Sastāvdaļas
Šokolādes pamatnei
75 g tumšās šokolādes
200 ml karsta kafijas 
200 ml piena
100 g jogurta
2 olas
125 ml rapšu eļļas
240 g kviešu miltu
130 g Dansukker baltā cukura
190 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
30 g kakao
5 g cepamā pulvera
9 g sodas 
3 tējkarotes sāls
Šokolādes putām
50 g piena šokolādes
50 g tumšās šokolādes
200 ml putukrējuma
2 olu dzeltenumi
30 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
Īrisa glazūrai
300 g sviesta istabas temperatūrā
240 g Dansukker pūdercukura
300 g krēmsiera istabas temperatūrā
50 g sālītas karameļu mērces
Dekorācijai
300 g tumšās šokolādes
50 g brūkleņu + Dansukker baltā cukura
zaļumi no dārza
Instrukcijas
Vispirms visas sastāvdaļas šokolādes putām izņem no ledusskapja, lai tās sasiltu līdz istabas temperatūrai.
Tad pagatavo šokolādes pamatni. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 °C augšējā un apakšējā siltuma režīmā. Sasmalcina šokolādi, izkausē ūdens peldē un noliek malā. Pagatavo kafiju, lej bļodā un pievieno pienu, jogurtu, olas un eļļu. Sausās sastāvdaļas samaisa citā bļodā.
Tad sausās sastāvdaļas iemaisa olu maisījumā un samaisa vienmērīgā masā. Visbeidzot iemaisa šokolādi.
Mīklu lej kūkas formā  21 cm diametrā, kas izklāta ar cepampapīru. Cep cepeškrāsnī apmēram 1 stundu un 20 minūtes, līdz mīkla nelīp pie koka irbulīša. Atdzesē.
Pagatavo šokolādes putas. Šokolādi izkausē ūdens peldē, ļauj atdzist. Viegli saputo krējumu.
Olu dzeltenumus saputo ar muskovado cukuru, līdz masa ir gaiša un gaisīga. Olu dzeltenumu maisījumā iemaisa nedaudz šokolādes. Viegli samaisa un pakāpeniski pievieno putukrējumu.
Pamatni sadala 3 daļās. Apakšējo kārtu pārsmērē ar šokolādes putām. Novieto šo daļu saldētavā.
Pagatavo karameļu glazūru. Sviestu puto apmēram 5 minūtes, tad pievieno pūdercukuru. Puto vēl dažas minūtes, līdz masa kļūst balta un gaisīga. Pievieno krējuma sieru un karameļu mērci un saputo līdz gaisīgai glazūrai. Novieto ledusskapī uz apmēram 30 minūtēm.
Kad šokolādes putas sastingušas, pamatni novieto uz pasniegšanas šķīvja. Virsū plāj nākamo kārtu un pārziež to ar karameļu glazūru. Virsū kārto pēdējo kārtu un pārklāj to atlikušo glazūru. Kūkas sagatavi novieto ledusskapī.
Pagatavo šokolādes dekoru. Uz darba virsmas novieto divas cepampapīra loksnes. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Šokolādi plānā un vienmērīgā kārtā izklāj pāri abām cepampapīra loksnēm, pa vienai sarullē un novieto saldētavā sastingt uz aptuveni 20 minūtēm.
Kad šokolāde sastingusi, izņem ruļļus un piespiež tos, lai šokolāde sadalītos iegarenos gabaliņos. Novietojiet gabalus gar kūkas malu, lai tā izskatās kā koka celms. Saldētas brūklenes sajauc ar nedaudz cukura un dekorē kūku ar brūklenēm un kādu zaļumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
			Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
			Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
			Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
			Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
			Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
			Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.