Sastāvdaļas
Šokolādes pamatnei
75 g tumšās šokolādes
200 ml karsta kafijas
200 ml piena
100 g jogurta
2 olas
125 ml rapšu eļļas
240 g kviešu miltu
130 g Dansukker baltā cukura
190 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
30 g kakao
5 g cepamā pulvera
9 g sodas
3 tējkarotes sāls
Šokolādes putām
50 g piena šokolādes
50 g tumšās šokolādes
200 ml putukrējuma
2 olu dzeltenumi
30 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
Īrisa glazūrai
300 g sviesta istabas temperatūrā
240 g Dansukker pūdercukura
300 g krēmsiera istabas temperatūrā
50 g sālītas karameļu mērces
Dekorācijai
300 g tumšās šokolādes
50 g brūkleņu + Dansukker baltā cukura
zaļumi no dārza
Instrukcijas
Vispirms visas sastāvdaļas šokolādes putām izņem no ledusskapja, lai tās sasiltu līdz istabas temperatūrai.
Tad pagatavo šokolādes pamatni. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 °C augšējā un apakšējā siltuma režīmā. Sasmalcina šokolādi, izkausē ūdens peldē un noliek malā. Pagatavo kafiju, lej bļodā un pievieno pienu, jogurtu, olas un eļļu. Sausās sastāvdaļas samaisa citā bļodā.
Tad sausās sastāvdaļas iemaisa olu maisījumā un samaisa vienmērīgā masā. Visbeidzot iemaisa šokolādi.
Mīklu lej kūkas formā 21 cm diametrā, kas izklāta ar cepampapīru. Cep cepeškrāsnī apmēram 1 stundu un 20 minūtes, līdz mīkla nelīp pie koka irbulīša. Atdzesē.
Pagatavo šokolādes putas. Šokolādi izkausē ūdens peldē, ļauj atdzist. Viegli saputo krējumu.
Olu dzeltenumus saputo ar muskovado cukuru, līdz masa ir gaiša un gaisīga. Olu dzeltenumu maisījumā iemaisa nedaudz šokolādes. Viegli samaisa un pakāpeniski pievieno putukrējumu.
Pamatni sadala 3 daļās. Apakšējo kārtu pārsmērē ar šokolādes putām. Novieto šo daļu saldētavā.
Pagatavo karameļu glazūru. Sviestu puto apmēram 5 minūtes, tad pievieno pūdercukuru. Puto vēl dažas minūtes, līdz masa kļūst balta un gaisīga. Pievieno krējuma sieru un karameļu mērci un saputo līdz gaisīgai glazūrai. Novieto ledusskapī uz apmēram 30 minūtēm.
Kad šokolādes putas sastingušas, pamatni novieto uz pasniegšanas šķīvja. Virsū plāj nākamo kārtu un pārziež to ar karameļu glazūru. Virsū kārto pēdējo kārtu un pārklāj to atlikušo glazūru. Kūkas sagatavi novieto ledusskapī.
Pagatavo šokolādes dekoru. Uz darba virsmas novieto divas cepampapīra loksnes. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Šokolādi plānā un vienmērīgā kārtā izklāj pāri abām cepampapīra loksnēm, pa vienai sarullē un novieto saldētavā sastingt uz aptuveni 20 minūtēm.
Kad šokolāde sastingusi, izņem ruļļus un piespiež tos, lai šokolāde sadalītos iegarenos gabaliņos. Novietojiet gabalus gar kūkas malu, lai tā izskatās kā koka celms. Saldētas brūklenes sajauc ar nedaudz cukura un dekorē kūku ar brūklenēm un kādu zaļumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.