Karameles mērce
Šī karameles mērce gatavota pēc klasiskās receptes - ar sviestu un saldo krējumu, taču izmantots Muscovado cukurs garsas bagātīgumam un dzidrais sīrups, kas nodrošina mērces vijīgumu. Karamees mērcei pēc izvēles var pievienot dažādas garšas, piemēram, sarkanos piparus, lakricas pulveri vai piparmētru konfektes. Garšo labi kopā ar saldējumu, tortēm un desertiem.
Sastāvdaļas
190 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 ēdamkar. Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
30 g sviesta
200 ml saldā krējuma
Garšas dažādošanai
50 g lakricas pulvera
50 g piparmētru konfekšu
Instrukcijas
Cukuru, sīrupu un sviestu liek katliņā ar biezu dibenu. Vāra apmēram 2 minūtes, līdz masa sāk biezēt. Palēnām, uzmanīgi, lai nešļakstītos, iemaisa saldo krējumu un izvēlēto garšvielu. Vāra vēl apmēram 4 minūtes. Lej tīrā, izkarsētā stikla burciņā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.