sietu. 75 g biezeņa lej katliņā kopā ar sīrupu un cukuru. Uzvāra līdz 110 °C. Atlikušos 75 g biezeņa atliek malā. Želatīna loksnes pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj 5 minūtes, lai uzbriest.

    Silto biezeni pievieno aukstajam. No želatīna loksnēm izspiež lieko šķidrumu un iemaisa izšķīdināto želatīnu biezenī. Ar mikseri kuļ apmēram 10 minūtes, līdz masa kļuvusi mīksta un maigi rozā krāsā.

    Pūdercukuru sajauc ar kartupeļu cieti un pārkaisa ar to cepampapīra loksni, kas ieklāta cepešpannā. Ielej tajā zefīru masu un pārkaisa to ar daļu no pūdercukura-cietes maisījuma.

    Masu atstāj pa nakti sastingt.

    Gatavos zefīriņus sagriež gabalos, apvārta pūdercukura-cietes maisījumā un uzglabā cieši noslēgtā traukā vai maisiņā.

    Padoms! Ja vēlaties zefīriņiem piešķirt citu formu, iepildiet zefīru masu dekorēšanas tūtiņā un veidojiet zefīru rozītes vai citas formas.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;