Rudzu gredzeni

800 g
Rudzu gredzeni
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 350 g rudzu miltu
  • 120 g saulespuķu sēklu
  • 350 g ūdens
  • 110 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
  • 10 g sāls
  • 10 g cepamā pulvera
  • 10 g ķimeņu eļļas
  • 60 g cepamās eļļa

Rudzu miltus aplej ar karstu ūdeni. Pievieno eļļu, sāli, cukuru, cepamo pulveri, saulespuķu sēklas un samaisa. Mīklu atstāj "atpūsties" 30 minūtes. Caur konditorejas maisiņu uz plāts spiež apaļus gredzenus. Gredzenus cep cepeškrāsnī  12 minūtes 180 °C temperatūrā.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi