Pasaku šokolādes kūka

Patiešām, patiešām brīnišķīga šokolādes kūka, kas ir mitra un bagātīga. Viss gardums paslēpts zem maiga karameļu matējuma segas. Dekorēta ar tumšo šokolādi un brūklenēm.

12-14 gabali

3 stundas

Atzīme (18 gab)

Sastāvdaļas

Šokolādes pamatnei
75 g tumšās šokolādes
200 ml karsta kafijas 
200 ml piena
100 g jogurta
2 olas
125 ml rapšu eļļas
240 g kviešu miltu
130 g Dansukker baltā cukura
190 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
30 g kakao
5 g cepamā pulvera
9 g sodas 
3 tējkarotes sāls

Šokolādes putām
50 g piena šokolādes
50 g tumšās šokolādes
200 ml putukrējuma
2 olu dzeltenumi
30 g Dansukker tumšā Muscovado cukura

Īrisa glazūrai
300 g sviesta istabas temperatūrā
240 g Dansukker pūdercukura
300 g krēmsiera istabas temperatūrā
50 g sālītas karameļu mērces

Dekorācijai
300 g tumšās šokolādes
50 g brūkleņu + Dansukker baltā cukura
zaļumi no dārza

Instrukcijas

Vispirms visas sastāvdaļas šokolādes putām izņem no ledusskapja, lai tās sasiltu līdz istabas temperatūrai.

Tad pagatavo šokolādes pamatni. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 °C augšējā un apakšējā siltuma režīmā. Sasmalcina šokolādi, izkausē ūdens peldē un noliek malā. Pagatavo kafiju, lej bļodā un pievieno pienu, jogurtu, olas un eļļu. Sausās sastāvdaļas samaisa citā bļodā.

Tad sausās sastāvdaļas iemaisa olu maisījumā un samaisa vienmērīgā masā. Visbeidzot iemaisa šokolādi.

Mīklu lej kūkas formā  21 cm diametrā, kas izklāta ar cepampapīru. Cep cepeškrāsnī apmēram 1 stundu un 20 minūtes, līdz mīkla nelīp pie koka irbulīša. Atdzesē.
Pagatavo šokolādes putas. Šokolādi izkausē ūdens peldē, ļauj atdzist. Viegli saputo krējumu.

Olu dzeltenumus saputo ar muskovado cukuru, līdz masa ir gaiša un gaisīga. Olu dzeltenumu maisījumā iemaisa nedaudz šokolādes. Viegli samaisa un pakāpeniski pievieno putukrējumu. 

Pamatni sadala 3 daļās. Apakšējo kārtu pārsmērē ar šokolādes putām. Novieto šo daļu saldētavā.

Pagatavo karameļu glazūru. Sviestu puto apmēram 5 minūtes, tad pievieno pūdercukuru. Puto vēl dažas minūtes, līdz masa kļūst balta un gaisīga. Pievieno krējuma sieru un karameļu mērci un saputo līdz gaisīgai glazūrai. Novieto ledusskapī uz apmēram 30 minūtēm.

Kad šokolādes putas sastingušas, pamatni novieto uz pasniegšanas šķīvja. Virsū plāj nākamo kārtu un pārziež to ar karameļu glazūru. Virsū kārto pēdējo kārtu un pārklāj to atlikušo glazūru. Kūkas sagatavi novieto ledusskapī.

Pagatavo šokolādes dekoru. Uz darba virsmas novieto divas cepampapīra loksnes. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Šokolādi plānā un vienmērīgā kārtā izklāj pāri abām cepampapīra loksnēm, pa vienai sarullē un novieto saldētavā sastingt uz aptuveni 20 minūtēm.

Kad šokolāde sastingusi, izņem ruļļus un piespiež tos, lai šokolāde sadalītos iegarenos gabaliņos. Novietojiet gabalus gar kūkas malu, lai tā izskatās kā koka celms. Saldētas brūklenes sajauc ar nedaudz cukura un dekorē kūku ar brūklenēm un kādu zaļumu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Kraukšķīgie batoniņi ar šokolādes glazūru

Ziemas izbraucieni

Lai viegli slīd, lai sārtums vaigos un priecīgs prāts! Uzņemiet enerģiju, dodoties brīvdienās uz kalniem. Šeit mēs esam apkopojuši receptes dažādiem gardumiem, kurus varēsiet ērti paņemt līdzi termosā vai mugursomā, kad dosieties izbraucienos.

Citronu tarte

Cepam ar citroniem un apelsīniem

Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Citrusaugļi ir atsvaidzinoši, nedaudz skābeni un labi kombinējas ar citām garšām, piemēram, šokolādes un karameles garšu. Iedvesmojies no mūsu gardajām receptēm!

Mazās pankūciņas

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.